Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Fostul ministru de Finanțe Daniel Chițoiu a demisionat din PNL

Fostul ministru de Finanțe Daniel Chițoiu a demisionat din PNL

scris de A.H.
14 afisari

Fostul ministru de Finanțe Daniel Chițoiu a demisionat din PNL, acuzând conducerea formațiunii că dezertează de la valorile și principiile liberale „pentru a-i fi servit pe tavă lui Băsescu și apropiaților săi din PDL”.

Daniel Chițoiu a demisionat din PNL.

”Nu pot să rămân indiferent la o politică în care se încearcă păcălirea membrilor PNL de către conducere.

Congresul PNL a reprezentat consfințirea trădării electoratului liberal și a membrilor care au crezut până în ultima clipă că partidul nu se va dezice de istoria sa și de valorile liberalismului, pe care le-a reprezentat în România de-a lungul a 139 de ani.

Daniel Chițoiu aduce în discuție în acest context deciziile luate de conducerea formațiunii liberale în ultima perioadă.

„Mă despart cu un gust amar și cu tristețe de partidul în care am crezut și în care m-am înscris, deoarece, în el mă regăseam ca liberal. Astăzi, însă, acel partid nu mai există din cauza deciziilor luate în ultimul timp de o conducere mânată de interese personale. Observ cum un partid cu tradiția PNL se dezice de propria istorie politică, de partenerii europeni, dar, cel mai important, se dezice de liberalism”, adaugă Chițoiu.

Afilierea PNL la o altă familie europeană și schimbarea conducerii sunt alte aspecte criticate de Daniel Chițoiu.

”Mai întâi au spus că vor candida alături de ALDE, contrazicând cu tărie orice fel de afirmații cum că nu ar fi așa, pentru ca a doua zi după alegeri să treacă la PPE. Acum spun că rămân liberali în PPE, ceea ce este contrar naturii politice să fii și partid liberal și să faci parte din partidul popular în același timp. PNL este (…) un teren de bătălie între grupurile lui Antonescu și Iohannis. Este de-a dreptul penibil modul în care se joacă alba-neagra cu candidatul la alegerile prezidențiale, cu voința a mii de membrii PNL.

Acest mod de a face politică este o jignire adusă fiecărui liberal din țară și fiecărui membru care crede în principiile liberalismului. Numai de partid liberal și democratic nu mai putem vorbi acum la PNL”, adăugă fostul ministru.

În opinia sa, actuala conducere a liberalilor ”este ruptă în totalitate de realitate” și atrage atenția că fuziunea cu PDL ”nu poate duce decât într-o fundătură, trădând electoratul și liberalii din România”.

”Chiar dacă se anunță drept o mare victorie, păstrarea numelui de PNL nu face altceva decât să transforme partidul într-o mașină de curățat imaginea membrilor PDL, grav afectată după o guvernare dezastruoasă. PNL dezertează de la valorile și principiile liberale pentru a-i fi servit pe tavă lui Băsescu și apropiaților săi din PDL”, conchide fostul ministru.

În primăvară, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să solicite Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a lui Daniel Chiţoiu, în dosarul “Carpatica”, pentru abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada în care a fost ministru al Finanţelor.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat negativ cererea ministrului Justiţiei privind începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru Daniel Chiţoiu.

17 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-06-2014 - 18:43

Like’s !

UnUL 30-06-2014 - 18:48

Absolut firesc: Chițoiu a fost întotdeauna omul lui Ponta.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-06-2014 - 18:59

UNICUL ABSOLUT :esti IDIOT.
CONGENITAL !

UnUL 30-06-2014 - 19:25

Mda. Și Chițoiu, și Silaghi, și Gerea, și Radu Stroe… Dacă n-ai înțeles asta până acum ești chiar mai idiot decât pari.

mircea 30-06-2014 - 20:11

Boulete nu te mai faci bine,esti incurabil,suferi de jigodie-basistacronica

salut 30-06-2014 - 19:37

Mda, si Ponta l-a pus pe seful liberalilor sa se asocieze cu pop.ularii iesind taman din grupul liberal…kookoo

Esti băsist. Daca zic băsist tâmpit fac un pleonasm. Ramane asa.

ancuta 30-06-2014 - 20:44

Ce bot are!

Paul din Ohio 30-06-2014 - 18:57

Inca doua valori inestimabile se alatura „haripei” Tariceanu: Chitoiu si sotia.

pathfinder 30-06-2014 - 19:03

LIKE!

urbos 30-06-2014 - 19:05

Tampa „like like”.
La balamuc!

pathfinder 30-06-2014 - 19:10

Lindicul freaca.
Altceva nu stie…

urbos 30-06-2014 - 19:37

De la cine ai invatat fa cuvantul asta? Mai si intrebi de unde-mi vine sa cred ca strigi „hai Chile” doar pentru ca am spus io ca o sa castige Brazilia. Hahaha! Dobitoaco, dobitoaco!

pathfinder 30-06-2014 - 20:13

Dictionaru’ le stie…
A invatat el lumea cuvinte!
🙂

Psihologu’ ce spune?

Antibasistul 30-06-2014 - 20:12

Tov. Paul nu ne mai plictisi cu prostiile tale, du-te si voteaza PNL-ul lui Basescu-Antonescu-Iohannis-Blaga!!!!

salut 30-06-2014 - 19:24

Paulica, tu in care zi esti? Cea in care esti de acord cu tine, sau cea in care esti contra. Nu fi confuz, tine bine planificarea!

jan dinu 30-06-2014 - 19:29

Sunt tzigan milionar
Shi de munca n-am habar
Am trabuc cu foi groase
Mereu joc la babaroase !
Cind termin cite-o partida
Iau – potu – fara grija
Am in singe mereu zaru
La urechi ..cinta – cogzaru !!
JD-USA

Antibasistul 30-06-2014 - 20:08

Rusineee, parazitule social, rusineee tzagane, huuuoooo!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult