Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Exclusiv. Smaranda Enache a demisionat din PNL. Stroe si Balasescu fac legea in partid

Exclusiv. Smaranda Enache a demisionat din PNL. Stroe si Balasescu fac legea in partid

scris de Ziua Veche
14 afisari

 

.Liderul reales al PNL, Crin Antonescu, a propus pe data de 6 martie 2010 continuarea pentru inca patru ani a protocolului de fuziune cu Actiunea Populara, acest protocol intrand in vigoare in urma cu un an si considerandu-se ca nu a fost timp suficient pentru integrarea completa a structurilor AP în PNL. Astfel, formula de Birou Politic Central propusa de Antonescu in proiectul sau de motiune ar fi trebuit sa fie suplimentata cu inca doua posturi, un vicepresedinte si un membru, decizia urmand a fi luata la viitorul Congres Extraordinar al PNL. Numai ca promisiunile liderului reales au ramas simple vorbe in vant desi au fost inregistrate si consemnate si in procesul verbal de constatare a incheierii lucrarilor Congresului care l-au legitimat pe Antonescu in functia de presedinte. Si chiar daca, la nivel oficial, secretomania este cuvantul de ordine in randul liberalilor cand vine vorba de protocolul de fuziune cu AP exista documente care il contrazic pe presedintele partidului, dar fata de care exista semne de intrebare in privinta legalitatii.


 

Ultima „opera” de arta apartine secretarului general al PNL, deputatul Radu Stroe si „eminenta cenusie” a liberalilor secretarul general adjunct, Mihai Balasoiu. Cei doi ii informeaza pe colegii de Alianta de la Valcea, contrar datelor existente in Registrul Partidelor Politice existent la Tribunalul Municipiului Bucuresti, faptul ca fuziunea intre PNL si AP a fost finalizata din punct de vedere juridic odata cu radierea din Registrul Partidelor a AP in data de 19 mai 2008.

 

In ceea ce priveste membrii de drept ai birourilor politice teritoriale PNL cooptati din cadrul fostului AP, calitatea acestora de membri de drept inceteaza la data desfasurarii primei conferinte teritoriale de alegeri a filialei, asa cum era se prevede in protocolul de fuziune . In cazul de fata, intrucat la nivelul filialei Valcea, Conferinta teritoriala de alegeri s-a desfasurat in luna septembrie 2009, calitatea de membri de drept a fostilor membri AP in cadrul BPC Valcea a incetat de la data validarii rezultatelor acestei conferinte de catre CNEx”, se mai scrie in document.

 

In aceeasi adresa se spune ca „la nivelul BPC al PNL, reprezentantii AP cooptati ca urmare a fuziunii au incetat sa mai fie membri BPC odata cu alegerea acestui organism in cadrul Congresului Ordinar PNL din 6 martie 2010, asa cum era prevazut in protocolul de fuziune”. Inca o eroare a celor doi dupa ce am studiat protocolul de fuziune despre care se face vorba si acest lucru ne-a fost confirmat si de doi actuali membri ai BPC al PNL. „Fuziunea trebuia sa se desfasoare la nivel national pentru toate judetele din Romania si pentru toti membrii Actiunii Populare care erau presedinti de filiale. Numai ca nici un sfert din acestia nu au fost cooptati in Birourile teritoriale. Cel mai concludent exemplu este al Smarandei Enache care nu a fost primita nici macar ca membru in filiala Mures a PNL, aceasta trebuind sa fie vicepresedinte la nivel national si in Mures. Ea nu a fost nici macar agreeata ca membru”, ne-a declarat unul dintre membrii BPC al PNL.

 

PNL divizat

 

Miercuri, contactata telefonic Smaranda Enache nu a dorit sa faca vreun comentariu in legatura cu acest aspect insa ne-a declarat ca a avut o consultare si cu Emil Constantinescu ajungand amandoi la concluzia ca „reactivarea AP nu are nici o relevanta si probabil ca si pentru PNL nu are nici o relevanta”. Enache ne-a spus ca in acest moment „nu exista nici un interes din partea lui Emil Constantinescu sau a mea ca AP sa mai aiba reprezentanti in conducerea PNL. Cred ca situatia politica din Romania este acum atat de tensionata incat toti cei care sunt adeptii unei democratii pluraliste si europeniste trebuie sa fie uniti. Nu ma alatur celor care vor sa dezbine si mai mult PNL.

Sunt interesata dimpotriva in a intari coeziunea PNL pe care as vedea-o intr-o troica puternica ce ar trebui sa-i reuneasca pe Crin Antonescu, Calin Popescu Tariceanu si Ludovic Orban. Cred ca cele doua congrese succesive prin care intai a fost indepartat Tariceanu si apoi Orban sunt congrese ce au fost nefericite pentru coeziunea acestui partid. Nu este nevoie sa adaugam un accent colateral al nemultumirii AP. Eu personal nu sunt nemultumita ca nu sunt in conducerea PNL si cred ca si colegii mei din AP care sunt constienti de necesitatea coeziunii PNL nu doresc sa alimenteze aceasta idee a unei divergente profunde. Exista fara indoiala sensibilitati ale membrilor AP care nu au fost menajate”. Smaranda Enache a nuantat in mai multe randuri faptul ca acum PNL este divizat. „PNL este slabit de aceasta diviziune interna intre cei trei lideri importanti(n.r – Ludovic Orban, Calin Popescu Tariceanu si Crin Antonescu). Asa divizat PNL nu are forta necesara sa preia guvernarea, asa cum ar fi necesar dupa cum vedem ce este pe strada”, a concluzionat Enache.

 

Ultima ora: Joi dupa pranz Smaranda Enache a demisionat din PNL

 

0 comentariu

big brother 08-03-2010 - 12:46

Pt Munteanu: Ma bucur ca lucrai in guvern la inceputul lui 1991. Probabil, ca si Basescu, ai ajuns sa lucrezi la guvern dupa ce ai manifestat in Piata Universitatii si pentru punctul 8 de la Timisoara.

Basescu era in guvern, in Ministerul Transporturilor, si in decembrie 1989. Revolutia l-a prins la putere. Cine lucra in guvern la inceputul lui 1991? Ce fel de securist esti?

big brother 08-03-2010 - 12:54

Muntene, uite aici la biografia lui basescu:

• 1989-1990 Director General al Inspectoratului de Stat al Navigatiei Civile din Ministerul Transporturilor
• 1990-1991 Subsecretar de Stat – Seful Departamentului Transporturi Navale din Ministerul Transporturilor
• 1991-1992 Ministru, Ministerul Transporturilor

http://personalitati.infoportal.ro/biografie~nume-traian-basescu.html

Deocamdata, oricat de istoric o fi dl Platon, e silit si el ca si noi sa recurga la date publice. Ca sa aflam mai multe despre Basescu ne-ar trebui acces la arhive. Dar Volodea e pus acolo sa le pazeasca. Ca si CNSAS-ul.
Asa ca las-o moarta!

Ilie Catrinoiu 08-03-2010 - 13:43

Pt. Munteanu:

11 mai 1993 FSN isi schimba numele in Partidul Democrat.

La alegerile legislative din 1992 Traian Basescu a fost ales deputat de Vaslui din partea FSN.

In 1996 e director coordonator in campania electorala a lui Petre Roman.

Dumneavoastra cand va publicati dosarul de bolsevic? Sau a disparut prin ardere?

Mircea cel Vechi 08-03-2010 - 17:04

pe mirciulica platonel lasati-l in pace, omul e minor, sectar,plin de..clorofila si Resentimentar pana in maduva oaselor

ps. pun pariu ca nu va face purici intr-o universitate occidentala, zilele (mediocritatii) ii sunt numarate: va fi dat afara de la OSU

abatele 08-03-2010 - 17:43

„zilele (mediocritatii) ii sunt numarate: va fi dat afara de la OSU”

da’ de unde stii? a vorbit tismaneanu? cu asta va ocupati acum? asta „investigati”, javrelor?

ardelean 08-03-2010 - 18:38

ce-ar fi sa-ti infigi coltii intr-un Farinata, un Henric al VIII-lea sau chiar in Hitler . Ce mai soric ai rontai si ce te-ar mai incalzi pe dinlauntru cand ai inghiti.

[quote name=”Mircea cel Vechi”]pe mirciulica platonel lasati-l in pace, omul e minor, sectar,plin de..clorofila si Resentimentar pana in maduva oaselor

ps. pun pariu ca nu va face purici intr-o universitate occidentala, zilele (mediocritatii) ii sunt numarate: va fi dat afara de la OSU[/quote]

jan dinu 08-03-2010 - 20:16

pe blogul sau „cenzurat ” apar doar
laudatorii ,putin la numar !
Aici am un mesaj pentru el ce este in legatura cu articolul lui Platon dar shi
„judecata ” inofensiva ca expresie a
democratiei unde Tudoran sh-o aroga !
Deci – Despre „Brandul national a lui Tudoran „zic:
Ofer consultanta in probleme de imagine
– DOINEI CORNEA – ,o pot medita
profesional – profesoral fara cost pentru ghidaj de exprimare shi obtiune
politica acum cind discernamintul ei
este limitat shi hazardat NU numai datorita vistei ea recidivind shi-n anno 2000 .
-DORIN TUDORAN – devenind sharlatan de prin 2004 cind a ales „Calea Voiculescu”
anti Basescu erodindu-shi de atunci numeleprin metamorfoze shi acum alearga
neobosit – nepoftit – nedorit – debusolat pentru a fi consolat shi iertat !
Oare merita ??
Jan Dinu

jan dinu 08-03-2010 - 20:48

Pe blogul lui afiseaza „Brandul National „
o noua incursiune propagandistica spre-a
‘distra citiva sustinatori ce-shi doresc a-i tzine trena de la distanta …
Daca cineva intervine c-o opinie neconforma cu „adevarulul „pe care-L sustine te „taie ” conform stilului
sau democratic invatat la PCR – Romania
(aleea Flacara )!Pe scurt scriam urmatoarele:
OFER consultantza profesionala in probleme de imagine DOINEI CORNEA
c meditatii fara cost in ghidaj de exprimare shi obtiuni politice acum cind
discernamintul ei este limitat nu datorita virstei ,EA recidivind shi-n 2000 apoi mai curind transformata’n asociata acoladei „monstruatiei coalitii ” infratita chiar cu WC-ul dezagreat in trecut .
DORIN TUDORAN shi EL a ales demult
„Calea Voiculescu – Crescent „anti Basescu erodindu-shi deatunci numele prin metamorfoze „Las Vegase „..shi acum alearga neobosit – debusolat pentru a fi consolat shi iertat !E tirziu !…
Jan Dinu

jan dinu 08-03-2010 - 20:50

Permisiunea o are doar HuHu ?!
JD

abatele 08-03-2010 - 23:58

alo, tismaneanu si ciracii, sunteti ridicoli, baieti. sunteti mari directori, aveti institutii cu bugete uriase, si voi ce faceti: va scapati pe voi cand scrie Platon ceva si va grabiti sa-l amenintati. va dati masura, dlor. Asa ati facut si cu Oprea. Dar nu toti sunt la mana lui Basescu.

robert horvath 09-03-2010 - 05:33

CU OCAZIA VIZITEI PRESENTELUI BASESCU IN JAPONIA CINEASTII ROBERT HORVATH- DEVA SI SOTIA SA KIYOKO HORVATH DECLARA GREVA FOAMEI IN FATA AMBASADEI ROMANE DIN TOKYO.

PRESEDINTELUI ROMANIEI TRAIAN BASESCU.
Ma numesc Robert Horvath Deva si sunt de meserie cineast. Am absolvi IATC Bucuresti si am lucrat la toate studiourile din tara. Continui sa-mi exercit profesia la studioul meu de film cu sediul in New York si Tokyo. In occident sunt cunoscut mai ales ca pictor si fotograf artistic. Ultima mea expozitie ” FROM DALI TO DEVA ” sa bucurat de succes . http://www.devagallery.com/
In I976 fiind acuzat de trimiterea unor materiale filmate despre Ceausescu am fost acuzat de inalta tradare. In timp ce eu mi-am pus viata in joc pentru caderea comunismului, un politruc rosu, pe nume Vladimir Tismaneanu scria ( tot in 1976)
“Un răspuns de principiu,……îl aflăm în definirea de către tovarăşul Nicolae Ceauşescu, secretarul general al Partidului Comunist Român, de pe poziţiile marxismului creator, (…).. Singura modalitate de a depăşi acest statu-quo este revoluţia socialistă, în care clasa muncitoare, condusă de Partidul politic revoluţionar, va avea rolul principal”.
Acum cateva luni am incercat sa prezint documente importante reprezentantei Romaniei la ONU Simona Niculescu care sa fie predate dumneavoatra. Ele clarifica pentru prima data fatul ca Vladimir Tismaneanu a fost trimis in Statele Unite ca agent al securitatii romane, cerand deschiderea unei anchete prezidentiale. Dansa a refuzat precizand ca daca voi deschide plicul cu documente confidentiale, audienta a luat sfarsit. La intalnire au participat adjunctul misiunii T Morar si consulul adjunct la New York A.Berechet. Datele principale pot fi gasite in serialul de 12 articole intitulat DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU VOLODYA TISMANETKY publicat pe blogul meu personal.

Robert & Kiyoko Horvath Tokyo Japan
BLOG http://devanewyork.blogspot.com/

Romeo2004 09-03-2010 - 08:16

Citez pe Mircea cel vechi:
Mirciulica cel Verde — Mircea cel Vechi 08-03-2010 19:04
pe mirciulica platonel lasati-l in pace, omul e minor, sectar,plin de..clorofila si Resentimentar pana in maduva oaselor

******************

Voi tortionarii globalist sunteti cel putin la fel de nenorociti ca aia komunisti.

Ce se naste din Pauker si Brukan cu nenorocirea romanilor se hranesc.

Din nefericire traim in epoca mesianica a lui Brukan si Pauker

1 2 3

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult