Acasa Actualitate-InternaPolitica interna EXCLUSIV.Migraţia politică, pusă la cale de PSD în Delta Dunării. Dan Diaconescu, scos din joc

EXCLUSIV.Migraţia politică, pusă la cale de PSD în Delta Dunării. Dan Diaconescu, scos din joc

scris de Matei Iliescu
22 afisari

Preşedintele executiv al PSD şi vicepremierul Liviu Dragnea a plecat de la întrunirea liderilor partidului din Delta Dunării cu misiunea a lansa în spaţiul public ideea ca aleşilor locali să li se dea, legal, o perioadă de două săptămâni în care să poate părăsi partidele în numele cărora au fost aleşi fără să-şi piardă mandatele.

Liviu Dragnea, adeptul migraţiei politice

Aleşii locali, potrivit legislaţiei în vigoare, nu îşi pot părăsi formaţiunea pentru care au candidat atunci când au fost aleşi fără să îşi piardă mandatul.

”Devine din ce în ce mai pregnantă o situaţie. Începe să se instaleze o oarecare instabilitate în administraţia locală generată de apariţia unor partide – PMP, PLR, ruperea USL, apariţia ACL şi au început din ce în ce mai mulţi primari să îşi exprime public susţinerea pentru un partid, altul decât pe listele căruia au candidat. Au început să fie probleme în majorităţile consiliilor locale şi judeţene”, s-a justificat Liviu Dragnea, într-o conferinţă susţinută vineri la Suceava.

De parcă ar fi vorbit fără ştirea conducerii partidului, Liviu Dragnea a anunţat că îi va face o propunere premierului Victor Ponta şi coaliţiei de guvernare, care să analizeze această posibilitate. Fiind întrebat dacă prin această propunere de act normativ nu se legiferează migraţia politică, Liviu Dragnea a menţionat că nu susţine migraţia politică, dar că nici nu poate rămâne indiferent.

”Realitatea din România spune altceva. Suntem în miezul unei migraţii politice. Foarte mulţi primari au candidat din partea unor partide, dar ei sunt deja activişti la celelalte partide. Eu cred că trebuie să limpezim situaţia”, a completat Liviu Dragnea.

Sursele Ziua Veche susţin că propunerea lansată de Dragnea a fost soluţia găsită de liderii PSD în Delta Dunării pentru a face majorităţi în cât mai multe consilii locale şi judeţene, după ce alianţa cu partidul lui Dan Diaconescu, PP-DD, nu a funcţionat decât pe ici pe colo. De altfel, Dan Diaconescu a atacat foarte dur “ciocoii” PSD la una dintre ultimele sale emisiuni OTV, difuzate noaptea de RTV, semn că avea ştiinţă despre noua strategie pesedistă privind migraţia politică, care îl va face complet nefolositor coaliţiei de guvernământ.

16 comentarii

Mircea 23-08-2014 - 08:22

Si sa nu uitam amanuntul minor ca migratia (de data asta este vorba de cea a parlamentarilor) le da frisoane pesedeilor daca la Cotroceni nu ajunge Ponta.

UnUL 23-08-2014 - 08:41

Corect!

urbos 23-08-2014 - 08:59

Sobolanilor, tot pe manevre si mizerii va bazati, este? Vezi, d-aia locul vostru e in streang.

UnUL 23-08-2014 - 09:34

Noi, vițeluș? PSD-ul. El măsluiește voturi, face să voteze morții și pe cei aflați la mii de kilometri de România, cumpără cu legătura parlamentari și aleși locali, mituiește alegători (și manifestanți în piață!) cu o pungă cu mâncare sau cu 50 de lei și amăgește cretini ca tine.

Ionel 23-08-2014 - 09:46

Asta se facea in 2004 de alianta DA ca de aia le frica liberalilor din USL cu Crin in frunte sa se vorbeasca de fraude de alegeri ca si ei au profitat din plin de furaciuni.

UnUL 23-08-2014 - 11:05

Alianța DA n-a făcut niciodată așa ceva. ASTA E SPECIALITATE PSD-ISTĂ. Hrebenciuc mai întâi, Dragnea apoi, au fost ași în materie.

ancuta 23-08-2014 - 17:29

Ponta a publicat pe pagina sa o fotografie a celebrei sportive, însoţită de mesajul „Simona Halep tocmai şi-a lansat pagina oficială de Facebook! Eu i-am dat LIKE, voi?”. Mulţi internauţi au căzut în capcană şi au apăsat butonul Like, crezând că astfel îşi arată aprecierea pentru tenismenă. În realitate însă, toate Like-urile au mers către pagina oficială a premierului.Deşi „trucul” a fost semnalat în presă, premierul nu a făcut niciun comentariu pe marginea acestui subiect. Ulterior, administratorii paginii sale de Facebook au modificat postarea şi au dat „share” paginii reale a Simonei Halep.

Antibasistul 23-08-2014 - 15:33

PTIU, ROMANII SARANTCII EUROPEI AU CEA MAI MARE CONSTRUCȚIE civila din lume, captușita cu marmora în interior, PTIUUUU!!!!!!

UnUL 23-08-2014 - 15:42

Corect, dar de data asta – în mod excepțional – nu e vina lor, ci a grandomaniei lui Pingelică.

Antibasistul 23-08-2014 - 15:35

SARANTCII=SARANTOCII

ancuta 23-08-2014 - 15:37

ZV pune-te la punct cu limba romana!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Preşedintele executiv al PSD şi vicepremierul Liviu Dragnea AU plecat….

UnUL 23-08-2014 - 15:43

Nu, că cei 2 era unul singur ! Doi în unul, ca detergentul !

ancuta 23-08-2014 - 15:49

Pai, tot grav!

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a plecat….
Preşedintele executiv al PSD şi vicepremier al guvernului, Liviu Dragnea, a plecat….

digital 23-08-2014 - 17:45

au plecat mămițicile voastre la futut și noi nu știm?!

Cioxe 23-08-2014 - 17:55

Nu Digi , deocamdata numai Ancutzele !

ancuta 23-08-2014 - 19:16

ce-i 3,147detelor?
nu va place limba romana corecta?
sau s-a imputinat hemoroiDANul?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult