Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Fenechiu si Anastase s-au certat ca la piata

Fenechiu si Anastase s-au certat ca la piata

scris de Ziua Veche
4 afisari

 

Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase i-a reprosat liberalului Relu Fenechiu, intr-o disputa privind reducerea cheltuielilor acestui for, ca s-a plimbat prin cele mai exotice locuri de pe planeta Pamant. Cearta a inceput dupa ce Fenechiu s-a revoltat ca deputatii sunt criticati pentru nivelul cheltuielilor.


Sunt totusi si parlamentari care au facut si fac legi importante in tara asta, oameni care au opinii, care au schimbat in bine unele lucruri. De aceste lucruri nu se vorbeste si, doamna presedinte, credeti-ma ca eu am dreptul sa va fac responsabila pentru acest lucru, trebuie sa-l fac responsabil si pe domnul Traian Basescu, care incepand cu celebra ‘322’ a stigmatizat aceasta institutie fundamentala a democratiei. Colegii dumneavoastra din PDL s-au raliat la o actiune de decredibilizare a Parlamentului, dar acum nu face lumea deosebire intre dumneavoastra si ceilalti. Dar dumneavoastra, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, sunteti un manager care ar trebui sa aveti responsabilitate ori eu nu am vazut responsabilitate la dvs. Responsabilitate nu inseamna sa iesiti si sa spuneti ‘da, sunt rai, sunt puturosi, sunt hoti’, ci inseamna sa veniti cu solutii, sa le puneti pe masa, sa nu spuneti ca domnul Boc ca vom face, vom scadea numarul de angajati, dar in realitate sa-l cresteti, ci sa veniti peste doua-trei luni cu cheltuieli mai putine. Si pot fi facute fara ca parlamentarii sa doarma in rulote, fara sa le spunem sa nu mai mearga in circumscriptii, fara a lipsi de la institutiile europene cum este Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, deci sa gasiti solutii pentru ca de asta sunteti presedinte al Camerei Deputatilor”, i-a spus Fenechiu presedintelui Camerei Deputatilor.


Roberta Anastase i-a replicat liberalului: “Domnule Fenechiu, de cate ori ati avut interventii pe langa mine cel putin, asta pentru ca va permiteti sa ma acuzati, de cate ori ati intervenit pe langa mine sa va duceti in diverse locuri exotice de pe planeta Pamant? (…) Daca m-ati facut responsabila, am sa fiu sincera cu dumneavoastra si am sa spun ca, daca exista un parlamentar, in mod exceptional, despre care putem sa spunem ca a folosit instrumentul turismului parlamentar si nu al excursiilor parlamentare, ei bine il aveti pe domnul Fenechiu, care ma bucur ca astazi, intamplator, se afla in tara si in plenul Parlamentului. Va reamintesc ca, in mod obisnuit, cand intra memorandumul cu deplasari toata lumea se intreaba in Biroul Permanent: este domnul Fenechiu din nou? Si de obicei numai in destinatii exotice”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult