Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Fiul Doinei Cornea este promotorul lui Tăriceanu

Fiul Doinei Cornea este promotorul lui Tăriceanu

scris de Matei Iliescu
68 afisari
Scandalul săptămânii care a trecut a fost iscat de clujeanul Leontin Iuhas, fiul dizidentei anticomuniste Doina Cornea.
Iuhas a primit din partea Administraţiei Prezidenţiale o invitaţie pentru a participa la Cotroceni pe data de 20 mai 2019 la o ceremoniei solemnă în cadrul căreia, la 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, anul 2019 urma să fie declarat „Anul omagierii victimelor comunismului”. În replică, Iuhas i-a trimis o „scrisoare deschisă” preşedintelui Iohannis, prin care a anunţat că nu va onora invitaţia primită, acuzându-l pe preşedinte că vrea să facă o manifestare electorală pe seama luptei anticomuniste. Iuhas şi-a continuat comunicarea publică trimiţând o altă „scrisoare deschisă” unor organizaţii de revoluţionari invitate, de asemenea, la ceremonia respectivă, prin care le solicita să boicoteze evenimentul. Leontin Iuhas a beneficat şi de spaţii generoase la televiziunea de ştiri Antena 3 pentru a-şi expune punctul de vedere. Ca urmare a controversei, Administraţia Prezidenţială a anulat evenimentul.
Fiul fostei dizidente este în prezent un susţinător public al candidaturii lui Călin Popescu Tăriceanu la funcţia de preşedinte al României. La alegerile parlamentare din 2016 el a făcut pe pagina sa de facebook propagandă pentru ALDE şi Tăriceanu. După alegeri, într-un mesaj adresat Marilenei Rotaru, dar de fapt publicat pe pagina sa de facebook, tot ca un fel de „scrisoare deschisă”, Leontin Iuhas respingea participarea sa la manifestaţiile de protest din ianuarie 2017 împotriva adoptării OUG 13, şi anunţa că „se retrage alături de singurul Om Politic (cu majuscule în original, n.n.) Călin Popescu Tăriceanu, alături de care va susţine în continuare România şi democraţia.
El a calificat manifestaţiile ca fiind ale „acoperiţilor şi descoperiţilor din servicii, urmaţi de masa de manevră a celor ce nu gândesc”, iar despre Klaus Iohannis a scris că „Nu mă alătur unui preşedinte (cu p foarte mic) care instigă la ură şi violenţă şi nu poate exista decât în logica conflictului”.
De altfel, în „scrisoarea deschisă” adresată lui Iohannis, prin care refuza participarea la ceremonia de pe 20 mai de la Cotroceni, Iuhas i-a transmis preşedintelui că alt preşedinte în locul lui va organiza ceremoniile de omagiere a împlinirii a 30 de ani de la revoluţia din 1989. Probabil Tăriceanu, se subînţelege.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult