Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Frunda a mai distrus o data ANI

Frunda a mai distrus o data ANI

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Comisia juridica si cea pentru drepturile omului au dezbatut marti, in sedinta comuna, cererea de reexaminare a Legii de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate (ANI), solicitata de presedintele Traian Basescu.

Lasata practic fara atributii de Senat, camera decizionala, legea a fost intoarsa de seful statului la Parlament. Deputatii i-au redat ANI functiile vitale, insa senatorii din comisiile de specialitate au reluat macelul. In semn de protest, presedintele si secretarul general al ANI, Catalin Macovei, respectiv Horia Georgescu, au parasit sala de sedinte. Horia Georgescu a declarat: “In acest moment ne aflam in imposibilitatea de a ne indeplini mandatul si obligatiile asumate in raport cu Comisia Europeana. In plus, unii senatori nu au inteles inca faptul ca aceasta lege este pentru Romania si nu o lege prin care sa-si rezolve anumite probleme personale”.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda, dusmanul declarat al Legii ANI, a propus eliminarea amendamentului care prevedea infiintarea comisiilor de cercetare a averilor. Textul stipula ca aceste comisii sa functioneze pe langa Curtile de Apel si sa fie formate din procurori si judecatori. Mai mult, conform propunerii aceluiasi senator UDMR, ANI are dreptul de a demara si a efectua cercetarile averilor demnitarilor pe un termen de un an de la incheierea mandatului unui demnitar si nu trei ani, cum stabilisera deputatii, ceea ce face ca dosarele aflate acum pe rol sa se prescrie.

Ambasadorii SUA, Mark Gitenstein, si Germaniei, Andreas von Mettenheim, s-au intalnit luni cu presedintii Senatului, Mircea Geoana, Comisiei juridice, Toni Grebla, si Comisiei pentru Drepturile omului, Gyorgy Frunda, a informat Hotnews.ro. Conform acestuia, reprezentantul UDMR a precizat ca la intalnire s-a discutat despre proiectul de lege al ANI, iar ambasadorii ar fi cerut ca, in urma dezbaterilor din Senat, Agentia „sa nu devina mai slaba decat inaintea deciziei Curtii Constitutionale”.

0 comentariu

sorge 10-03-2010 - 06:01

Sau ati facut o voi ?
Nu aveti alta in care sa se vada si tabloul din spatele celor doi ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS