Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Fondurile partidelor in 2009: Rusii l-au sponsorizat pe Basescu, Halaicu pe liberali

Fondurile partidelor in 2009: Rusii l-au sponsorizat pe Basescu, Halaicu pe liberali

scris de Ziua Veche
340 Afisari

Partidele politice au fost sprijinite anul trecut, in campaniile electorale pentru europarlamentare si prezidentiale, mai mult de sponsori surpriza si politicieni din esalonul doi, potrivit datelor publicate miercuri in Monitorul Oficial (MO). Compania rusa Lukoil a virat sume considerabile in conturile democrat-liberale, desi presedintele Traian Basescu si pedelistii care l-au sustinut in campanie au avut un discurs vadit anti-rusesc. La PNL, omul cu cea mai larga punga, cel putin in scripte, nu este Dinu Patriciu, cum s-ar crede, ci fostul primar al Capitalei, Crin Halaicu. In schimb, lista donatorilor PSD se lasa inca asteptata, deoarece nu a fost publicata inca in Monitorul Oficial.

PDL a beneficiat in 2009 de fonduri in valoare totala de 41.240.000 de lei, din care 27.655.000 de lei provin din donatii. Unul dintre cei mai importanti sponsori este compania petroliera rusa Lukoil, care a donat 429.250 de lei, in doua transe. Asta in conditiile in care presedintele Traian Basescu a avut pe parcursul campaniei o serie de atacuri dure la adresa Rusiei, condamnand vizita contracandidatului sau Mircea Geoana la Moscova si avertizandu-l pe ambasadorul acestei tari la Bucuresti ca “nu se mai pot face cente de influenta” in Romania, ca pe vremea Razboiului Rece. Lukoil este devansat insa de firma clujeana Transilvania Constructii, care a donat 435.000 de lei. Un alt sponsor interesant este Asesoft International, din Ploiesti, compania care a furnizat softul electoral pentru alegerile din 2008, aceasta donand 90.000 de lei.

Citeste aici lista sponsorilor PDL din Monitorul Oficial.

Omul de afaceri craiovean Constantin Popeci, fost consilier local la Craiova, a varsat in conturile PDL 396.200 de lei, prin cele doua firme la care este actionar majoritar – UMR Rovinari (300.000 lei) si Popeci Utilaj Greu (90.000 lei) – dar si in nume personal (6200 lei). Un alt pedelist generos a fost primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, care a donat 200.000 de lei. El este urmat de europarlamentarul Rares Niculescu, cu 110.000 de lei. Candidatii la europarlamentare au contribuit serios pentru a fi alesi, Oana Antonescu donand 100.000 de lei, Cristian Bodu, 66.000 de lei, Iosif Matula, 50.000 de lei, Alexandru Nazare, 37.000 de lei, Monica Macovei, 17.000 de lei si Cristian Preda, 16.000 de lei.

Liberalii au avut de suferit anul trecut, din punct de vedere financiar, reusind sa stranga in total doar 9.648.971 de lei, de patru ori mai putin decat in 2008, cand au fost la putere. Donatorul numarul unu dintre persoanele fizice este fostul primar al capitalei, Crin Halaicu, acesta virand in conturile partidului 255.360 de lei – o cotizatie de 25.360 de lei si o donatie de 230.000 de lei. Astfel se poate explica revenirea de nicaieri a fostului edil in politica, pe timpul campaniei el fiind numit raportor al Comisiei de Sud-Vest, for care se ocupa de organizarea filialelor liberale. Halaicu a intrat in dizgratia liberalilor imediat dupa ce si-a incheiat mandatul de la Primarie, in 1996, si s-a dedicat afacerilor imobiliare, acumuland o avere impresionanta.

Citeste aici lista sponsorilor PNL din Monitorul Oficial.

Pe locul doi in topul donatiilor din partea persoanelor fizice, cu cate 200.000 de lei, se afla patru persoane: Liviu Ciocoiu, Maria Stajcic, Victor Viorel Olaru si Mihai Balasescu. Daca primii trei sunt ilustri necunoscuti, Balasescu a avut o ascensiune fulminanta in partid in ultima vreme, fiind desemnat reprezentantul PNL la Biroul Electoral Central si fiind numit secretar general adjunct al liberalilor.

Intre personalitatile din partid, sume importante au fost donate de seful Consiliului Judetean Brasov Aristotel Cancescu (127.500 lei), fostul ministru al Sanatatii Eugen Nicolaescu (12.200 lei), fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu (18.050 lei), europarlamentarul Cristian Busoi (9.500 lei), fostul ministru de Interne Cristian David (12.750 lei), deputatul Victor Paul Dobre (19.500 lei), senatorul Emilian Francu (26.175 lei), primarul Bacaului Romeo Stavarache (10.000 lei) si fostul ministru de Finante Varujan Vosganian (20.000 de lei). Dintre persoanele juridice, cea mai mare suma a fost donata de Forumul Academic Roman (300.000 lei), urmat de International SA Sinaia (166.000 lei) si Bilga Prest (150.000 lei).

0 comentariu

oblioo 02-03-2010 - 08:22

Cei care traiesc sub puterea evreilor trebuie „sa accepte sa plateasca evreilor taxe si UMILINTA SERVITUTII”, fata de acestia.
Legea religioasa evreiasca, Halaha, afirma raspicat „inferioritatea absoluta, inerenta, intrinseca, indiferent de orice factor relational sau nerelational” a neevreilor(goim i, in ebraica) in fata evreilor.
„Diferenta dintre sufletul unui evreu si cel al unui neevreu- in cazul tuturor sufletelor, la toate nivelurile- este mai mare ca diferenta dintre sufletele neevreilor si sufletele vitelor „- rabinul Kook. Pentru ca ” fiecare celula din corpul evreului reprezinta divinitatea si este parte a lui Dumnezeu”-Habad Lubavici.
Rabinul Saadya Grama sustine ca diferentele dintre evrei si neevrei nu sunt de natura religioasa,isto rica, culturala sau politica, ci neevreii sunt „complet rai”, iar evreii „complet buni”. Evreii reprezinta „o specie separata, genetic superioara”. Acesta mai sustine ca „succesele evreilor in lume depind total de catastrofele neevreilor, doar prin catastrofele lor pot evreii prospera”.
Talmudul, Biblia evreilor, sustine ca neevreii sunt „animale cu doua picioare”, creati de Dumnezeu pentru a-i servi pe evrei, din respect pentru acestia, caci nu se cade ca evreii sa fie serviti de animale cu patru picioare.
Codul lui Maimonide(Ramba m) este conform cu Talmudul. Acesta sustine ca „un evreu care omoara un neevreu este exceptat de la judecata umana, pentru ca nu a violat porunca sa nu omori, care se refera doar la oameni”
Neevreii sunt „caratori de apa si strangatori de vreascuri” si nu trebuie niciodata „sa ocupe pozitii in care sa aiba putere asupra evreilor”. Daca neevreii ocupa totusi asemenea pozitii ” atunci evreii sunt indreptatiti sa poarte razboi nemilos impotriva lor”.

oblioo 02-03-2010 - 08:24

Platesc rabinilor o taxa ascunsa pe alimente, taxa kosher. Exista taxa kosher si pentru detergenti. In anul 2003, taxa kosher platita de neevreii din intreaga lume s-a cifrat la 165 de miliarde de dolari. Exista diverse simboluri pentru aceasta taxa, cele mai raspandite fiind litera K in cerc sau litera U in cerc. De aceea se tot dezvolta retelele de supermarketuri din Romania si industria alimentara, acestea nefiind decat infrastructura pentru perceperea acestei taxe. Mica gospodarie taraneasca este descurajata.

http://www.youtube.com/watch?v=fDNN6UVnwd8&feature=related

Corcodel de Parpange 02-03-2010 - 08:45

E luna plina si acesti carnasieri de factura cadaverica,acesti devoratori de fecaloide marca TRInebunelu ,cred ca vor somatiza toate bolile la un ORGANISM sanatos. SA ,nu se intoarca impotriva,sacalilor …

oblioo 02-03-2010 - 09:16

Mai esti antifascist sau citesti Mein Kampf in versiune mp3, in ambuteiaj ?

Cu respect,
Oblioo

oblioo 02-03-2010 - 09:39

Romania este o tara nordica….

http://www.youtube.com/watch?v=z0KB927NkPM

Daca acum suntem mai putini, in viitor vom fi coplesitori…

oblioo 02-03-2010 - 10:05

Ochi albastri si par roscat-blond… Cred ca traim un soc cultural…. Rasa noastra este activa si munceste de dimineata pana seara…Daca te intreaba ceva…glontul este deja pornit…

oblioo 02-03-2010 - 10:30

Dar asa sunt TOATE inceputurile…..

http://www.youtube.com/watch?v=vn5uWOBHhuA

Muselim Selo 02-03-2010 - 10:32

[quote name=”oblioo”]Mai esti antifascist sau citesti Mein Kampf in versiune mp3, in ambuteiaj ?

Cu respect,
Oblioo[/quote]
In afara de abecedar n-a mai citit cine stie ce.”Bogatul” vocabular,cat o telegrama,pe care-l detine Ciuciu,contine cateva onomatopee,injuraturi si etichete bolsevice (comunist,securist,pupincurist s.a.).Intamplator,am observa ca titlurile postarilor sale sunt mai „bogate” decat continutul.

robert horvath 02-03-2010 - 10:53

O LOVITURA TERMINALA PENTRU REGIMUL BASESCU. AGENTUL ROSU VLADIMIR TISMANEANU A INTRAT IN USA CU UN PASAPORT SI UN NUME FALS !
AMBASADA ROMANIEI IN SUA.
Ministru Consilier
Domnule Cristian Gaginsky
Va rog trimiteti Presedintelui Romniei acest document.

Presedintele Romaniei Traian Basescu.
Excelenta
Trimit atentiei dumneavoastra un memoriu cu o importanta deosebita. El relefeaza pentru prima data fatul ca Vladimir Tismaneanu a fost trimis in Statele Unite ca agent al securitatii romane. Surse absolut sigure documenteaza faptul ca infiltrarea
sa produs sub un nume fals cu un pasaport fals . In consecinta va adresez rugamintea de a deschide de urgenta o ancheta la nivel prezidential. Mentionez ca in calitate de cetatean american am cerut o ancheta organizatilor de investigatie si de emigratie a SUA. O copie a acesteui document a fost trimisa Ambasadei SUA de la Bucuresti.
Va rog a confirma primirea memoriul si numarul de inregistrare.
Robert Horvath Deva
cineast USA
DESCHIDETI: http://devanewyork.blogspot.com/

TITI 04-03-2010 - 08:15

Asa de p-u-p-in-c-u-r-ist esti dom’le autor, ca ne vina sa b-o-r-am. Saracul K-U-R al lui chiorelu, a devenit ros incandescent de atata lingere…

george nemteanu 07-03-2010 - 03:37

In ajun de alegeri, presedintele a schimbat partitura cu „tepele” cu aceea a mogulilor. Nu a vrut sa piarda alegerile (corect, domnule editorialist !), s-a furat vartos pentru el si a fost reales de baietii lui. Mogulii s-au speriat deja si au dat in balbaiala.

planeta albastra 07-03-2010 - 09:36

Cel mai bine era sa gaseasca viermele in ochiul lui Basescu. Sau in ochiul de taranist a lui Ciorbea zvarlit de Basescu! Dar cred ca o sa gaseasca cate ceva in okiul maro a lu Base la care se uita cu atentie RTV si A3

planeta albastra 07-03-2010 - 09:40

Cel mai bine era sa gaseasca viermele in ochiul lui Basescu. Sau in ochiul de taranist a lui Ciorbea zvarlit de Basescu! Dar cred ca o sa gaseasca cate ceva in okiul maro a lu Base la care se uita cu atentie RTV si A3
Aferim

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult