Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Felicitări pentru preşedintele R Moldova: Traian Băsescu l-a sunat pe Nicolae Timofti

Felicitări pentru preşedintele R Moldova: Traian Băsescu l-a sunat pe Nicolae Timofti

scris de Marius Bâtcă
2 afisari

Preşedintele Băsescu l-a felicitat telefonic pe noul preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Şi preşedinţii comisiilor de politică externă din cele două camere ale Parlamentului, Titus Corlăţean şi Attila Korodi, salută alegerea lui Timofti.

Basescu telefon (timesnewroman.ro)

foto: timesnewroman.ro

Traian Băsescu i-a adresat, vineri, într-o convorbire telefonică, un mesaj de felicitare noului preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, informează Administraţia Prezidenţială.”Cu prilejul discuţiei care a avut loc la scurt timp după confirmarea alegerii domnului Timofti în funcţia supremă în statul vecin, preşedintele Băsescu i-a adresat acestuia urări de succes în îndeplinirea mandatului şi l-a asigurat de sprijinul său deplin pentru continuarea proceselor de reformă internă şi de apropiere de Uniunea Europeană” precizează Preşedinţia.

Totodată, preşedintele Băsescu a transmis felicitări şi clasei politice de la Chişinău pentru acordul exprimat vineri în Parlament.

Titus Corlăţean: Salut alegerea lui Nicolae Timofti

Preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Titus Corlăţean, a declarat vineri pentru că salută alegerea lui Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, spunând că acesta este un magistrat respectat, de o ţinută profesională şi o probitate morală deosebite, transmite Mediafax.

„Acest lucru oferă garanţia unui profil deosebit, de tip european, noului preşedinte ales al Republicii Moldova. Încă o dată, vorbim de o decizie politică absolut necesară pentru stabilitatea ţării şi continuitatea demersurilor de apropiere de UE”.

Atilla Korodi: E îmbucurător că se termină o perioadă cu multe momente critice

La rândul său, preşedintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor, Atilla Korodi, susţine că este îmbucurător că se termină o perioadă cu multe incertitudini şi cu multe momente critice pentru democraţia din Republica Moldova.

El crede că odată cu alegerea unui preşedinte care să-şi asume destinul proeuropean al Republicii Moldova vor putea să se continue reformele proeuropene.

„Ceea ce înseamnă şi o apropiere de ceea ce reprezintă România, ca stat membru UE, şi de ceea ce reprezintă UE, ca instituţie care militează pentru democraţie largă şi o rezolvare cât mai grabnică a problemelor îngheţate, respectiv a situaţiei din Transnistria”, a adăugat el.

Parlamentul de la Chişinău l-a votat, vineri, pe magistratul Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

1 comentariu

razvan 17-03-2012 - 00:29

Pana sa facem unirea dintre cele doua tari sa facem pod rutier peste Prut, drumuri si cale ferata de tip european. Si aceste lucruri cu fonduri europene. dar mai repede.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult