Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Florin Georgescu ar putea deveni ministru de Finanţe

Florin Georgescu ar putea deveni ministru de Finanţe

scris de Stefan Galai
6 afisari

Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu ar putea prelua funcţia de ministru de Finanţe în Guvernul condus de preşedintele PSD Victor Ponta.

Florin Georgescu (Foto: Agerpres)

Florin Georgescu este la un pas să preia poziţia de ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, pentru o perioadă de şase luni, cu derogarea că îşi va reocupa poziţia de la BNR după terminarea mandatului, scrie Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

PSD şi Victor Ponta au ţinut foarte mult ca Florin Georgescu să preia poziţia de ministru de Finanţe şi se pare că l-au convins până la urmă, conform unor surse de pe piaţa financiară citate de Ziarul Financiar.

Florin Georgescu, în vârstă de 58 de ani, a mai fost ministru de Finanţe între 1992 şi 1996 în Guvernul condus de Nicolae Văcăroiu.

Dacă în final se va regăsi pe lista lui Ponta, Florin Georgescu va fi cel mai experimentat ministru. Însă discuţiile încă nu sunt bătute în cuie, mai scrie Ziarul Financiar.

2 comentarii

Traian Basescu 01-05-2012 - 14:13

„Florin Georgescu va fi cel mai experimentat ministru”. Baiatu’ asta a fost geniul din spatele „cresterii economice 0” a guvernului PSD al lui Vacaroiu.

Oricum stagnarea si pe alocuri prabusirea economica a lui Vacaroiu/Georgescu n-a venit chiar pe gratis. Inflatia a fost intre 50% si 250% pe an. Datoria externa contractata de iscusitul Georgescu intre 1993 si 1996 la dobanzi camataresti de pana-n 15% pe an era scadenta in ce mai mare parte in 1998 si 1999 la doi-trei ani de la prausirea lui Vacaroiu. Romania a evitat falimentul in 1998-1999 doar prin faptul ca odata PSD-ul & Iliescu cazuti de la putere, Romania incepuse sa devina o tara onorabila si frecventabila si a primit astfel creditare in conditii mai avantajoase pe criterii strict politice.

Bulgaria, unde la alegerile din 1996 socialistii au pastrat puterea a intrat in colaps in cateva lui, lasaa fiind sa se descurce cum stie si sa se bucure in continuare de socialism. Leva nu mai avea nici o valoare. Calatoriile cu autobuzul se plateau in oua sau pfeningi germani. Salariile si pensiile nu se mai plateau nici macar in moneda lor fara valoare, pentru ca Bulgaria nu mai avea nici macar din ce sa tipareasca bani fara valoare…

Traiasca izbanzile stangii progresiste!!!

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

digital 01-05-2012 - 20:39

pălțvrageala asta hăhăiește-o pdalacilor tăi,mă scursură!
hahaha!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult