Acasa Actualitate-InternaPolitica interna FMI a cerut reducerea concediului maternal

FMI a cerut reducerea concediului maternal

scris de Ziua Veche
1 afisari

Reducerea la un an a concediului maternal şi acordarea unei indemnizaţii lunare cuprinse între 600 şi 1000 lei a fost solicitată Guvernului de Fondul Monetar Internaţional, au declarat surse politice, citate de Mediafax, la finalul reuniunii de joi a liderilor Coaliţiei.

Există o practică a FMI de a adresa Ministerelor şi alte solicitări decât cele incluse în scrisoarea de intenţie, iar una dintre aceste cereri este reducerea duratei concediului maternal”, au susţinut sursele citate. Coaliţia se va reuni din nou, duminică, pentru discuţii tehnice privind sistemul concediului maternal, urmând ca o decizie finală să fie luată luni, a declarat liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian. El a arătat că, în discuţia de joi a liderilor coaliţiei, reprezentanţii minorităţilor au propus ca durata concediului maternal să fie de trei ani, dar cu o indemnizaţie lunară redusă la 600 lei.

Reprezentanţii UDMR s-a împotrivit reducerii concediului maternal la un an. Vicepreşedintele executiv al UDMR Laszlo Borbely a arătat că o variantă este ca durata concediului maternal să rămână la doi ani, dar cu o eventuală reducere a limitei maxime a indemnizaţiei de la nivelul actual de 3.400 lei, şi ca întoarcerea mai devreme la locul de muncă să reprezinte o opţiune a mamei, nu o obligaţie.

Conducerea PDL a decis să susţină propunerea ministrului Muncii, Ioan Botiş, ca mamele aflate în concediu de creştere a copilului să primească 85% din salariu timp de un an, apoi ele să fie încurajate să se întoarca la muncă primind 500 de lei lunar, timp de încă 12 luni.

0 comentariu

Pribeagul 22-03-2010 - 16:34

Costiniu cel Bulangiu!

De ce s-au scumpit carburantii, Bulangiule!?

Uite ici-sa vocea poporului!

„In 2005 rata de schimb euro-leu era foarte apropriata la de cat avem astazi, iar pretul carburantului era la jumatate. In 2008 pretul barilului era dublu decat in prezent, iar pretul benzinei in 2008 era cu mult sub cel prezent. Unde se produce scumpirea aceasta nejustificata? Cineva crede ca poate sa eludeze controlul statului…si se pare ca reuseste.

este total neadecvat sa laudam companiile cu monopol asupra anumitor produse vai ce profit ati facut combustibilii niciodata nu ar fi trebuit sa intre pe mana privatilor scumpirea carburantilor este un fenomen cu repercursiuni sociale ccare duc la inflatie si asa mai departe…”

Desi, acum citeva saptamini, unul din directorii incalzirii din Bucuresti striga sus si tare ca n-are cum creste factura la caldura in ianuarie fata de tanuarie 2009, bucurestenii au avut o mare surpriza la primirea facturii pt. ianuarie 2010.

Mai nou, Oprescu striga cit poate ca va elimina subventiile la caldura.

De ce mai Bulangiule? Pecis nu stii, desi tiritura de nevasta-ta spune ca esti putere. Ce putere esti mai paduche!? Esti puterea de a indatora tara cu mld de euro, de a o falimenta, ca tu si alte jigodii ca tine sa luati salarii de mii de euro/luna, din contributiile la buget ale amaritilor cu salarii de 200-300 de euro/luna.

Salariile nesimtite nu va ajung, mai trebuie sa va si prostituati, sa va intindeti pe centura, pentru sute de mii de euro deveniti tiriturile voiculestilor, care va pun la indemina casunenilor, care violeaza cum vor ei actul de justitie, bugetul statului si pe noi oamenii de rind, mostenitori ai unei civilizatii milenare.

Cit credeti ca o sa va suportam capuselor!?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult