Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Emil Constantinescu il omagiaza pe Ion Diaconescu

Emil Constantinescu il omagiaza pe Ion Diaconescu

scris de Ziua Veche
5 afisari

Ion Diaconescu ramane, la cei 93 de ani, „acelasi purtator, modest si intelept, al unui eroism autentic”, a sustinut, miercuri, fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, afirmand ca este o datorie de onoare ca liderul taranist sa fie omagiat „pentru profunda lui umanitate, pentru fidelitatea neclintita fata de principii si de oamenii care le slujesc, pentru bunatatea si nobila lui simplitate”.


Fostul presedinte aminteste, intr-un comunicat transmis Agerpres, ca, la 25 august 2010, fruntasul taranist Ion Diaconescu a implinit 93 de ani si ii ureaza ”la multi ani”, sanatate, putere de munca si bucurii.

„Dl. Diaconescu este un simbol al luptei pentru democratie si al rezistentei darze si neinfricate contra dictaturii si a comunismului”, spune Constantinescu, in comunicatul sau.

Constantinescu mai mentioneaza ca Ion Diaconescu a fost membru al Partidului National taranesc incepand cu anul 1936 si, pana la desfiintarea partidului de catre autoritatile comuniste, in 1947, Diaconescu „a ispasit vina de a fi ramas credincios crezului politic al lui Ion Mihalache, al carui demn succesor s-a dovedit de-a lungul intregii vieti, prin nu mai putin de 17 ani de temnita grea, intre 1947 si 1964”.

Fostul presedinte rememoreaza cum dupa Revolutia din 1989, Ion Diaconescu a activat alaturi de Corneliu Coposu pentru refacerea PNTCD, al carui presedinte a devenit dupa disparitia acestuia.

Liderul taranist a fost deputat PNTCD intre 1990 si 1996 si a devenit presedinte al Camerei Deputatilor dupa alegerile din 1996, conducand forul legislativ vreme de patru ani.

„Un moment deosebit de emotionant a fost acela din mai 1999, cand primul-ministru al Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Tony Blair, adresandu-se Camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei pentru a le comunica hotararea Marii Britanii de a sustine integrarea Romaniei in NATO si UE, si-a deschis alocutiunea solemna printr-un omagiu adresat lui Ion Diaconescu, cel care, in fruntea Camerei Deputatilor, reprezenta insasi esenta rezistentei romanesti contra comunismului”, isi incheie fostul sef al statului comunicatul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult