Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Fiul lui Teodor Meleșcanu retras din postul de consul la Strasbourg

Fiul lui Teodor Meleșcanu retras din postul de consul la Strasbourg

scris de Misu Andrei
74 afisari

Guvernul vrea să îl retragă pe Sorin-Adrian Pîrvulescu din funcția de consul general, șef al Consulatului General al României la Strasbourg, potrivit ordinii de zi a viitoarei ședințe a Executivului. Pîrvulescu este fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu.

Teodor Melescanu la butoane

„Art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 454/2018 privind rechemarea și numirea unui consul general, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 539 din 28 iunie 2018, se abrogă”, prevede Hotărârea care urmează să fie luată în următoarea ședință de guvern.

Articolul 3 din HG 454/2018, prevedere pe care acum Guvernul vrea să o elimine, reglementează că „ începând cu data încheierii misiunii domnului Sabin Pop (i.e. 26 septembrie 2018), domnul Sorin-Adrian Pîrvulescu a fost numit consul general, șef al Consulatului General al României la Strasbourg, Republica Franceză”.

Astfel, Sorin-Adrian Pîrvulescu a fost numit în funcția de consul general la Strasbourg în septembrie 2018. Hotărârea de Guvern a fost semnată de premierul Viorica Dăncilă și contrasemnată de Teodor Meleșcanu, ministru de Externe la acea vreme.

Parchetul General a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu, pentru a analiza modul în care fiul vitreg al lui Meleşcanu, Adrian Pîrvulescu, a fost numit în funcția de consul la Strasbourg.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult