Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Eurodeputatul Cristian Preda sparge blocada PDL impotriva Antena3 si Realitatea Tv. „Boicotarea presei e o mare eroare”

Eurodeputatul Cristian Preda sparge blocada PDL impotriva Antena3 si Realitatea Tv. „Boicotarea presei e o mare eroare”

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Eurodeputatul PDL Cristian Preda anunta, pe blogul sau, ca vineri seara va participa la o emisiune la Antena 3, intrucat a primit invitatia inainte de sedinta BPN in care s-a decis ca membrii partidului sa nu mai mearga la Realitatea Tv si Antena 3, si crede ca „boicotarea presei este o mare eroare”, transmite Mediafax.

Potrivit Agerpres, conducerea centrala a PD-L a decis, joi, sa interzica membrilor sai de partid sa participe, incepand de vineri, la dezbaterile de la posturile de televiziune Antena 3 si Realitatea TV, „pana cand acestea vor reveni la o informare critica, dar corecta a opiniei publice”, a anuntat joi vicepresedintele democrat-liberalilor Gheorghe Flutur.


„Din respect pentru o informare corecta a cetatenilor, PD-L a hotarat ca, incepand de vineri reprezentantii sai sa nu mai participe la emisiunile de dezbatere organizate de Antena 3 si Realitatea TV pana cand aceste posturi vor reveni la o informare critica, dar corecta a opiniei publice”, a declarat oficialul PD-L. Gheorghe Flutur a precizat ca toti jurnalistii, inclusiv cei de la posturile amintite, „vor fi in continuare bine primiti si se vor bucura de aceleasi relatii deschise intre membrii PD-L si jurnalisti”.

 

 

Preda, citat de Mediafax, precizeaza ca a acceptat invitatia inainte ca BPN al PDL sa decida ca membrii partidului sa nu mai mearga la dezbaterile de la Antena 3 sau de la Realitatea Tv. „In primul rand, ma simt, deci, obligat sa ma tin de cuvant: dupa ce am acceptat invitatia realizatoarei, nu pot sa-i spun ca nu ma duc. Nu se face… De altfel, consider ca boicotarea presei e o mare eroare , scrie Cristian Preda pe blog. El mentioneaza ca intamplarea face ca, acum doua zile, sa fi criticat in Parlamentul European decizia premierului Republicii Srpska de a impune un boicot oarecum asemanator (cu o miza politica totusi diferita).

„Nu pot sa spun una la Bruxelles, si alta la Bucuresti. Convingerile sunt convingeri”, adauga Preda.

Un partid politic care crede in libertatea ideilor si in libertatea exprimarii nu poate decide boicotul absolut. Nu suntem vedete de fotbal care – iritate de comentariile rautacioase – hotarasc sa nu mai vorbeasca o vreme cu presa. Imi dau seama ca s-ar putea argumenta ca o exceptie ar fi, totusi, acceptabila: boicotarea unui post extremist. Dar un asemenea post nu poate exista intr-un stat de drept. Obiectia cade”, sustine Cristian Preda.

In opinia sa, boicotul decis joi seara la BPN e „un gest pripit”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult