Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Florin Cîțu refuză să demisioneze din funcția de președinte al PNL

Florin Cîțu refuză să demisioneze din funcția de președinte al PNL

scris de Misu Andrei
94 Afisari

Florin Cîțu refuză să demisioneze din funcția de președinte al PNL. El a respins cererea liderilor PNL, iar filialele cer Congres extraordinar.

Liderii PNL urmează să aibă o discuție cu Florin Cîțu în această după amiază, în care să-i ceară acestuia, întors din vizita în SUA chiar în cursul zilei de azi, să demisioneze din funcția de președinte al partidului. După această discuție, liberalii vor participa la o ședință a BEX care va convoca pentru duminică Consiliul Național care să înceapă procedura de organizare a Congresului extraordinar, care să aleagă un nou președinte al PNL, în persoana premierului Nicolae Ciucă.

Ar urma să existe o serie de schimbări și la nivelul primvicepreședinților și vicepreședinților, actualii fiind aleși în funcție la Congresul din septembrie 2021 pe lista cu care Florin Cîțu a obținut funcția de președinte, în urma competiției cu Ludovic Orban. Și Dan Vîlceanu, actualul secretar general al PNL și cel mai bun prieten al lui Florin Cîțu, își va pierde funcția. Pentru poziția de secretar general este luat în calcul Lucian Bode, ministrul de Interne.

Surse din conducerea partidului au declarat pentru Digi24.ro că, în cazul în care Florin Cîțu „nu va dori să aibă o plecare lină”, adică să accepte să demisioneze, liberalii nu îl vor mai lăsa pe acesta să rămână în funcția de președinte al Senatului. Însă, susțin sursele citate, este puțin probabil ca Florin Cîțu să accepte să plece de bunăvoie de la șefia partidului, ceea ce va declanșa un posibil război public între el și partid.

De altfel, unii dintre liderii de filiale au început să își declare public susținerea pentru plecarea lui Cîțu din fruntea partidului, și înlocuirea acestuia cu premierul Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a declarat joi, în conferinţă de presă, că opţiunea filialei judeţene pe care o conduce şi a lui personală este ca premierul Nicolae Ciucă să preia preşedinţia PNL, el adăugând că a fost printre primii semnatari ai scrisorii prin care lui Florin Cîţu îi este solicitată demisia de la conducerea partidului.

Și președintele PNL Iași, Alexandru Muraru, a scris, într-un editorial pentru Digi24.ro, că Nicolae Ciucă trebuie să fie președintele partidului: „M-am alăturat imediat colegilor mei care cred că PNL are nevoie de un proiect politic nou construit, așa cum e o regulă nescrisă a organizațiilor politice românești, în jurul celui care se află în fruntea administrației, care are o viziune de ansamblu asupra mersului României, care elimină blocajele sau lipsa de dialog din relația cu organizațiile locale sau cu parlamentarii. Și să fim sinceri: un om construit într-un sistem unde disciplina, ierarhia, valorile, onoarea, demnitatea sunt cele mai puternice arme, este pregătit pentru lumea politică. Nicolae Ciucă este primul român după Regele Mihai decorat de SUA cu Legiunea de Merit, cea mai înaltă decorație pe care forțele armate ale SUA o pot acorda unei persoane care nu este cetățean american. Este cea mai puternică garanție de profesionism, performanță, onestitate, demnitate”

1 comentariu

bali 01-04-2022 - 00:20

Citu trebuie sa dispara din politica decizionala.
Este un shit de infractor care acum trebuia sa putrezeasca in jail.
Impreuna cu papusarii lui (Giolbanis, Ggorghiu, Isar, PNL…) si papusarii papusarilor lor (UE, SUA, NATO).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult