Acasa Actualitate-InternaPolitica interna EXCLUSIV: Guvernul se teme de popor sa mareasca taxele. PNL minte ca sa-si faca imagine

EXCLUSIV: Guvernul se teme de popor sa mareasca taxele. PNL minte ca sa-si faca imagine

scris de Ziua Veche
1 afisari

 Liberalii au dezvaluit luni ca Executivul ar pregati desfiintarea cotei unice, majorarea impozitului pe profit si dublarea taxelor si impozitelor locale, invocand in acest sens un document intern al Ministerului de Finante. Oficialii Ministerului Finantelor au replicat ca sunt pure speculatii politice. Seful misiunii FMI Jeffrey Franks a precizat luni ca “in mod sigur taxele nu vor creste in urmatoarele luni”. Surse din conducerea liberala sustin insa ca documentul nu exista, acesta fiind produs in laboratoarele strategilor PNL. 


 Invatamintele grecilor 

Surse din conducerea PDL ne-au declarat ca premierul Emil Boc a avut o discutie restransa cu cativa lideri pedelisti, unii fiind si ministri, in care au analizat riscurile majorarii taxelor si impozitelor locale. Evaluand reactia opiniei publice, avand in vedere experienta Greciei, guvernantii au renuntat la aceasta posibilitate de teama izbucnirii unor revolte sociale. De cealalta parte, liberalii au invocat existenta unui document de lucru al celor de la Ministerul de Finante. Potrivit declaratiei presedintelui liberal Crin Antonescu documentul cu pricina ar demonstra ca “Actualul Executiv are in vedere modificarea art. 57 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, majorand la 25 % impozitul lunar asupra veniturilor ce depasesc 4.000 de lei, modificarea art. 17 din aceeasi lege pentru a aduce impozitul pe profit la 25% si modificarea art. 251, 258 si 263 prin care practic se dubleaza cuantumul taxelor si impozitelor locale, cu obligarea contribuabililor de a plati aceste sume in cursului anului 2010”. Mai mult, Crin Antonescu a lansat un apel la organizatiile patronale, la organizatiile intreprinzatorilor mici si mijlocii, la societatea civila, sa se alature “demersului de aparare a economiei romanesti in fata incompetentei si a dezinteresului actualei puteri”

Un document inventat 

Si chiar daca oficialii Ministerului Finantelor au negat existenta unui astfel de document unii liberali au scapat, in mod deliberat, cateva astfel de exemplare din documentul invocat. Numai ca surse din conducerea PNL ne-au declarat ca ar fi vorba de o facatura de marketing politic promovat in ultima vreme de strategii angajati de liberali. „Practic cineva a inventat acest document care a fost atribuit celor de la Guvern si noi ca partid de opozitie sa-l folosim pentru a putea iesi cu un mesaj cu care sa incercam sa tinem agenda publica pentru cateva zile”, ne-a declarat sursa citata. Posibila existenta a documentului a fost un nou motiv pentru ca liberalii sa ceara, iarasi, demisia Guvernului condus de Emil Boc. 

Sa mai scoata cate o duma lunea” 

PNL face diverse aplicatii de partid de opozitie, dar nu intotdeauna le iese. Se chinuie sa fie un partid de opozitie care sa mai scoata cate o duma lunea, dupa sedintele Biroului Permanent”, a reactionat vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur. El a apreciat ca Rezolutia PNL arata doar faptul ca acest partid incearca să fie mai prezent in spatiul public ca partid de opozitie. La randul sau, secretarul general al PDL Vasile Blaga, ministru in Cabinetul Boc, a demontat afirmatiile lui Crin Antonescu presedintelui PNL si a afirmat ca actuala putere nu ia in calcul modificarea nivelului cotei unice de impozitare, pedelistul sugerand ca presedintele PNL nu are competenta pentru astfel de chestiuni. “La cat se pricepe domnul Antonescu la administratie si economie, el poate sa spuna orice”, l-a ironizat Blaga pe seful liberalilor. “Nu s-a luat nicio astfel de decizie si eu cred ca acest Guvern nici nu va lua o decizie de marire a cotei unice”, a conchis Blaga.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult