Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Frunda: Interzicerea prezenţei Jobbik în România nu e fezabilă

Frunda: Interzicerea prezenţei Jobbik în România nu e fezabilă

scris de S. P.
4 afisari

Consilierul onorific al premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda, susţine că prezenţa membrilor partidului extremist maghiar nu poate fi interzisă în ţara noastră.

Gyorgy Frunda (Agerpres)

Gyorgy Frunda (foto: Agerpres)

„Nu văd cum e fezabilă, (solicitarea preşedintelui Traian Băsescu – n.r.). Aceşti oameni, care sunt membrii partidului Jobbik, partid de extremă dreapta şi care ne face foarte mult rău nouă, comunităţii maghiare din România prin venirea în Ardeal, prin campania pe care o fac în Ardeal pentru alegerile parlamentare din Ungaria, care au loc pe 6 aprilie, nu văd cum poţi să le interzici ca în cadrul Uniunii Europene să le interzici să circule liber. Poţi să le interzici să facă manifestaţii, nu le dai autorizaţie să facă manifestaţii, dar să circule liber prin România nu văd nici o posibilitate cum le-ai putea interzice treaba asta”, a spus Frunda, miercuri, la RFI.

În opinia sa, „soluţia este izolarea partidelor extremiste, oricare ar fi ele şi de orice naţionalitate, ungureşti, româneşti, franţuzeşti”: ”Ar trebui izolate politic şi atunci oamenii pot alege între partidele democratice şi cele extremiste”, a adăugat consilierul onorific al premierului.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut marţi Parlamentului şi Guvernului să emită un act normativ prin care prezenţa membrilor partidului Jobbik pe teritoriul României să fie interzisă.

„Cred că este timpul să punem capăt acestui partid pe teritoriul României şi cer public Guvernului şi Parlamentului să emită un act normativ prin care prezenţa pe teritoriul României a membrilor şi liderilor acestui partid să fie interzisă. Este un partid extremist, care nu are responsabilitate unită şi pentru interesele lui mărunte în Europa se constată o creştere a ponderii partidelor extremiste şi dacă Ungaria nu îi va pune sub control, măcar pe teritoriul României nu au ce căuta”, a afirmat şeful statului la Palatul Cotroceni.

El a spus că va avea o discuţie aplicată cu ocazia primei şedinţe a CSAT, motivând că „libertatea, democraţia, dreptul de mişcare, dreptul la liberă exprimare nu pot merge până la nivelul la care prin abordări extremiste faci rău altora”.

„Jobbik este un partid extremist de care le este ruşine şi guvernanţilor de la Budapesta şi nu-i acceptă în alianţe. Nu văd de ce ne-ar fi nouă ruşine să-i dăm afară sau să nu mai aibă acces în România. Comportamentul lor de la Târgu Mureş justifică o astfel de măsură împotriva Jobbik”, a spus preşedintele.

3 comentarii

Pungescu Gazian 12-03-2014 - 12:01

Prieteni, alta e solutia, DESCHIDETI URECHILE SI BAGATI LA CAP !!!

In orisice adunare publica, obligatoriu prin lege, daca o fraza a fost vorbita intr-o limba alta decat romaneste, vorbitorul are obligatia sa o repete in romaneste, inainte de fraza urmatoare.

Si gata!

pathfinder 12-03-2014 - 12:28

Si daca vorbitorul nu conoaste romaneste ce ne facem?

ionisus 12-03-2014 - 15:28

Inteligent, guvernantilor de la Budapesta le e rusine cu Jobbik, in Ungaria, dar nu le e rusine sa-l foloseasca pentru propaganda antiromaneasca, in Romania! Astia ne iau de prosti, si cred ca au dreptate, inghitim tot ce ni se da pe la nasuc si injuram la a3.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult