Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Florin Cîțu acuză PSD de fake news

Florin Cîțu acuză PSD de fake news

scris de Misu Andrei
133 afisari

Premierul Florin Cîțu acuză PSD de fake news, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook. Prim-ministrul vorbește despre o scrisoare a Comisiei Europene către ministerul Finanțelor, despre care PSD a spus că este o poziție critică a executivului european și o dovadă a faptului că guvernul nu ia măsuri bune.

„PSD continua campania de fake news.

De câteva zile circulă un fake news despre o scrisoare a CE pentru Ministerul Finanțelor din România.

Există o singură explicație pentru acest fake news. Scrisoarea este în engleză iar la PSD este clar o  barieră acest lucru.

Ce apare în scrisoare:

  1. “According to our analysis, the large general government deficit and rapidly growing debt ratio are largely the result of policy decisions adopted by România before the COVID-19 outbreak.”.

Adică – deficitul de anul trecut în mare parte se datorează cheltuielilor generate de pandemie. Simplu.

  1. These decisions include the pro-cyclical fiscal policy between 2016 and 2018, when the government deficit was close to 3% of GDP notwithstanding a favourable economic situation, aș well aș the large unfunded pension increases that lead to a permanent increase în the budget deficit.

În traducere pentru PSD – în loc să aveți surplus bugetar în perioada 2016-2018 v-ați bătut joc de economie. Mai mult ați adoptat o lege a pensiilor care nu avea finanțarea asigurată.

  1. The Commission will reassess România’s budgetary situation în spring 2021 and, if appropriate, will propose new steps under the EDP.

CE așteaptă până în primăvară, după ce aprobăm bugetul, pentru a avea o opinie despre situația economică a României.

  1. This corrective action need not and should not undermine the necessary efforts to support the health system and the economy în order to effectively combat the pandemic and its economic and social consequences. Aș highlighted în our previous letter to Minister of Public Finance Cîtu of 19 September 2020, the measures to support the recovery throughout 2021 should be tailored to România’s specific situation and should be well-targeted and temporary.

Adică, da, vă susținem să luați măsuri, să reduceți semnificativ defictul bugetar, dar înțelegem că încă suntem în pandemie și este nevoie de cheltuieli suplimentare pentru sănătate.

  1. We would welcome further efforts by the Government to limit any structural negative budgetary impact of the measures taken. At the same time, România should avoid introducing new measures with a permanent negative impact on the budget balance.

FOARTE IMPORTANT. Mai clar de atât nu se putea. CE susține eforturile guvernului pentru reformă (am anunțat deja o parte din măsuri și mai urmează altele) și nu susține măsuri care reduc permantent veniturile bugetare sau cresc permanent cheltuielile bugetare. Am zis că nu voi accepta astfel de măsuri și este bine că și CE susține acest lucru public.

Altfel arată acum scrisoarea de la CE pentru Ministerul Finanțelor.

Anul 2021 este un an în care începem să corectăm 30 de ani de măsuri populiste, împotriva românilor. Repunem România pe drumul dezvoltării economice sustenabile. ”, scrie Florin Cîțu, pe Facebook.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a scris joi că „Comisia Europeană este alertată că datoria publică va ajunge la 100% din PIB şi confirmă că Guvernul Cîţu va fi obligat să ia măsuri”.

„Comisia Europeană confirmă tot ceea ce am avertizat din noiembrie 2019 încoace: guvernarea pe datorie care a explodat; zero măsuri pentru a stopa risipa banului public şi zero măsuri pentru creşterea colectării veniturilor la buget.”, a mai scris Ciolacu.

1 comentariu

?????? 10-01-2021 - 17:49

@ Sunteți de părere că ar trebui verificate și produsele alimentare cu origini animaliere dacă au calitatea influențată de vaccinări, pentru a verifica dacă ar exista și o eventuală variantă ca virușii să apară și ca formă de „răspuns” la vaccinurile folosite în sectorul zootehnic la animale ce ajung în hrana oamenilor, ? Probabil că ar fi o verificare ce ar avea ca obiective consumurile alimentare și și proveniența mărfurilor în funcție de zonele în care au fost crescute animalele folosite în producerea mărfurilor alimentare și vaccinurile folosite, venind oarecum și ca o „replică” la exporturile de carne ieftină produsă în România în vremea regimului comunist, ? Remarcați și faptul că într-o perioadă anterioară unele țări din Europa de Vest achiziționau carne și produse de la animale crescute în ferme din România numai dacă nu erau vaccinate și crescute în condiții de mediu nestresante, ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult