Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE. Eutanasierea maidanezilor aşteaptă doar votul final

UPDATE. Eutanasierea maidanezilor aşteaptă doar votul final

scris de D.P.
12 afisari

UPDATE 14.30. Conducerea Camerei Deputaţilor a amânat votul final la lege pentru o dată neprecizată.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, pe articole, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân în forma adoptată de Comisia de administraţie.

caini maidanezi fara stapan eutanasiatDeputaţii Opoziţiei au încercat să menţină în textul proiectului de lege prevederea care interzicea organizarea şi participarea la luptele de câini, însă deputaţii au votat forma propusă de Comisie care elimina această prevedere.

Deputatul PNL Cristian Adomniţei a cerut, potrivit Agerpres, menţinerea formei adoptate de Senat, astfel încât aceste lupte să fie interzise. „Această lege nu este despre căţei, ci despre oameni. Dacă suntem sau nu întregi la minte”, a spus Adomniţei, care a cerut menţinerea în propunerea legislativă a interzicerii luptelor.

Deputatul UDMR Marton Arpad a susţinut necesitatea reglementării luptelor între câini printr-un proiect de lege.

Preşedintele Comisiei de administraţie, Sulfina Barbu, a arătat că prevederea este reglementată în Legea 205 şi a fost eliminată din proiectul de lege privind gestionarea câinilor fără stăpân, „pentru a nu crea paralelisme”.

Proiectul de lege urmează să fie supus votului final marţi de la ora 12,30.

1 comentariu

tina 31-05-2011 - 16:24

sinteti un ziar PDL pina maduva oaselor RUSINE

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult