Forţa Civică Arad a trecut în bloc la PNL | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Forţa Civică Arad a trecut în bloc la PNL

Forţa Civică Arad a trecut în bloc la PNL

scris de A.H.
6 afisari

Aproape întreaga organizaţie a Forţei Civice Arad a demisionat în bloc, alături de o parte din conducere, demisionarii anunţând că se înscriu în PNL, nemulţumiţi că partidul „nu mai are identitate şi a devenit apendicele PDL”.Forţa Civică dezminte, într-un comunicat, informaţiile apărute în presă susţinând că, „în realitate, este vorba despre doar doi simpli membri”.

Forta Civica Arad a trecut la PNL

Forta Civica Arad a trecut la PNL

Partidul Forţa Civică dezminte informaţiile apărute în presă conform cărora un număr important de membri ai partidului din organizaţia Arad ar fi părăsit partidul pentru a se înscrie în PNL. În realitate, este vorba despre doar doi simpli membri, fără niciun fel de activitate în perioada în care au activat ca membri ai Forţei Civice„, se arată în comunicat.

Forţa Civică mai spune că „îmbrăţişează acest proces absolut natural de primenire, proces în urmă căruia partidul îşi va consolida o echipă unită, cu adevărat capabilă să pună în practică programul politic de dreapta în folosul tuturor românilor”.

Demisionarii au anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă la PNL Arad, cătoţi cei aproximativ 50 de membri care au înfiinţat filiala în primăvară au ales să părăsească Forţa Civică, nemulţumiţi că acest partid s-a aliat cu PDL.

Demisionarii susţin că din şapte membri ai conducerii organizaţiei judeţene şase au ales să plece, în timp ce preşedintele judeţean, Alexandru Lupu, a rămas în partid.

„De fapt, domnul Lupu nu ne reprezenta pentru că a fost pus preşedinte imediat ce Mihai Răzvan Ungureanu a preluat acest partid. Preşedintele ales de noi a fost schimbat”, a declarat fostul secretar judeţean al Forţei Civice, Vlad Botoş.

Acesta a spus că demisionarii au decis să se alăture PNL Arad pentru că aşa îşi pot păstra principiile în care au crezut când au aderat la Forţa Civică.

„Toate principiile şi valorile în care am crezut ne-au fost deturnate de această mişcare a lui Mihai Răzvan Ungureanu de a se alia cu PDL. Forţa Civică nu mai are identitate şi a devenit apendicele PDL, pe care-l ajută să-şi spele imaginea. Ne dezicem de actuala structură la care a aderat partidul, deoarece reprezintă doar o manevră electorală, menită să inducă în eroare alegătorii”, a declarat Botoş.

Fostul secretar al FC Arad a adăugat că, prin demisia în bloc, filiala a rămas fără oameni, în condiţiile în care avea aproximativ 60 de membri.

„Ehipa noastră care a constituit organizaţia judeţeană şi care a participat la alegerile locale a demisionat in corpore. Noi am câştigat 4,3 procente la Arad, adică am avut peste trei mii de voturi şi fără Ungureanu”, a spus fostul vicepreşedinte al formaţiunii Dan Proca.

Demisionarii consideră că „Mihai Răzvan Ungureanu, care are prea puţină sau deloc legătură cu Aradul, nu reprezintă soluţia pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale arădenilor”. Preşedintele organizaţiei municipale a PNL, Florin Galiş, a declarat, la rândul său, că demisionarii din FC au fost primiţi în filiala liberală.

„Sunt oameni valoroşi, ne vom strădui să-i integrăm pentru că vrem să participe la proiectul nostru politic prin care încercăm să schimbăm coloratura politică în Arad”, a declarat Galiş. Pe de altă parte într-un comunicat de presă Forţa Civică susţine că apariţiile din presă cu privire la plecările spunâns că „în realitate, este vorba despre doar doi simpli membri”.

Liderul Forţei Civice, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, va candida pentru un mandat de senator în colegiul din municipiul Arad.

2 comentarii

Rus Stefan 07-11-2012 - 21:57

Cei care au plecat au fost destituiti de cand a fost Congresul Fortei civice la Bucuresti in Septembrie… Iar acum au trecut in bloc de 2 persoane la PNL…

CocosatuChior 08-11-2012 - 02:20

Taica, doi au fost…. doi au trecut !!!. Doamne’ajuta, sa ne scape de lichele d’astea calatoare ca Ungureanu-alifie, acesti SUGAI batuti de Dumnezeu pentru atata nemernicie de cata’s in stare, si PUPAI ai Chiorului.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult