Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Emil Boc se ia la trântă cu etnobotanicele

Emil Boc se ia la trântă cu etnobotanicele

scris de D.S.S.
2 afisari

Premierul Emil Boc le-a cerut prefecţilor să acţioneze direct şi fără menajamente în lupta împotriva fenomenului etnobotanicelor, în contextul în care Executivul a aprobat, săptămâna trecută, un program de măsuri pentru combaterea comercializării substanţelor etnobotanice.

Emil Boc se ia la tranta cu etnobotanicele

Emil Boc se ia la tranta cu etnobotanicele

Studiaţi cu maximă atenţie ordinul semnat de către miniştrii de resort, alcătuiţi echipele de control, interveniţi direct şi fără menajamente în combaterea acestui fenomen„, le-a spus Boc prefecţilor, duminică, într-o videoconferinţă.
El a adăugat că prefecţii, lunar, vor trebui să raporteze Ministerului Administraţiei şi Internelor acţiunile desfăşurate în acest sens, iar acesta, la rândul său, trebuie să informeze Guvernul, pentru a vedea, astfel, dacă se impune aplicarea şi altor măsuri în acest domeniu.
Premierul mai spune că se lucrează la un proiect legislativ pentru a interzice etnobotanicele după „cea mai avansată lege din UE, legea poloneză„.
Guvernul a aprobat un program de măsuri extrem de dur pentru combaterea comercializării etnobotanicelor, practic, am declanşat o acţiune generală împotriva etnobotanicelor, iar în această acţiune sunt foarte multe autorităţi implicate„, a mai declarat Boc.
El le-a explicat prefecţilor că s-a decis ca la nivelul fiecărui judeţ şi al municipiului Bucureşti să se constituie o echipă mixtă de control, ale căror acţiuni se vor realiza prin coordonarea prefectului sau la iniţiativa acestuia.
În şedinţa de miercurea trecută, Executivul a aprobat un plan concret de acţiune pentru o intervenţie mai fermă în teren, astfel încât să se suplimenteze echipele de control din teren şi acestea să nu se limiteze la forţele Ministerului Administraţiei şi Internelor, ci să cuprindă şi reprezentanţi ai Gărzii Financiare, Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, Oficiului pentru Protecţia Consumatorului.
Lupta pentru combaterea acestui fenomen nu începe de astăzi, măsurile luate îi vor da o amploare mult mai mare. Altfel, acest fenomen este extrem de uşor de răspândit cu consecinţe atât de grave şi nu va putea fi menţinut sub control„, a spus premierul, după respectiva şedinţă de Guvern.

3 comentarii

Didos 20-02-2011 - 17:23

Am mai spus; suntem o tara cel putin ciudata. Iata acum cum fel de fel de doritori de bine se dau in ceasul mortii blamand consumul de etnobotanice, urland din rarunchi impotriva fenomenului ,in mass-media si pe unde se mai poate. Incep sa cred ca eu sunt handicapat mintal,pentruca nu inteleg cum de nimeni din acesti „doritori de bine ” nu-si pun problema altfel: cine a aprobat licentele de import in Romania pentru astfel de droguri? Cine de la ministerul sanatatii a dat avize favorabile pentru consumul acestor fel de plante? Geaba strig, geaba urlu; nimeni nu ma aude.Aceasta este Romania noastra draga : tara unde orsice magarie este posibila ; nimanui nu-i pasa , nimeni nu raspunde nimeni nu-i intreaba ! Vai de mama noastra ! S-au umplut spitalele de drogati Intr-o totala nepasare a celor platiti sa vegheze ca acest lucru sa nu se intample.

EBA 20-02-2011 - 21:50
Spiridon 20-02-2011 - 19:44

Sa-l vezi acum pe Stupidus ce clabuci la gura face contra PDL-ului, parca il vad.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult