Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Eugen Teodorovici anunță că va candida la prezidențiale

Eugen Teodorovici anunță că va candida la prezidențiale

scris de Misu Andrei
76 Afisari

Fostul ministru al Finanțelor din Guvernul Dăncilă susține că vrea să candideze la prezidențiale, dar nu a spus dacă independent sau sprijinit de vreun partid politic.

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

„Niciodată nu m-am gândit să fac ceva pentru mine, cu excepţia ultimilor 2 ani de zile când am trecut în zona privată şi mă gândesc la mine. Dar am un gust amar pentru că îmi doresc foarte mult şi simt că de-asta sunt pe acest pământ, pentru a face pentru ceilalţi şi de-asta aş opta pentru cea mai înaltă funcţie în stat şi nu cred, ci sper din toată inima ca toţi politicienii care pot să conducă ţara aceasta să îşi dorească şi să se înscrie în cursa din 2024. Aşa ar fi corect pentru români”, a spus Teodorovici, într-o emisiune la Aleph News.

Întrebat dacă, astfel, confirmă faptul că va candida la alegerile prezidenţiale, fostul ministru a spus că a confirmat „din prima zi în care am făcut pasul către politica românească”.Întrebat dacă va candida independent sau din partea vreunui partid, Teodorovici a spus că e „o discuţie lungă”: „Eu aş prefera şi mi-aş dori foarte mult ca alături de mine, dacă voi face acest pas, să fie românii. Pentru că românii în 2024 cred că vor dori altceva. Cred că va fi un an atipic, un an nu al partidelor, ci al acelor persoane – că sunt pentru primari, pentru consilii judeţene, pentru funcţia înaltă în stat – vor fi persoane”, spune fostul ministru.

Eugen Orlando Teodorovici are 51 de ani şi a fost ministru al Fondurilor Europene, apoi ministru de Finanţe în Guvernul Victor Ponta. Ulterior, a fost al Finanţelor Publice în Guvernul Viorica Dăncilă.

Ludovic Orban cochetează și el cu ideea

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că a anunţat că reflectează foarte serios la această candidatură şi că cel mai probabil va candida. Orban a precizat că obiectivul său fundamental pentru 2024 este să nu câştige PSD Preşedinţia României pentru că dacă câştigă, 10 ani de zile vor avea tot.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS