Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Franţa vrea poliţişti de frontieră UE în România pentru Schengen

Franţa vrea poliţişti de frontieră UE în România pentru Schengen

scris de D.P.
4 afisari

Ministrul francez de interne, Claude Gueant, aflat în vizită la Bucureşti, a declarat luni că Franţa ar dori ca în România să fie trimişi poliţişti de frontieră din alte ţări ale Uniunii Europene în perspectiva aderării ţării noastre la Spaţiul Schengen.

Ministrul francez Claude Gueant vrea politisti de frontiera UE in Romania„În privinţa perspectivei României de aderare la Schengen, doresc să reafirm de la început faptul că Franţa crede că România are vocaţia de a intra în spaţiul Schengen (…)În acest sens, un anumit număr de criterii tehnice trebuie îndeplinite, este o chestiune care interesează pe toate cele 27 de state ale UE şi ea va fi evocată în cadrul Consiliului European, iar Franţa este dispusă să ajute România pentru ca aceste criterii să fie îndeplinite. Ne-am gândit la un dispozitiv de prezenţă a ofiţerilor de poliţie (de frontieră) din diverse ţări care să fie detaşaţi pe lângă serviciile româneşti. Trebuie să găsim capacitatea de a reuni toate ţările UE”, a spus ministrul Claude Gueant, citat de Evz.ro.

Franţa a cerut amânarea aderării României la Schengen, invocând probleme de gestionare a frontierei generate în primul rând de suspiciunile de corupţie care planează asupra întregii societăţi, aşa cum arată rapoartele pe justiţie ale Comisiei Europene.

3 comentarii

Paul Tibbets 18-04-2011 - 14:57

Sigur ca da, ne mai poate mira ceva ?
Si apropos de asta, cui se doreste a fi subordonati flacaii astia internationali ?

Viorica Ianc 18-04-2011 - 15:25

Clod, domnul francez este cam imprastiat chiar daca este de interne. Cred ca
sunt speriati ca italienii pun viza de turist pentru Europa la toti fugitii din nordul Africii.
Cineva are vocatie sau are talent sau nu-i tradus bine pe romaneste.

Ciu Huhu 18-04-2011 - 17:00

Europenii stiu ca romanii sint foarte corupti, de aceea nu au incredere in ei, de aceea vor politisti din alte tari UE la frontiera UE a Romaniei!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult