Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Europarlamentarul Corina Creţu cere retragerea Ordinului “Steaua României” lui Laszlo Tokes

Europarlamentarul Corina Creţu cere retragerea Ordinului “Steaua României” lui Laszlo Tokes

scris de M.A.
4 afisari

Europarlamentarul PSD Corina Creţu, membră a Ordinului Naţional „Steaua României”, solicită public retragerea Ordinului „Steaua României” acordat lui Laszlo Tokes în decembrie 2009, ea invocând „fapte dezonorante şi contrare Articolului 1 din Constituţia României”.

Europarlamentarul Corina Creţu cere retragerea Ordinului “Steaua României” lui Laszlo Tokes

Europarlamentarul Corina Creţu cere retragerea Ordinului “Steaua României” lui Laszlo Tokes

Corina Creţu a adresat, în acest sens, un mesaj membrilor Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional „Steaua României„.

„Stimaţi membri ai Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional «Steaua României», în baza Legii 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României, având în vedere dispoziţiile Literei b) a Articolului 52 prevăzută în cadrul acesteia, solicit public retragerea Ordinului «Steaua României» acordat domnului Laszlo Tokes în data de 14 decembrie 2009, pentru fapte dezonorante şi contrare Articolului 1 din Constituţia României, care au adus prejudicii României ca stat, precum şi tuturor cetăţenilor români care dezavuează poziţiile extremiste şi contrare convieţuirii inter-etnice”, se arată în mesajul Corinei Creţu, citat într-un comunicat remis agenţiei Mediafax.

Potrivit acesteia, „este inadmisibil ca un deţinător al Ordinului Naţional «Steaua României» – în grad de Cavaler să conteste public, printr-o serie de aprecieri şi acţiuni, caracterul de stat naţional, unitar şi indivizibil al României”.

„Solicitarea recentă a europarlamentarului român Laszlo Tokes către premierul Ungariei, Viktor Orban, de instituire a unui protectorat maghiar asupra Transilvaniei reprezintă escaladarea unei serii întregi de acţiuni şi declaraţii anti-naţionale din partea sa, care au promovat în mai multe medii teza periculoasă a autonomiei pe criterii etnice. Am speranţa că împărtăşiţi, fiecare dintre dumneavoastră, principiile Constituţiei României şi ale luptei împotriva extremismului. De aceea, am încredere că veţi fi receptivi la această solicitare şi că veţi da un semnal cu privire la nevoia respectării fundamentelor morale ale statului şi poporului român. Cu deosebită consideraţie, Corina Creţu, europarlamentar PSD, membră a Ordinului Naţional «Steaua României».

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, ia notă de iniţiativa prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, dar constată că a-i da curs înseamnă încălcarea legii; singura soluţie de retragere a Ordinului Naţional ‘Steaua României‘ – în grad de Cavaler acordat domnului Tőkés László este cea prevăzută în HG 1511/2005, şi anume ca unul dintre cavalerii acestui ordin să sesizeze în acest sens Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional ‘Steaua României‘. Menţionăm că Ordinul Naţional ‘Steaua României‘ are 1.311 membri şi că, până în prezent, niciunul dintre membri nu a făcut, conform legii, solicitarea de retragere a decoraţiei acordată domnului Tőkés László; de asemenea, mai menţionăm că solicitarea nu trebuie adresată preşedintelui României, ci Cancelariei Ordinelor, conform legii. Domnul preşedinte Traian Băsescu consideră necesar ca, ori de câte ori există atitudini publice la un nivel instituţional atât de înalt, acestea să fie în deplin acord cu legea”, a declarat vineri Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

Sancţionarea lui Laszlo Tokes în Parlamentul European

Europarlamentarul Corina Creţu, vicepreşedinte al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, a solicitat preşedintelui acestui for, Martin Schulz, sancţionarea lui Laszlo Tokes, pentru că a solicitat premierului Ungariei, Viktor Orban, instituirea unui protectorat maghiar asupra Transilvaniei. În scrisoarea transmisă preşedintelui Schulz, Corina Creţu atrage atenţia asupra faptului că eurodeputatul Laszlo Tokes afectează reputaţia Parlamentului European, prin promovarea unor teze naţionalist-extremiste, ostile valorilor europene şi cooperării între statele membre.

‘Solicitarea, în mod direct şi public, a unui protectorat maghiar asupra unei părţi a teritoriului statului român, respectiv a Transilvaniei, este unul din cele mai relevante simptome ale escaladării tot mai îngrijorătoare a poziţiilor extremiste, fondate pe o viziune etnicistă şi revizionistă, ostilă convieţuirii inter-etnice şi cooperării inter-statale’, se arată în scrisoarea adresată lui Martin Schulz de către Corina Creţu.

‘România şi Ungaria au făcut progrese semnificative pentru închiderea rănilor trecutului şi lansarea unui parteneriat bilateral. De asemenea, România cunoaşte, de 23 de ani, un sistem de garantare a drepturilor minorităţilor naţionale considerat printre cele mai democratice şi perfecţionate din Europa. În aceste condiţii, ofensiva forţelor extremiste, care promovează intens teza autonomiei pe criterii etnice, riscă să afecteze grav relaţiile dintre cele două ţări vecine şi, mai ales, convieţuirea inter-etnică, foarte bună până în prezent, în Transilvania‘, a atras atenţia vicepreşedintele PSD, Corina Creţu.

Europarlamentarul social-democrat a cerut preşedintelui Martin Schulz să analizeze ‘gravitatea acestui tip de demersuri naţionalist-revizioniste, care afectează reputaţia Parlamentului European, în vederea unei eventuale sancţionări a d-lui Laszlo Tokes, întrucât acesta uzează de calitatea sa de membru al Parlamentului European pentru a promova teze ostile valorilor ce stau la temelia Uniunii Europene şi cooperării între statele membre’.

36 comentarii

urbos 29-08-2013 - 14:23

Hiiiiii, ce-o sa mai grohaie Bashina la faza asta? Cred ca o da faca plangere la CCR.
Unuleee, guita ba ceva. Ia sa vedem. Este ca nu stii ce sa zici? Daca n-a grohait Marele Carmaci, esti intr-o mare dilema.

mircea 29-08-2013 - 17:44

Malacu rumega,rumega si apoi se cufura dar mai rabda ca nu gasi hartie,ca la ei e criza eu i-i propun sa se stearga cu mana asa cum face si idolul lui ala din cap,ca asa e la ei unu se sterge la gura,altu la cura

cobra 31-08-2013 - 10:07

De accord cu ridicarea decoratiei .
Dar ce a facut madama Cretu expunandu-si chilotii in public si milogindu-se de un American sa o ia …este demn si adduce servicii Romaniei

Antibasistul 31-08-2013 - 10:18

Nu a facut-o in public, un rahat i-a citit mailurile private si apoi le-a facut publice.

UnUL 31-08-2013 - 10:28

la el și cu „găozarul” și „țiganca împuțirtă”, care nu erau destinate publicului.

UnUL 31-08-2013 - 10:32

Scuze : „La fel…”

Antibasistul 31-08-2013 - 10:36

Gaozar a spus-o in public in timp ce urca niste scari si televiziunile il insoțeau, tot in public a spus si alte mirlanii, tipic Basescu!

UnUL 31-08-2013 - 10:56

Nici vorbă, Bășinel și Buboșel. I-a spus-o în particular doamnei Maria, dar gunoaiele de ziariști, cu microfoanele lor performante, au înregistrat și au dat-o pe post. Iar telefonul nu era microfon să poată înregistra.
P.S. Mai p o r c ca tine, Scârboșel, e extrem de greu.

urbos 31-08-2013 - 12:35

Bai sifiliticule, omoara-te ma scarba de om, te crede doar alt sifilitic de teapa lindicului. Ca atat v-a mai ramas, sa v-o sugeti unu la altu, dementii dreacu. Auzi la sifilitic, l-au inregistrat ziaristii cu microfoane performante, hahahahaha!

UnUL 31-08-2013 - 13:09

Scârbos Jegos, de omorât te poți omorî tu. Eu mai sunt de folos societîții, pe când de un gunoi ca tine nu are nevoie nimeni.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2013 - 13:18

….@ UnUL e di phi Somes, e ,,PERFEKT” la corecturi, cratime si ESTE PARALEL in tehnica, (toate GSMurile , moderne au aplicatie in domeniul microfoniei).
Din pacate este orientat COMPLECT GRESIT in al aprecia pe FARSORUL nomber ONE , greseala care pare de natura maladiva….

Cine a publicat , fiind autor ,5 carti nu poate fii entuziasmat de aceasta RUSINE aflata si mentinuta in ILEGITIMITATE in functia de PRESEDINTE a ROMANIEI !

@….akakaTurboase ;

Te plasez in REGIM PAUSAL in vaggineta metty, loc BANTUIT de cannisi…

UnUL 31-08-2013 - 13:30

Parpaghelaș, se scrie „complet”, nu „compleCt”! și „nu poate fi” (cu un i!)
În ceea ce-l privește pe președinte, așa cum îți spuneam, nu voi mai discuta în contradictoiu cu tine, părerile noastre fiind diametral opuse, ci vom lăsa să treacă câțiva ani, pentru a putea avea un destul de mare recul temporal pentru a putea judeca obiectiv. Și atunci vom vedea care din noi a avut dreptate.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2013 - 13:46

AMICE, intradevar este IMPERIOS NECESAR , sa porti ochelari cu dioptri marite ,

Ochelari de CAL , te impiedeca sa vezi corect,

Si daca mai deti capacitate de analiza si sinteza, nu te margini doar la forma , si FONDUL ramane complect neexplorat !

salut 31-08-2013 - 14:42

@ „UnUL
31-08-2013 at 10:56
… Iar telefonul nu era microfon să poată înregistra.
…”

===================
Hahaha, nu are nici tastatura, ca doar nu-i pian….Zicere d-aia adanca, temeinica de Cluj. Prostie absoluta .

Antibasistul 31-08-2013 - 15:31

Cretinule basist UnUL, o țara intreaga l-a vazut la TV pe Basescu cind a zis gaozar IN PUBLIC!

IDIOTULE BASIST, te faci intenționat ca, confunzi țiganca impuțita cu gaozar spuse de tov. Basescu!

CONGO 31-08-2013 - 15:51

Romanule Antiiibasiiistul, aciiii estiiii comiiiic!

Oare nu vorbea Romana Popu_lara, caci cine vorbeste Romana Academica, dacat poate prezentatoarele de stiri pe la TV?

UnUL 31-08-2013 - 16:20

@Salaud &Bășinel. Dacă voi vedeți ceea ce nu se vede, e treaba voastră. Și dacă știți să înregistrați o discuție cu celularul, bravo vouă; eu habar n-am.

Antibasistul 31-08-2013 - 16:25

Ba dobitoc basist nu esti sanatos la cap!

CONGO 31-08-2013 - 16:30

Ba dobitoc antibasist nu esti sanatos la cap!
PTIU!

urbos 31-08-2013 - 10:49

Iar labuta trista cobra, a mancat un cacatel.

mircea 31-08-2013 - 14:41

cand au ajuns la scoala Un-nUL a baut cerneala,si Basescu a dat bugetul pe bautura si a ramas fara bani pentru deplasari.auzi care presedinte fuge dela munca ca sa bea???vezi cazul Ungheni si nu este singurul,noroc ca nu fu pacolo on opozant ca lua un cap in gura

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2013 - 15:00

…merciulica-mergiolica!

Cult U R A versus …cultura !

http://baselandia.wordpress.com/2013/02/12/cult-ura-vs-cultura/cult-ura/

UnUL 31-08-2013 - 16:22

Mirciulică, probabil că tu asta faci : fugi de la muncă pentru a bea. (După prostiile incoerente pe care le scrii pari a fi tot timpul beat). Dar să știi că nu toată lumea îți urmează exemplul.

Camelian Propinatiu 31-08-2013 - 15:11

Presedintele Basescu se poate crampona de ideea ca mult electorat se indoieste ca niste membri PSD merita Steaua României! Noi n-avem corespondenti permanenti la Chisinau si Budapesta. De aceea, poporul nu cunoaste evolutiile din Ungaria, nici macar c-a terminat cu FMI-ul! De fapt, ungurii au inteles inaintea românilor, intelectualiceste, ca suntem niste minoritari in UE si putem nimeri cu totii in vidanja globalizarii. Ne e greu sa-i intelegem si sa invatam patriotism de la Laszlo Tokes fiindca suntem deja contaminati de postromânismul ca RO e altfel, ca n-avem trecut, deci nici viitor.

salut 31-08-2013 - 15:32

„Ne e greu […] sa invatam patriotism de la Laszlo Tokes…”
================================

Aloo, dom’ Propiliam Cameliatiu, ultima data cand am cercetat, acest Laszlo Tokes avea cetatenie romana. Nu m-am prins cum e cu aia cu „Invatatul patriotismului de la Tokes” … doar daca n-ai scris cumva pentru ungurii din Ungaria. Si ce are sula cu prefectura, adica faptul ca Ungaria a terminat cu FMI-ul cu popa Tokes? Mai esti pe receptie sau ai intrat in vreun stadiu de postceva?

digital 31-08-2013 - 15:37

”la tăți ni greu!”, dar în special ție ți-e foarte greu bă Cameliene!

salut 31-08-2013 - 16:53

@ „UnUL
31-08-2013 at 16:20
[…]. Și dacă știți să înregistrați o discuție cu celularul, bravo vouă; eu habar n-am.
============================

Atunci de ce te-ai repezit ca boul cu coarnele in poarta? Bineinteles ca nimeni nu si-a inchipuit ca ai sti sa apesi pe tastele telefonului mai mult decat sa suni la urgenta ca te-ai pierdut si nu mai stii drumul spre casa, bou basist.

Hehehe, cand eu iti spun ca esti prostul forumului… tu sari sa demonstrezi la fiecare postare!

digital 31-08-2013 - 17:13

fac pariu că unul-cel-cretin are telefonul plin de auto înregistrări cu piticul bok!
dacă pune presa mâna pe el, a sfeclit-o impotentul!

UnUL 31-08-2013 - 17:39

Mda. Deci știți. Foarte bine, căci cam la atât par a se limita cunoștințele voastre.

salut 31-08-2013 - 17:59

Iar ai demonstrat ca esti handicapat. Nu te lasi, asa-i?

UnUL 31-08-2013 - 18:06

Eu sau voi? A avea câteva abilități practice nici măcar nu e un semn de inteligență. Voi mânuiți celularul sau calculatorul cu dexteritatea cu care o maimuță curăță o banană. Dar de aici până a pune mâna pe o carte, a avea un dram de cultură (de inteligență, ce să mai vorbim!) e un drum lung pe care voi nu l-ați parcurs și nici nu sunt șanse să-l străbateți vreodată.

digital 31-08-2013 - 18:18

hahaha!
auzi la cretin!
da tu când te dai cu autobuzul sau cu telecabina, plutești pe inteligența ta, covor fermecat ce ești?!
normăl că doar unul ca tine putea să-i lingă balele kiorului!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2013 - 18:34

@{ Bhouleanu Lustruytor Rechte saliut-saliut&degetzel de Menthu} HaHa LERE LOR, OTH REPeLOR, ce-i cu apukaturile astea de sacali si hiene !

OMU are o SCRANTEALA, una singura , in REST este O . K!

VOI , gunoaielor , cazaturilor , nu aveti nici o calitate, nici o valenta !

CIOKU mik , ca matur cu voi , pe jos !

digital 31-08-2013 - 18:52

măturai cu mătta și te-ai plictisit cumva?!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2013 - 19:10

+

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2013 - 19:44

GENEZA
Voi binecuvînta pe cei ce te vorbinecuvînta, ¸si voi blestema pe cei

ce te vor blestema;¸si toate familiile p˘amîntului vorfi binecuvîntate în tine.

….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult