Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Fostul pesedist Predescu este presedinte interimar al Curtii Constitutionale

Fostul pesedist Predescu este presedinte interimar al Curtii Constitutionale

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Plenul Curtii Constitutionale (CC) a decis, marti, sa il numeasca presedinte interimar pe judecatorul Ion Predescu, dupa ce mandatul lui Ioan Vida a expirat, a anuntat Curtea intr-un comunicat de presa.


Predescu are 83 de ani si a fost numit judecator la CC in 2004, de catre Senat, pentru un mandat de noua ani. Din 1990 pana in 2004 a fost senator de Dolj in PSD, in perioada septembrie-decembrie 1996 detinand functia de minitru de Justitie in Guvernul Vacaroiu.

Mandatele a trei judecatori ai Curtii au expirat – Nicolae Cochinescu numit de Senat, al lui Ioan Vida, numit de catre Camera Deputatilor, si cel al lui Petre Lazaroiu, numit de seful statului in 2008 in locul lui Petre Ninosu, care decedase. Saptamana trecuta presedintele Basescu a semnat decretul de numire a lui Lazaroiu pentru un nou mandat. Camera si Senatul nu au reusit sa numeasca, inca,

doi noi judecatori, din cauza scandalului pe procedura. La Camera s-au infruntat Valer Dorneanu, sustinut de PSD, si Stefan Minea, sprijinit de PDL. La Senat Teodor Melescanu, propunerea PNL, si Iulia Motoc, propunerea PDL.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS