Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Formaţiunile Puterii au bătut palma până la alegeri (vezi documentul)

Formaţiunile Puterii au bătut palma până la alegeri (vezi documentul)

scris de R. C.P.
1 afisari

Liderii PDL, UDMR, UNPR şi cel al grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor au semnat protocolul de colaborare guvernamentală şi parlamentară.

Coalitia de guvernare a semnat un Protocol de colaborare pana in 2012

foto: Agerpres

Ceremonia de semnare a protocolului de colaborare guvernamentală şi parlamentară între formaţiunile politice din interiorul coaliţiei aflate la guvernare a avut loc la miercuri Palatul Parlamentului.

Scopul protocolului este „ca actuala coaliţie să aibă posibilitatea, prin măsurile pe care le va lua în 2011 şi 2012, să pregătească terenul pentru a obţine cu un vot mai mult decât opoziţia în alegeri în vederea continuării guvernării”, afirma Emil Boc săptămâna trecută la postul public de televiziune, potrivit Agerpres.

Printre obiectivele documentului se numără relansarea economiei, asigurarea stabilităţii macroeconomice, accelerarea absorbţiei fondurilor europene, susţinerea mediului de afaceri şi promovarea parteneriatului public-privat.

Uniunea Democrată Maghiară doreşte adoptarea cât mai rapidă a legii privind statutul minorităţilor naţionale, care stagnează de ani de zile în Parlament. Noul preşedinte al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că formaţiunea sa va fixa un termen pentru adoptarea acestei legi.

UNPR doreşte să îşi poată aplica în cadrul coaliţiei de guvernare strategia sa socială care vizează indexarea pensiilor, readucerea salariilor bugetare la nivelul de dinaintea aplicării măsurilor de austeritate, impozitarea averilor.

La rândul său, liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară, Varujan Pambuccian, a precizat că nu este „foarte confortabil” cu o serie de prevederi din proiectul de protocol al coaliţiei de guvernare şi va cere probabil eliminarea unor puncte din document.

Vezi aici conţinutul protocolului semnat de liderii coaliţiei aflate la guvernare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult