Acasa Actualitate-InternaPolitica interna EXCLUSIV. PP-DD pierde aproape tot în Parlament. Fenechiu, sfat de taină cu Crin Antonescu

EXCLUSIV. PP-DD pierde aproape tot în Parlament. Fenechiu, sfat de taină cu Crin Antonescu

scris de Matei Iliescu
832 Afisari
PP-DD pierde aproape tot în Parlament. Fenechiu, sfat de taină cu Crin Antonescu

PP-DD pierde aproape tot în Parlament. Fenechiu, sfat de taină cu Crin Antonescu

Prin tot nu ne referim la parlamentari, care din aproape 70 la începutul mandatului au ajuns să fie în jur de 20. Ci pentru ca lucrurile să intre într-un total ridicol, așa cum îi șade bine PP-DD-ului, „oastea” lui domnu` Dan  își va ține ședințele pe culoarele Casei Poporului, căci sunt pe punctul de a rămâne fără sala de ședințe, care va fi relocată UNPR-ului. Nu că oastea lui Gabriel Oprea ar lucra mai intens ca cea a lui Diaconescu, însă este o chestiune de orgolii parlamentare.

Dar lucrurile nu se opresc aici, pentru că formațiunea lui Dan Diaconescu nu va mai avea loc nici în Biroul Permanent al Camerei, adică cele de secretar și chestor, poziții deținute de parlamentarii PP-DD, în ultimii doi ani. Și pierderile, se pare, că vor continua, pentru că UNPR este pregătit pentru o nouă rundă de racolări, ținta fiind o pondere parlamentară de peste 15% care să îi asigure tot cam atâtea funcții în proectatul guvern Dragnea, de după prezidențiale.

Ce a adus PP-DD de la extaz la agonie? Păi numele său e Daniel Fenechiu (foto). Vechi avocat, bine racordat la mediul politic de toate culorile și cu conexiuni in toate grupurile parlamentare. Fiind lider de grup la PP-DD, Fenechiu a reușit mereu să se folosească de tot ce a avut la îndemână – de la vechi cunoștințe, până la politicieni pe care i-a reprezentat în instanță -, pentru a obține ceva mai mult decât suma deputaților din subordine. Practic, grupului parlamentar PP-DD i s-a trecut cu vederea că a scăzut drastic în componență, lăsându-i-se beneficiile pe care le-a primit la început de mandat când era de trei ori mai numeros.

Așa stând lucrurile, în prima zi a noii sesiuni parlamentare și prima zi de toamnă, Daniel Fenechiu a fost înlăturat din funcția de lider de grup al deputaților PP-DD, întrucât ar fi fost prea virulent la adresa lui Victor Ponta, a PSD și a actualei conduceri a PP-DD care a intrat la guvernare cu social-democrații.

Având în spate mai multe filiale PP-DD şi câţiva parlamentari care nu au înghiţit colaborarea cu PSD, Fenechiu a intrat în negocieri intense cu formaţiunile autentic de dreapta. Prima oprire, spun surse foarte bine informate, Crin Antonescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS