Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Exclusiv. Tabelul cu datoriile PNL: 2,7 milioane de euro

Exclusiv. Tabelul cu datoriile PNL: 2,7 milioane de euro

scris de Ziua Veche
0 afisari

Viorel Catarama a avut dreptate, dar s-a inselat cu peste un milion de euro: liberalii au datorii de milioane de euro. Discutiile despre datoriile pe care PNL le-a acumulat fata de terti au revenit in prim plan in momentul in care fostul liberal Viorel Catarama a lansat acuzatii la adresa sefilor. Catarama i-a reprosat liderului liberalilor faptul ca unii sponsori ai partidului au conditionat achitarea datoriei de 1,6 milioane de euro in schimbul excluderii din structura de conducere a partidului a unor persoane incomode.

In acest timp ce s-a scurs de la realegerea lui Crin Antonescu in fuctia de presedinte al liberalilor ziuaveche.ro a intrat in posesia unor documente, unele deja publicate iar altele vor fi facute publice, ce atesta datoriile pe care le are partidul. Unele din aceste societati comerciale  fac deja demersuri pentru a-si recupera banii in instanta.

 Documentul „centralizator facturi” atesta faptul ca liberalii au datorii si fata de institutii ale statului precum si diversi terti societati comerciale. Cea mai mare datorie pe care o inregistreaza PNL este catre firma omului de afaceri Dinu Patriciu Odyssey Communication SRL si se ridica la 2571950,41 RON. Valoarea facturii restante, numarul 927, este similara cu cea care s-a stabilit in momentul in care s-a incheiat contractul pe data de 19.11.2009.

 Liberalii au restante si catre institutiile statului fata de care au de achitat utilitati publice respectiv apa, curent, gaze si chirie.

 Suma totala pe care liberalii o datoreaza se apropie foarte mult de suma pe care o invocat-o fostul presedinte al Comisiei Nationale de Cenzori a PNL, Gheorghe Ciubotaru, la Congres. Atunci Ciubotaru a citit raportul cenzorilor si spunea ca datoriile partidului sunt de doar 60 RON pentru fiecare membru al partidului. Sursele ziuaveche.ro ne-au spus ca „daca se inmulteste RON cu 210.000 membri de partid se pica exact pe cifra care reiese din documentul in posesia caruia a intrat ziuaveche.ro”.

 Aceleasi surse din PNL ne-au spus ca „dupa scandalul de la Congres Ciubotaru nu a demisionat din partid ci doar si-a depus mandatul din functia de presedinte al Comisiei Centrale de Cenzori si l-a rugat pe Crin Antonescu sa-l dea afara si pe el din partid asa cum ii da si pe altii si sa nu mai faca discriminare. Pe unii ii da afara si pe altii nu. Sa-i dea afara pe toti care au fost impotriva votului pe lista si sa alegem lista ca la comunism. La Marea Adunare Nationala se treceau trei si se taiau doi iar aici i-a ales pe lista”. 

 Documentul in posesia caruia a intrat ziuaveche.ro demonstreaza ca PNL are datorii de aproximativ 2.700.000 euro (11 350 539. 82 roni).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult