Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Extremiştii Jobbik s-au reunit în România

Extremiştii Jobbik s-au reunit în România

scris de M.A.
4 afisari

Partidul Jobbik – „Mişcarea pentru o Ungarie mai bună” a organizat la Târgu Mureş prima întâlnire a prezidiului formaţiunii în afara graniţelor Ungariei, devenind astfel primul partid ungar a cărui conducere se întâlneşte în afara frontierelor ţării vecine.

Jobbik la Targu Mures (foto Raul Matis - RRA)

Jobbik la Targu Mures (foto Raul Matis - RRA)

Preşedintele partidului, Vona Gabor, a declarat că Jobbik nu este un partid extremist, care caută declanşarea unor conflicte, ci că este interesat de realităţile şi problemele maghiarilor de peste hotare, transmite Radio România Actualităţi.

Potrivit acestuia, Jobbik urmăreşte trei obiective în privinţa maghiarilor din Transilvania, şi anume sprijinirea unui număr câr mai mare de maghiari în vederea obţinerii cetăţeniei ungare şi, implicit, a dreptului de vot, obţinerea autonomiei acestei comunităţi, precum şi construirea unei relaţii cât mai strânse din punct de vedere cultural şi economic cu aceştia.

Vona Gabor a arătat că ţările din Centrul şi Estul Europei, membre al Uniunii Europene, ar trebui să ajungă la o reconciliere istorică şi să colaboreze cât mai strâns.

Liderul Jobbik a precizat că politica Uniunii Europene se îndreaptă într-o direcţie greşită şi că Tratatul de la Lisabona a conferit putere doar ţărilor din vest, care de fapt au şi format Uniunea Europeană.

El este de părere că ţările din centrul şi estul Europei sunt legate de prea multe probleme şi nu le pot susţine separat, motiv pentru care Jobbik susţine ideea ca aceste ţări să aibă un punct de vedere comun şi să înfiinţeze foruri regionale.

Membrii prezidiului Jobbik care au participat la şedinţa de la Târgu Mureş sunt Vona Gabor – preşedintele Jobbik, vicepreşedintele Balczo Zoltan, care este şi vicepreşedintele Parlamentului ungar, europarlamentarii Szegedi Csanad şi Novak Elod, parlamentarii Gyure Csaba şi Szabo Gabor.

32 comentarii

iliuţă mirel 12-03-2011 - 14:54

s-a desfiinţat statul român şi noi n-am aflat? Trădătorul de moţ (Boc) chiar e dus cu pluta? De unde până unde un partid din altă ţară se deplasează şi-şi ţine discursurile revizioniste in ţara vizată pentru dezmembrare şi conducătorii acelei ţări dorm, nu-i arestează?

Huhu Ciu 12-03-2011 - 16:39

PDL este cancerul Romaniei, UDMR este groparul Romaniei, halal alianta au facut!

Mache 12-03-2011 - 17:06

Iliuta taica,

Da de ce sa-i arestezi?! Poate chiar merita sa primeasca o subventie ca nu cumva, Doamne fereste, sa-si inceteze activitatea. Nimic nu compromite mai tare orice actiuni revizioniste maghiare decat imbecilii aia.

Din cauza lor Ungaria e fortata sa stea oarecum in defensiva fata de acuzatiile de extremism ce devin plin simpla existenta a Jobbik cat se poate de intemeiate si credibile.

In plus isteicii aia provoaca dezbinare in randurile ungurilor din Romania. Printre ei sunt totusi si oameni inteligenti care inteleg ca ragetele patriotice sunt doar vorbe in vant care nu le aduc nimic concret. Asta ar putea face UDMR sa piarda voturi importante la alegerile locale si parlamentare.

Ani de zile ungurii au fost in situatia anvantajoasa de a arata cu degetul la idiotul de Vadim, care era in parlament si chiar in coalitii de guvernare si de a pune Romania in situatii penibile. Azi au si ei Vadimul lor in parlamentul maghiar si cel european in timp ce dupa al nostru s-a tras apa macar in parlamentul national. Hai sa profitam si sa ne bucuram de ocazie.

iliuţă mirel 12-03-2011 - 20:04

bine, mă mache, taicule. Imip lace sfătoşenia matale şi „tioria”… mângâierea mea pe chelie, da’ nu ţine (mă refer la „tioria” matale). Ce treabă are Vadim cu problema? Una era gargara lui şi alta acţiunile concrete ale ăstora

Mache 13-03-2011 - 03:02

Singura problema a lui Vadim e aceea ca exista.

Si astia-s tot gargaragii ca si el. Lucurile stau exact la fel.

spartacus 12-03-2011 - 23:07

Ca bine zici mai Mache . Eu zic sa ii bagam in parlamentul Romaniei ca sa ii punem sa se bata acolo cu UDMR sa se faca de ras . Eu zic sa le dam cetatenie romana si sa ii lasam sa se faca de ras nu ? Si sa le dam autonomie unde vor ei, ca sa se faca de ras si sa vada lumea ca nu sunt in stare sa faca o Ungarie Mare in Romania mica . Nu ? Bravo Mache . Mama ta stie ce prostii debitezi ? Bunicii tai mai traiesc ? Sa nu mergi pe la mormintele lor ca o sa te astepte afara din groapa .

Mache 13-03-2011 - 03:10

Sclavule,

Vremuirle Marii Adunari Nationale au trecut. Deci nu se pune problema ca sa-i pui tu acolo de idiotii astia. 😉

Ce nu intelegi tu, ca toti cei ce mai poarta ca singura circumvolutiune dunga de la cascheta, e ca extermistii si istericii au sanse minime sa obitna vreodata ceva.

Adevaratul pericol il reprezinta ungurii moderati si civilizati care au sansa sa convinga majoritatea romaneasca ca iredenta maghiara nu exista sau e neglijabila.

Asta e motivul pentru care e in interesul nostru sa-i stimulam pe istericii lor. Istericii astia idioti fac intotdeauna cele mai mari deservicii cauzelor pe care-si imagineaza in mintile lor bolnave ca le slujesc.

Bumerang 13-03-2011 - 12:33

„Adevaratul pericol il reprezinta ungurii moderati si civilizati..”

Mare dreptate ai Mache. Civilizatia si moderatia sunt un pericol, pt cei necivilizati, in gneral 😉

Mache 13-03-2011 - 14:52

Kedves Bumerang,

Sigur ca afirmatia e adevarata si tu stii exact la ce ma refer. Voi nu ati asimilat niciodata cu adevarat civilizatia europena. Voi ati reusit doar sa va schimbati ambalajul.

In spatele fiecarui ungur moderat si civilizat stau macar 20-30 de maimute altaice inebunite de ura. si furie. Problema e ca ungurul moderat si civilizat nu se va opune si nici nu va putea tempera niciodata maimutele isterice. Din aceasta cauza spun ca e de preferat sa va aratati adevarata fata aceea a extreismului isteric.

Prevalenta smiorcaitilor ce au evoluat la stadiul de „ungur moderat si civilizat” ar risca sa creeaze impresia gresita ca sunteti niste oameni normali si civilizati – ceea ce desigur ca e fals.

Odata cu democratizarea Europeni si emnaciparea natiunilor ungurul smiorcait al secolului XIX isi dovedeste ineficienta – gargara, oricat de sfasietoare ar fie ea, nu poate inlocui realitatea cotidiana. Iar acum va intoarceti din nou la faza maimutelor isterice cu ochii injectati de ura si furie neputincioasa. E doar un ciclu istoric

Erted?

digital 13-03-2011 - 15:17

doi bozgori care se *imping* unul pe altul spre dulcele extremism care le caracterizeaza rarunchii.
mi se ruuuupe-n phooola de voi trisori ordinari si manipulatori fugiti din neputinta de a suporta vaGINUL care va ejectat pe lume!
sa dati cu mopul la infinit pe phoola care va facut de ordinari jegosi!!!!

Bumerang 15-03-2011 - 17:42

te-a fu–t sefu’ azi de esti asa nervos? 🙂

Bumerang 13-03-2011 - 16:42

🙂

Mai Mache,

tu suferi de o ungarofobie, care incepe sa ia forme patologice, pe bune! Ar trebuii sa consulti un psiholg.

Acum, nu stiu cum de ai ajuns in stadiul asta. Ori ti-o fi sfaramat inima o unguroaica focoasa, ori, traind printre unguri, si vazand diferenta dintre ei si tine, complexele de inferioritatea au luat o amploare care te-a adus in stadiul in care esti.

Acum lasand ironia de-o parte, sincer, cred ca familia ta – am inteles ca esti evreu – a suferit in WWII, pe teritoriile noi anectate, si astfel s-a nascut o ura, pe care o pot intelege, insa nu ar trebuii sa-i bagi pe toti in aceeasi oala! Si nici sa crezi ca romanii s-ar fi purtat mult mai bine.

Banatanul 13-03-2011 - 01:19

Calmativa omeni Buni,
Deocamdata integritatea Romaniei nu este pusa sub semnul intrebarii si de aceea nu este in pericol. Numai ignoranta celor fara cunoastere si cu capul plin de idei Nationaliste vad tara in pericol.

Granitele actuale ale tarilor din UE sun garantate. Problema rominilor este aceeasi cu cea a celorlalte natiuni europene adica sa administreze in mod eficient tara si inspre bunastarea cetateanului.

Iar daca vreo data se va pune problema revizuirii granitelor in Europa sa stiti ca cei ce o vor face sunt cei ce au puterea Finantelor in mina lor. Si atunci cind acestia vor sa o faca o vor face si nu se vor impiedica de opiniile cetatenilor, clasei politice armatelor nationale ori serviciile secrete ale acestor tari pe care vor sa le modifice granitele.

Mai iliuta Draga ce nu ai inteles dumneata de la Istorie? Nu iti este clar ca cele doua razboaie mondiale si Trianonul adica formarea Romaniei mari nu au fost facute de catre cetateni simplii ca noi toti. Si ca totul este un plan in miinile celor cu Finantu. Ei fac tarile si tot ei le desfac.

Decit sa iti ti mintea ocupata cu probleme Nationaliste mai bine te-ar preocupa cum sa fie tara mai bine administrata. Si chiar mai muilt cu sa faceti ca pamintul tarii sa fie lucrat.
Cetatenii din Romania se dovedesc ca nu sint in stare sa lucreze pamintul dar nici nu doresc sa fie proprietari de pamint ca lor le face placere sa poarte dispute ideologice si sindicaliste in loc sasi puna problema intabularii pamintului tarii in cadastrul funciar.

Asa ca Dle Iliuta, afla cu nu poti sa fi cetatean adevarat daca nu esti un bun platitor de taxe din afacerile pe care le derulezi si din plata taxei pe proprietate.

Un om care nu detine o proprietate adica care nu este legat de pamint acela nu are tara si nici nu are dreptul sa vorbeasca in numele vreunei tari in cazul de fata Romania.

In Romania din cauza ideologiei de stinga care a intrat pina in maduva oaselor in fiinta cetateanului Roman, nu exista proprietari ci numai detinatori de drept de vot si atit. Cind veti invata sa fiti stapini pe o bucata de pamint atunci situatia se va schimba. Pina atunci cascati ochii mari si uitativa si prin curtile altora sa vedeti si sa pricepeti cum stau lucrurile in lume.

Bumerang 13-03-2011 - 16:45

Banatene, asa imi placi,

ramai mai ponedrat, si totul e ok 🙂 Nu trebuie feudalism pt a fi proprietar. Proprietatea se formea, cu timpul, peste tot, iar atunci se intra la normalitate.

Mache 13-03-2011 - 19:35

Kedves Bumerang,

Continui aici conversataia noastra inceputa mai sus.

Desigur ca toti cei ce nu se smiorcaie de dimineata pana seara pe marginea „marii tragedii a natiunii maghiare”, si a „catastrofei” de la Trianon sunt niste ungarofobi patologici. Nem igaz? 😉 Deci aici putem include cam toti vecinii Ungariei si o mare parte din populatia planetei care se incapataneaza sa nu-i pese de uriasa suferinta a ungurimii 🙂

Provin dintr-o zona a Transilvaniei unde locuiesc suficienti unguri pentru a-mi putea face o idee despre voi. Am avut intr-adevar prietene unguroaice (probabil ca ai remarcat si tu preferinta stranie care o au pentru ne-maghiari, Oare de ce? 🙂 ), dar alte organe aveau prioritate inaintea inimii 😉 Oriucm am ramas intreg intreg si bine dispus, daca asta te preocupa :-).

Pur si simplu in timp am invatat sa va cunosc. Atata tot. Si asta nu datorita fetelor. Stii foarte bine care e modalitatea de convietuire a ungurilor si romanilor in Transilvnia: nu ne iubim, dar traim impreuna si ne suportam reciproc, insa ajungem sa ne si cunoastem foarte bine.

De-a lungul timpului am cunoscut oameni care proveneau din Slovacia si Vojvodina si chiar Cisleitania. Interesant e ca toti ii descriu pe unguri cam la fel cu modul in care va cunosc si eu. Deci cel mai probabil ca problema e undeva la voi. La voi si la incapacitatea voastra de a accepta realitatea istorica si politica. Si asta nu e o chestie recenta. Daca il citesti de exemplu „Soldatuyl Svejk” al lui Hasek descoperi in povestea veselului episod al idilei ofiterului ceh cu doamna Kakonyi ca ceea ce remarci acum era adevarat si acum aproape 100 de ani: Paranoia, schizofrenia si depresia isterica erau si atunci ca si acum prinicpalele virtuti ale natiei maghiare 😉

Sunteti in continuare chinuiti de fantasma Ungariei celor 64 e comitate pana intr-acolo incat nu puteti trai o viata normala. Neffind capabili sa va rezolvati problemele prin forta recurgeti la melopeea ridicola si umilitoare a marii tragedii a natiunii maghiare pe care o cantati cu atata convingere, incat daca nu o crede nimeni, ati ajuns sa o credeti voi. De aici probabil si rata uriasa a sinuciderilor in randul ungurilor – cea mai ridicate, cred din intreaga Europa de decenii 🙂

In ce priveste familia, m-ar bate Dumnezeu daca m-as plange ca avut de suferit de pe urma ungurilor: Bunicul din partea mamei a spintecat unguri cu sabia in 1919 fiind cavalerist, iar cel din partea tatalui v-a ras cu tunul in 1944-1945, fiind artilerist. No hard feelings, la guerre comme a la guerre,

Sunt oarecum surprins ca recurgi ca injuratura suprema la chestia cu evreii. In general traiam cu impresia ca ne urati pe noi romanii, pe slovaci si pe sarbi mai tare ca pe oricine altcineva. Dar cat traieste omul, invata 😉

Banatanul 14-03-2011 - 05:44

Domnilor nu cred ca ar trebuii sa ne intereseze ceea ce cred ungurii despre romani. Doua lucruri sunt importante si pe care sa le avem in vedere:

1)Cum sa facem ca Romania sa fie administrata efficient si in folosul cetateanului Roman;

2)Este imperios necesar sa intelegem ca nu existe Puritanism etnic ci exista doar familii mixte. Nationalistii sunt oameni proveniti din familii a caror nume de familie au aparut in adoua jumatate a sec XIX adica sunt oameni care nu pot si nu aua posibilitatea sasi demonstreze arboreal genealogic si din aceasta cauza sunt organic legati de ideile nationaliste promovate de rev pasoptiste atit la unguri cit si la romani. Toti acesti oameni se leaga de ideologia nationalismului deoarece aceasta este singura ideie care le poate conferii identitate.
Spre exemplu statul Austro-Ungar sa infiintat in 1867 tocmai de catre asemenea indivizi maghiari lipsisti de identitate refulindusi astfel complexele de inferioritate pe care le traiau. Acelasi lucru sa intimplat si cu partea romaniesca atiti in Transilvania cit si in Principate le Moldovei si Valahiei.

Dar ceea ce este important si ca Banatean de fiecare data cind am ocazia nui iert pe niciunul fie Transilvanean, Moldovean ori Valah si le aduc aminte ca in Banat nationalismul patentat de revolutionarii lor nu sa petrecut.

Atit in Ungaria intre 1867-1918 cit si in Principate Mod. si Val. Vechile familii de pamintei au fost omoriti de catre revolutionarii locali pasoptisti. Adica Koshut, Balcescu si Al.I.Cuza si-au masacrat fiecare in tarile lor intreaga structura sociala formata din oamenii locului adica pamintenii inobilati, ceea ce in Banat nu sa intimplat. Si in locul acestei structuri sociale sau pus ei nationalistii prin crimele pe care le-au savirsit.

In Transilvania schimbarile au fost mai domoale si fara o violenta criminala ca cea mai sus amintita aici crima a fost evitata datorita luptelor perfide de convertire dintre grecocatolici si ortodocsi singura exceptie fiind momentul de scurta durata, precipitat si incoherent a lui Avram Iancu dar care nu a fost la dimensiunea celor petrecute in Ungaria, Mold. si Valah.

Deci domnilor feritiva de nationalism, viata aceasta este scurta si trecatoare nu merita sa urasti si sa dispretuiesti chiar daca ai dreptul legitim sa te aperi. Atunci purcede scurt, convingator si hotarit. Iar imediat dupa aceea incepe sa construiesti intreaga societate pe incredere, respect si armonie sociala. Ori tocmai de astfel de fapte Nationalistii nu sunt in stare de orice apartenenta cultural lingvistica ar apartine aceastia.

Deci cine pretinde ca este Nationalist el de fapt este un om fara identitate si cine pretinde ca este un puritanist de asemenea este un om fara identitate.
Omul este un produs cultural iar din punct de vedere biologic toti suntem niste corcituri si mixturi. Numai ca unii isi cunosc arboreal genealogic pe o durata de mai multe secole si acestia inteleg aceastra realitate iar altii din motive independente de vointa lor nu-si cunosc trecutul arborelui genealogic sufficient de mult in trecut ca sa constate ca si ei sunt mixturi iar acestia devin victim ale ideilor nationalismului.

De aceea spun ca cel mai important lucru este sa ne preocupe cum sa administram tara in mod efficient in folosul si spre benificiul material si social al fiecarui cetatean. Restul este gargara cu apa rece.

Bumerang 14-03-2011 - 14:25

Modul in care descrii ce faceau bunicii tai, nu te pune neaparat intr-o pozitie favorabila. Pe cand bunicii tai erau in razboi si nu aveau de ales, tu aberezi dupa multe decenii despre varsare de sange. Asa ca ramane cum am stabilit.

M-ai vazut pe mine „plangand” pe forum pt Trianon? Ca a fost o marshavie nu o spun numai ungurii, ci intre timp si altii, si ne arata si realitatea. Canjunctura politica a favorizat natiuni ca cea romana slovaca si ukraineana. Am vazut cat de bine au administrat ei ce au primit. In rest toate bune si frumoase. Natiunea maghiara se va unii in cadrul UE. Soarta natiunii romane intr-o lume libera ma ingrijoreaza!

Moduil incare descrii ungurii arata clar cat de frustrat esti. Asat m-a facut sa cred car ar putea fi din cauza originii evreiesti. Am spus in postarea anterioara ca a tot ce am scris este sincer, si as fi inteles de ce. Nu a fost pic de ironie sau sarcasm in ceeace am scris! Eu nu am nimic nici cu evreii nici cu romanii, chiar daca tu ii reprezinti si pe unii si pe altii, pt ca nu au nicio vina ca tu esti cam prost!

Mache 14-03-2011 - 15:33

De ce nu m-ar pune intr-o lumina favorabila ceea ce faceau bunicii mei? Ei si-au servit patria si natiunea, in timp ce ai tai au reusit sa-si piarda tara. Esti mandru de ei, n-asa? 😉

Pai vad te smiorcai un pic pe marginea trataului de la Trianon chiar in postarea ta de mai sus. Apoi observam in mod surprinzator ca pentru Jobbik (partid a carui gargara politica se invarte in principal in jurul tragediei maghiare si conspiratiilor impotriva ungurilor) au votat aproape 1 milion de unguri. Si asta nu in evul mediu, ci in Anno Domini 2010! Sa nu uitam ca alde Jobbik militeaza impotriva UE, apropos de unirea voastra in UE. Tu stii foarte bine ca unirea ungurimii in cadrul UE e modul vostru de a spune ca strugurii sunt acri 🙂

Si ca sa revenim la Trianon, ai putea sa ne povestesti un pic de ce a fost o nedreptate? Acest tratat v-a transformat dintr-o tara unde erati minoritari intr-una unde aveti o majoritate de peste 90%. Deci v-a adus in frontierele naturale. Unde e „marsavia”? Si cine altcineva afara de voi se mai plange de ea?

Apoi mai comiti o chestie care in mintea ungurilor le mai atenueaza durerea. Trianon e prezentat ca ceva impus Ungariei de vestici. Fals. Ungurii si-au pierdut posesiunile pe campul de lupta prin lasitate si prostie. In vara lui 1919 li se striga coloanelor de soldati maghiari deprimati „Dat-va la o parte din drum, ca n-avem vreme sa va luam prizonieri!”. Mai e ceva de comentat?

In incheiere, Bumerang dragam, ma dezamagesti profund. Am fost intotdeauna convins ca romanii, slovacii, sarbii, poate chiar nemtii ocupa locurile de frunte in clasamentul urii maghiarilor. Constat insa cu surprindere si durere ca evreii ne-au luat fata. Evident ca in mintea ta, acuzatia ca cineva e evreu este cea mai crunta injuratura. Ce fac uram evreii aia mai bine ca noi de reusisti sa-i urati mai tare ca pe noi?! 🙂

Europeanuul 14-03-2011 - 15:58

Las-o mai ca macane. In postarile tale de mai sus ai dovedit ca esti un xenofob. Ciuciu saracu repeta si el ce aude pe ici, colo… ce-i baga altii in cap. Imi pare rau de el. In schimb tu esi un xenofob pervers. Inteleg ca suferi, da mai abtine-te si tu naiba, ne faci dreaq neamu’ de rusine (musca-ti limba, cand simti ca nu mai rezisti iesi si tu putin pe afara, plimba-te prin parc).

Mache 14-03-2011 - 16:10

Europitecule,

Observ ca reusesti sa imiti in mod stralucit argumentatia lui Ciuciu 🙂

Observ ca nu te prea mai tin curelel sa discuti la modul concret ci le postulezi doar ca oaia? Un Alzhiemer ceva, acolo? 😉

Europeanuul 14-03-2011 - 16:43

Daaa, bine. Acum vii cu smecherii eftine de Ferentari 😉

In una din posturile tale mai sus ai afirmat ca ungurii nu au asimilat niciodata cu adevarat civilizatia europena. Ei reusit doar sa schimbe ambalajul?

In spatele fiecarui ungur moderat si civilizat stau macar 20-30 de maimute altaice?

P.S.
Esti un xenofob primitv lipsit de bunul simt. Ce sa-i faci, asta te-o educat mata!

Mache 14-03-2011 - 16:59

Europitecule,

Afirmatia mea e absolut adevarata.

Ai vazut vreo-un ungur cat de cat reprezentativ cerandu-si scuze pentru suferintele si crimele provocate de maghiari popoarelor din Europa Centrala?

Cand vei vedea asta, vom putea spune ca ungurii incep sa devina europeni. Pentru moment ei au doar o spoiala. Nefiind capabili sa se impuna cu forta incearca sa mimeze civilizatia.

Voi insa stiti un singur lucru, sa repetati ca niste maimute bete povestea ruginita a sfasierii patriei maghiare la Trianon.

De asemeni afirmatia mea ca inspatelel fiecarui ungur moderat stau 20-30 de maimute (admit ca cifra e aproximativa 😉 ) e adevarata. Nici macar ungurii moderati nu pot admite ca sfarsitul Ungariei medievale a insemnat implinirea aspiratiilor nationale ale natiunilor din Europa Centrala si de Est.

Indirect si ei practic sustin ceea ce zbiara maimutele isterice, adica „Nem! Nem! Soha!”. In consecinta aceste maimute stau de fapt ascunse in spatele moderatilor, care in loc sa incerce sa le civilizeze se straduiesc sa le gaseasca justificari.

E ceva ce nu se leaga aici?

Bumerang 15-03-2011 - 17:19

Mache,

Intrebare e, ce se leaga din ce spui tu!

Bumerang 14-03-2011 - 16:23

Mache,

de un lucru ma bucur. Ai luat locul Calugarului.
Numai lui ii placea s-o ia in freza in mod regulat :-). Acum vad ca te lupti intens sa-i iei locul.

Exista totusi niste diferente. El era mai mult incapatanat! Tu esti pervers, cum spune si Europeanul. Cu atata mai mult imi va face placere sa-ti dau „palme” :-). Deja mi-e si jena sa ma ciondanesc cu tine ca pe tema maghiara, pt ca esti un prea slab reprezentant al romanilor, si ma fac si eu de ras alegandu-mi un asemenea adversar. Deci, de acum inainte, te critic pe tine in mod personal, nu pe romani 🙂

Icerci din rasputeri sa ma faci macar antisemit, daca tot nu-ti reuseste altceva. Pacat ca ma stie lumea de mult, si nu te crede nimeni.

Mache 14-03-2011 - 16:47

Ember,

Cel putin pana acum tu ai incasat-o constant. Afara de a te plange si a te smiorcai altceva nu prea poti scoate din tine. Amu’ incasatul in bot e sport national maghiar, deci n-ar trebui sa fie o problema. Nem igaz? 🙂

Vad ca deja iti cauti o iesire. Ai ajuns KO asa de repede?! Nu vrei sa ne mai povesteti un pic despre marea conspiratie iudeo-masonica care a facut muci regatul ungar prin intermediul valahilor? Hai dragam ca vrem si noi sa radem un pic. 😉

Bumerang 15-03-2011 - 17:02

Vezi ca aia cu conspiratiile iudeo-masonice traiasc p-acolo prin state, pe la tine. Eu nu fac parte din anturaj :-).

Io nu caut nicio iesire, te inseli! Numai ca schimb relatia pe care o avem. Nu mai esti un adversar redutabil (oricum n-ai fost, dar acum e clar), ci un fel de bohoc, care primesteb palme dupa cap, de cate ori devine obraznic. Se mai distreaza lumea aici pe forum :-). Oricum ai atitudinea potrivita . Cu cat o furi mai tare, cu ata te crezi mai destept.

Bumerang 15-03-2011 - 17:03

Traducere

Bohoc = Clown

Ciu Huhu 14-03-2011 - 16:46

PDL este cancerul Romaniei, UDMR este groparul Romaniei, ”minunata” alianta au facut!

Banatanul 16-03-2011 - 03:55

Dle. Mache cu tot respectul,

Haideti sa lamurim putin lucrurile din punct de vedere istoric. Nu sunt surprins de faptul ca exista o confuzie in rindul cetatenilor Romani cu privire la Istorie in general.

Ce as dorii sa mentionez. In primul rind despre ungaria. Ca si stat Ungaria sa desfiintat la 29 august 1526 prin lupta de la Mohach acest loc este undeva prin sudul ungariei de azi. Dupa aceasta data nu a mai fost vorba de statul unguresc pina in iulie 1867 cind sa reinfiintat in modul cel mai perfid posibil. Aici este o istorie lunga a circumstantelor in care noul stat unguresc sa format din nou si pe care Banatul a contestat la vremea respectiva formarea acestui nou stat numit Austro-Ungar. Ba mai mult noi Banatenii ajutati de Imparatul de la Viena care era practic prizonierul Austro Ungarieie adica a Burgheziei din aceste doua regate am infiintat o uniune numita Banat Voievodina deoarece populatia acestei zone era fidela Casei de Habsburg iar Burghezii autro-ungari au luat masuri coercitive impotriva noastra. Imparatul a fortat nota si a reusit sa infiinteze aceasta regiune protejindui populatia prin statutul juritic de Banat Voievodina cu capital la Timisoara si cu Parlament propriu adica altul decit cel de la Budapesta. Cladirea parlamentului regiunii noastre de atunci astazi este cunoscut de catre Banateni cu numele de Palatrul Dicasterial unde azi functioneaza Curtea de apel din Timisoara sialte institutii ale Ministerului de Justitie Roman.

Nu doresc sa intru prea mult in detalii aici desi ar trebuii deoarece romanii sunt confuzi in cunostiinte despre acea perioada si asta datorita unor amnezii provocate de nationalismul romanesc care nu se deosebeste deloc de cel unguresc.

Una peste alta in ceea ce priveste Trianonul intradevar dpdv unguresc a fost o pierdere dar realitatea este cu totul alta ungurii au pierdut atunci cu Trianonul ceea ce nu au avut de drept niciodata. Spre exemplu Banatul a fost luat cu japca de catre Regatul Unguresc (desi nu este corecta aceasta denumire carect este Regatul Apostolic al Panoniei si nu al ungariei, dar si asta este o istorie inderesanta si p e care rominii ar trebuii sa o stie) revenim deci, iar Trasilvania a fost un Principat autonom si independent cu Coroana si tron Propriu nu facea parte din Regatul Apostolic. Dar facea Parte din Sfintu Imperiu Roman de Natiune Germana. In perioada AustroUngara sau facut presiuni iomense ca Transilvania sa fie incorporate la Ungaria numai ca intre timp a inceput WWI si apoi Trianonul.

Ceea ce avem astazi cu Secuimea este ca acestia niciodata nu au fost un stat distinct in interiorul Principatului Transilvan. Stema Transilvaniei aste aceasi din timpul Austro Ungariei cu ce a de pe stema actual a Rominiei. Secuimea nu au avut nici macar o stema heraldic in toata istoria lor. Romanii se pare ca nu cunosc aceste lucruri. Prima autonomie a lor a fost data de Rusi in anii 1950. Si de atunci romanii sunt dezorientati si astazi ungurii din Parlamentul de la Budapesta ii sustin pe cei pe care nu ia recunoscut niciodata si asta cu un rinjet viclean in ciuda si spre oftica Romaniei.

Intrebare : Unde sa gresit? Adica unde a gresit Statul Roman? Raspunsul este greu de acceptat de catre Romanii de astazi.

Eu am mai precizat in trecut si o mai repet desi nu este o noutate, unirea Banatului, Transilvaniei si Bucovinei cu Regatul Romanesc in 1919 chiar daca sa dorit refacerea Vechiului si Anticului Regat al Dacilor cea ce este un argument istoric nu numai de bun simt dar este asezat si pe o continuitate spiritual-cultural-lingvistica a marii majoritati a populatiei Carpatine manifestata prin specificitatea folclorica a celor care la un moment dat sau autointitulat Romani. Ori insasi politicienii din vestul europei si Masoneria (adica tocmai artizanii Trianonului) la vremea respective ajunsese la aceasta concluzie ca urmare a multor studii si cercetari lingvistice, etnografice,etnologice si folclorice in intreaga Europa desfasurate in secolele XVII si XIX cunoscind astfel situatia majoritatii populatiei din carpati.

Asa se face ca masoneria in anul 1914 promite Regatului Roman unirea Transilvaniei daca intra in Razboi alaturi de aliati. La acaea vreme se stia situatia ca atit in Regat cit si in Transilvania Nimeni nu vedea posibila o astfel de unire tocmai datorita diferentelor foarte mari in plan mental si al aspiratiilor istorice total diferite ale populatiei de ambele parti a carpatilor. Teoria cum ca rominii au vrut sa se uneasca este total falsa si nefondata la acea vreme nu a existat un astfel de spirit in rindul populatiei el a fost cultivat dupa ce unirea sa infaptuit. Adica unirea sa facut fortat. Si ceea ce este tragic ca oamenii locului au suferit la acea vreme. Consider ca autoritatile de la Bucuresti au pacatuit fata de Bunul Dumnezeu si au gresit amarnic fata de Banateni, Transilvaneni si Bucovineni prin lupta lor asidua de a sterge identitatea istorica cumulata in timpi istorici in aceste provincii iar vocea provinciilor nu sa auzit deloc in parlamentul de la Bucuresti. Multa suferinta a fost si inca mai este. Ironia face ca atunci cind un Bnatean isi manifesta apartenenta la originea sa este catalogat anti roman, este trist. Nimeni nici chiar cei ce provin din familii mixte asa cum sunt si eu romano german nu doreste desfiintarea Romaniei dar asta nu este inteles de catre Nationalisti. Care de fapt ei sunt adevaratii uzurpatori ai Romaniei.

Astazi cei de la Bucuresti sunt dispusi sa o vinda si pe mama lor numai sa nu le reproseze nimeni din UE de pacatul comis.

Trist dar asta este realitatea. Iar faptasilor romanii le trec cu vederea. Cine sunt faptasii? Ghici cine?

Banatanul 15-03-2011 - 04:46

Dle. Mache cu tot respectul,

Haideti sa lamurim putin lucrurile din punct de vedere istoric. Nu sunt surprins de faptul ca exista o confuzie in rindul cetatenilor Romani cu privire la Istorie in general.

Ce as dorii sa mentionez. In primul rind despre ungaria. Ca si stat Ungaria sa desfiintat la 29 august 1526 prin lupta de la Mohach acest loc este undeva prin sudul ungariei de azi. Dupa aceasta data nu a mai fost vorba de statul unguresc pina in iulie 1867 cind sa reinfiintat in modul cel mai perfid posibil.

Aici este o istorie lunga a circumstantelor in care noul stat unguresc sa format din nou si pe care Banatul a contestat la vremea respectiva formarea acestui nou stat numit Austro-Ungar. Ba mai mult noi Banatenii ajutati de Imparatul de la Viena care era practic prizonierul Austro Ungarieie adica a Burgheziei din aceste doua regate am infiintat o uniune numita Banat Voievodina deoarece populatia acestei zone era fidela Casei de Habsburg iar Burghezii autro-ungari au luat masuri coercitive impotriva noastra. Imparatul a fortat nota si a reusit sa infiinteze aceasta regiune protejindui populatia prin statutul juritic de Banat Voievodina cu capital la Timisoara si cu Parlament propriu adica altul decit cel de la Budapesta. Cladirea parlamentului regiunii noastre de atunci astazi este cunoscut de catre Banateni cu numele de Palatrul Dicasterial unde azi functioneaza Curtea de apel din Timisoara sialte institutii ale Ministerului de Justitie Roman.

Nu doresc sa intru prea mult in detalii aici desi ar trebuii deoarece romanii sunt confuzi in cunostiinte despre acea perioada si asta datorita unor amnezii provocate de nationalismul romanesc care nu se deosebeste deloc de cel unguresc.

Una peste alta in ceea ce priveste Trianonul intradevar dpdv unguresc a fost o pierdere dar realitatea este cu totul alta ungurii au pierdut atunci cu Trianonul ceea ce nu au avut de drept niciodata. Spre exemplu Banatul a fost luat cu japca de catre Regatul Unguresc (desi nu este corecta aceasta denumire carect este Regatul Apostolic al Panoniei si nu al ungariei, dar si asta este o istorie inderesanta si p e care rominii ar trebuii sa o stie) revenim deci, iar Trasilvania a fost un Principat autonom si independent cu Coroana si tron Propriu nu facea parte din Regatul Apostolic. Dar facea Parte din Sfintu Imperiu Roman de Natiune Germana. In perioada AustroUngara sau facut presiuni iomense ca Transilvania sa fie incorporate la Ungaria numai ca intre timp a inceput WWI si apoi Trianonul.
Ceea ce avem astazi cu Secuimea este ca acestia niciodata nu au fost un stat distinct in interiorul Principatului Transilvan. Stema Transilvaniei aste aceasi din timpul Austro Ungariei cu ce a de pe stema actual a Rominiei. Secuimea nu au avut nici macar o stema heraldic in toata istoria lor.

Romanii se pare ca nu cunosc aceste lucruri. Prima autonomie a lor a fost data de Rusi in anii 1950. Si de atunci romanii sunt dezorientati si astazi ungurii din Parlamentul de la Budapesta ii sustin pe cei pe care nu ia recunoscut niciodata si asta cu un rinjet viclean in ciuda si spre oftica Romaniei.

Intrebare : Unde sa gresit? Adica unde a gresit Statul Roman? Raspunsul este greu de acceptat de catre Romanii de astazi.

Eu am mai precizat in trecut si o mai repet desi nu este o noutate, unirea Banatului, Transilvaniei si Bucovinei cu Regatul Romanesc in 1919 chiar daca sa dorit refacerea Vechiului si Anticului Regat al Dacilor cea ce este un argument istoric nu numai de bun simt dar este asezat si pe o continuitate spiritual-cultural-lingvistica a marii majoritati a populatiei Carpatine manifestata prin specificitatea folclorica a celor care la un moment dat sau autointitulat Romani. Ori insasi politicienii din vestul europei si Masoneria (adica tocmai artizanii Trianonului) la vremea respective ajunsese la aceasta concluzie ca urmare a multor studii si cercetari lingvistice, etnografice,etnologice si folclorice in intreaga Europa desfasurate in secolele XVII si XIX cunoscind astfel situatia majoritatii populatiei din carpati.

Asa se face ca masoneria in anul 1914 promite Regatului Roman unirea Transilvaniei daca intra in Razboi alaturi de aliati. La acaea vreme se stia situatia ca atit in Regat cit si in Transilvania Nimeni nu vedea posibila o astfel de unire tocmai datorita diferentelor foarte mari in plan mental si al aspiratiilor istorice total diferite ale populatiei de ambele parti a carpatilor. Teoria cum ca rominii au vrut sa se uneasca este total falsa si nefondata la acea vreme nu a existat un astfel de spirit in rindul populatiei el a fost cultivat dupa ce unirea sa infaptuit.

Adica unirea sa facut fortat. Si ceea ce este tragic ca oamenii locului au suferit la acea vreme. Consider ca autoritatile de la Bucuresti au pacatuit fata de Bunul Dumnezeu si au gresit amarnic fata de Banateni, Transilvaneni si Bucovineni prin lupta lor asidua de a sterge identitatea istorica cumulata in timpi istorici in aceste provincii iar vocea provinciilor nu sa auzit deloc in parlamentul de la Bucuresti.
Multa suferinta a fost si inca mai este. Ironia face ca atunci cind un Bnatean isi manifesta apartenenta la originea sa este catalogat anti roman, este trist. Nimeni nici chiar cei ce provin din familii mixte asa cum sunt si eu romano german nu doreste desfiintarea Romaniei dar asta nu este inteles de catre Nationalisti. Care de fapt ei sunt adevaratii uzurpatori ai Romaniei.

Astazi cei de la Bucuresti sunt dispusi sa o vinda si pe mama lor numai sa nu le reproseze nimeni din UE de pacatul comis.

Trist dar asta este realitatea. Iar faptasilor romanii le trec cu vederea pacatul savirsit. Cine oare sunt faptasii? Ghici cine?

Banatanul 15-03-2011 - 15:52

Dle. Mache cu tot respectul,

Haideti sa lamurim putin lucrurile din punct de vedere istoric. Nu sunt surprins de faptul ca exista o confuzie in rindul cetatenilor Romani cu privire la Istorie in general.

Ce as dorii sa mentionez. In primul rind despre ungaria. Ca si stat Ungaria sa desfiintat la 29 august 1526 prin lupta de la Mohach acest loc este undeva prin sudul ungariei de azi. Dupa aceasta data nu a mai fost vorba de statul unguresc pina in iulie 1867 cind sa reinfiintat in modul cel mai perfid posibil. Aici este o istorie lunga a circumstantelor in care noul stat unguresc sa format din nou si pe care Banatul a contestat la vremea respectiva formarea acestui nou stat numit Austro-Ungar. Ba mai mult noi Banatenii ajutati de Imparatul de la Viena care era practic prizonierul Austro Ungarieie adica a Burgheziei din aceste doua regate am infiintat o uniune numita Banat Voievodina deoarece populatia acestei zone era fidela Casei de Habsburg iar Burghezii autro-ungari au luat masuri coercitive impotriva noastra.
Imparatul a fortat nota si a reusit sa infiinteze aceasta regiune protejindui populatia prin statutul juritic de Banat Voievodina cu capital la Timisoara si cu Parlament propriu adica altul decit cel de la Budapesta. Cladirea parlamentului regiunii noastre de atunci astazi este cunoscut de catre Banateni cu numele de Palatrul Dicasterial unde azi functioneaza Curtea de apel din Timisoara sialte institutii ale Ministerului de Justitie Roman.

Nu vreau sa intru prea mult in detalii aici desi ar trebuii deoarece romanii sunt confuzi in cunostiinte despre acea perioada si asta datorita unor amnezii provocate de nationalismul romanesc care nu se deosebeste deloc de cel unguresc.

Una peste alta in ceea ce priveste Trianonul intradevar dpdv unguresc a fost o pierdere dar realitatea este cu totul alta ungurii au pierdut atunci cu Trianonul ceea ce nu au avut de drept niciodata. Spre exemplu Banatul a fost luat cu japca de catre Regatul Unguresc (desi nu este corecta aceasta denumire carect este Regatul Apostolic al Panoniei si nu al ungariei, dar si asta este o istorie inderesanta si p e care rominii ar trebuii sa o stie) revenim deci, iar Trasilvania a fost un Principat autonom si independent cu Coroana si tron Propriu nu facea parte din Regatul Apostolic. Dar facea Parte din Sfintu Imperiu Roman de Natiune Germana.

In perioada AustroUngara sau facut presiuni iomense ca Transilvania sa fie incorporate la Ungaria numai ca intre timp a inceput WWI si apoi Trianonul.
Ceea ce avem astazi cu Secuimea este ca acestia niciodata nu au fost un stat distinct in interiorul Principatului Transilvan. Stema Transilvaniei aste aceasi din timpul Austro Ungariei cu ce a de pe stema actual a Rominiei. Secuimea nu au avut nici macar o stema heraldic in toata istoria lor.
Romanii se pare ca nu cunosc aceste lucruri.
Prima autonomie a lor a fost data de Rusi in anii 1950. Si de atunci romanii sunt dezorientati si astazi ungurii din Parlamentul de la Budapesta ii sustin pe cei pe care nu ia recunoscut niciodata si asta cu un rinjet viclean in ciuda si spre oftica Romaniei.

Intrebare : Unde sa gresit? Adica unde a gresit Statul Roman? Raspunsul este greu de acceptat de catre Romanii de astazi.

Eu am mai precizat in trecut si o mai repet desi nu este o noutate, unirea Banatului, Transilvaniei si Bucovinei cu Regatul Romanesc in 1919 chiar daca sa dorit refacerea Vechiului si Anticului Regat al Dacilor cea ce este un argument istoric nu numai de bun simt dar este asezat si pe o continuitate spiritual-cultural-lingvistica a marii majoritati a populatiei Carpatine manifestata prin specificitatea folclorica a celor care la un moment dat sau autointitulat Romani. Ori insasi politicienii din vestul europei si Masoneria (adica tocmai artizanii Trianonului) la vremea respective ajunsese la aceasta concluzie ca urmare a multor studii si cercetari lingvistice, etnografice,etnologice si folclorice in intreaga Europa desfasurate in secolele XVII si XIX cunoscind astfel situatia majoritatii populatiei din carpati.

Asa se face ca masoneria in anul 1914 promite Regatului Roman unirea Transilvaniei daca intra in Razboi alaturi de aliati. La acaea vreme se stia situatia ca atit in Regat cit si in Transilvania Nimeni nu vedea posibila o astfel de unire tocmai datorita diferentelor foarte mari in plan mental si al aspiratiilor istorice total diferite ale populatiei de ambele parti a carpatilor. Teoria cum ca rominii au vrut sa se uneasca este total falsa si nefondata la acea vreme nu a existat un astfel de spirit in rindul populatiei el a fost cultivat dupa ce unirea sa infaptuit.
Adica unirea sa facut fortat. Si ceea ce este tragic ca oamenii locului au suferit la acea vreme. Consider ca autoritatile de la Bucuresti au pacatuit fata de Bunul Dumnezeu si au gresit amarnic fata de Banateni, Transilvaneni si Bucovineni prin lupta lor asidua de a sterge identitatea istorica cumulata in timpi istorici in aceste provincii iar vocea provinciilor nu sa auzit deloc in parlamentul de la Bucuresti. Multa suferinta a fost si inca mai este. Ironia face ca atunci cind un Bnatean isi manifesta apartenenta la originea sa este catalogat anti roman, este trist.

Nimeni si nici cei ce provin din familii mixte asa cum sunt si eu romano german nu doreste desfiintarea Romaniei dar asta nu este inteles de catre Nationalisti. Care de fapt ei sunt adevaratii uzurpatori ai Romaniei.

Astazi cei de la Bucuresti sunt dispusi sa o vinda si pe mama lor numai sa nu le reproseze nimeni din UE de pacatul comis.

Trist dar asta este realitatea. Iar faptasilor romanii le trec cu vederea. Cine sunt faptasii? Ghici cine?

Banatanul 16-03-2011 - 01:15

Dle. Mache cu tot respectul,

Haideti sa lamurim putin lucrurile din punct de vedere istoric. Nu sunt surprins de faptul ca exista o confuzie in rindul cetatenilor Romani cu privire la Istorie in general.

Ce as dorii sa mentionez. In primul rind despre ungaria. Ca si stat Ungaria sa desfiintat la 29 august 1526 prin lupta de la Mohach acest loc este undeva prin sudul ungariei de azi. Dupa aceasta data nu a mai fost vorba de statul unguresc pina in iulie 1867 cind sa reinfiintat in modul cel mai perfid posibil. Aici este o istorie lunga a circumstantelor in care noul stat unguresc sa format din nou si pe care Banatul a contestat la vremea respectiva formarea acestui nou stat numit Austro-Ungar. Ba mai mult noi Banatenii ajutati de Imparatul de la Viena care era practic prizonierul Austro Ungarieie adica a Burgheziei din aceste doua regate am infiintat o uniune numita Banat Voievodina deoarece populatia acestei zone era fidela Casei de Habsburg iar Burghezii autro-ungari au luat masuri coercitive impotriva noastra. Imparatul a fortat nota si a reusit sa infiinteze aceasta regiune protejindui populatia prin statutul juritic de Banat Voievodina cu capital la Timisoara si cu Parlament propriu adica altul decit cel de la Budapesta. Cladirea parlamentului regiunii noastre de atunci astazi este cunoscut de catre Banateni cu numele de Palatrul Dicasterial unde azi functioneaza Curtea de apel din Timisoara sialte institutii ale Ministerului de Justitie Roman.

Nu vreau sa intru prea mult in detalii aici desi ar trebuii deoarece romanii sunt confuzi in cunostiinte despre acea perioada si asta datorita unor amnezii provocate de nationalismul romanesc care nu se deosebeste deloc de cel unguresc.

Una peste alta in ceea ce priveste Trianonul intradevar dpdv unguresc a fost o pierdere dar realitatea este cu totul alta ungurii au pierdut atunci cu Trianonul ceea ce nu au avut de drept niciodata. Spre exemplu Banatul a fost luat cu japca de catre Regatul Unguresc (desi nu este corecta aceasta denumire carect este Regatul Apostolic al Panoniei si nu al ungariei, dar si asta este o istorie inderesanta si p e care rominii ar trebuii sa o stie) revenim deci, iar Trasilvania a fost un Principat autonom si independent cu Coroana si tron Propriu nu facea parte din Regatul Apostolic. Dar facea Parte din Sfintu Imperiu Roman de Natiune Germana. In perioada AustroUngara sau facut presiuni iomense ca Transilvania sa fie incorporate la Ungaria numai ca intre timp a inceput WWI si apoi Trianonul.
Ceea ce avem astazi cu Secuimea este ca acestia niciodata nu au fost un stat distinct in interiorul Principatului Transilvan. Stema Transilvaniei aste aceasi din timpul Austro Ungariei cu ce a de pe stema actual a Rominiei.

Secuimea nu au avut nici macar o stema heraldic in toata istoria lor. Romanii se pare ca nu cunosc aceste lucruri. Prima autonomie a lor a fost data de Rusi in anii 1950. Si de atunci romanii sunt dezorientati si astazi ungurii din Parlamentul de la Budapesta ii sustin pe cei pe care nu ia recunoscut niciodata si asta cu un rinjet viclean in ciuda si spre oftica Romaniei.

Intrebare : Unde sa gresit? Adica unde a gresit Statul Roman? Raspunsul este greu de acceptat de catre Romanii de astazi.
Eu am mai precizat in trecut si o mai repet desi nu este o noutate, unirea Banatului, Transilvaniei si Bucovinei cu Regatul Romanesc in 1919 chiar daca sa dorit refacerea Vechiului si Anticului Regat al Dacilor cea ce este un argument istoric nu numai de bun simt dar este asezat si pe o continuitate spiritual-cultural-lingvistica a marii majoritati a populatiei Carpatine manifestata prin specificitatea folclorica a celor care la un moment dat sau autointitulat Romani. Ori insasi politicienii din vestul europei si Masoneria (adica tocmai artizanii Trianonului) la vremea respective ajunsese la aceasta concluzie ca urmare a multor studii si cercetari lingvistice, etnografice,etnologice si folclorice in intreaga Europa desfasurate in secolele XVII si XIX cunoscind astfel situatia majoritatii populatiei din carpati.

Asa se face ca masoneria in anul 1914 promite Regatului Roman unirea Transilvaniei daca intra in Razboi alaturi de aliati. La acaea vreme se stia situatia ca atit in Regat cit si in Transilvania Nimeni nu vedea posibila o astfel de unire tocmai datorita diferentelor foarte mari in plan mental si al aspiratiilor istorice total diferite ale populatiei de ambele parti a carpatilor. Teoria cum ca rominii au vrut sa se uneasca este total falsa si nefondata la acea vreme nu a existat un astfel de spirit in rindul populatiei el a fost cultivat dupa ce unirea sa infaptuit. Adica unirea sa facut fortat. Si ceea ce este tragic ca oamenii locului au suferit la acea vreme.

Consider ca autoritatile de la Bucuresti au pacatuit fata de Bunul Dumnezeu si au gresit amarnic fata de Banateni, Transilvaneni si Bucovineni prin lupta lor asidua de a sterge identitatea istorica cumulata in timpi istorici in aceste provincii iar vocea provinciilor nu sa auzit deloc in parlamentul de la Bucuresti. Multa suferinta a fost si inca mai este. Ironia face ca atunci cind un Bnatean isi manifesta apartenenta la originea sa este catalogat anti roman, este trist. Nimeni nici chiar cei ce provin din familii mixte asa cum sunt si eu romano german nu doreste desfiintarea Romaniei dar asta nu este inteles de catre Nationalisti. Care de fapt ei sunt adevaratii uzurpatori ai Romaniei.

Astazi cei de la Bucuresti sunt dispusi sa o vinda si pe mama lor numai sa nu le reproseze nimeni din UE de pacatul comis.
Trist dar asta este realitatea. Iar faptasilor romanii le trec cu vederea. Cine sunt faptasii? Ghici cine?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult