Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Frunda se viseaza presedintele Senatului in locul lui Geoana

Frunda se viseaza presedintele Senatului in locul lui Geoana

scris de Ziua Veche
8 afisari

UDMR are in vedere posibilitatea sustinerii propriului candidat la sefia Senatului in cazul in care Mircea Geoana va fi debarcat prin votul actualei majoritati parlamentare, sustin surse parlamentare din randul udemeristilor. Ipoteza pare si mai plauzibila dupa ce presedintele UDMR, Marko Bela, a anuntat la finalul intalnirii grupului parlamentar din Senat faptul ca formatiunea pe care o conduce este de acord sa se continue demersurile privind schimbarea din functie a presedintelui Senatului, nuantand ca acest lucru este posibil din punct de vedere constitutional. Marko a precizat ca revocarea lui Geoana, initiata de senatorii PD-L, este un demers oportun.

 

 

 Potrivit declaratiei facute de senatorul Marko Bela functia de presedinte al Senatului ar trebui sa fie detinuta de majoritatea guvernamentala, deoarece s-ar putea asigura o coordonare mai buna intre activitatea Executivului si cea a Parlamentului. UDMR va sustine acest demers inclusiv in Biroul Permanent al Senatului, a subliniat liderul UDMR. Desi s-a ferit sa lanseze numele vreunui coleg din UDMR care ar putea fi propulsat in aceasta functie surse din Uniune ne-au declarat ca Gyorgy Frunda ar fi cel care ar avea cele mai mare sanse sa fie propus ca inlocuitor al lui Geoana.

Ponta critica ocupatia straina

„Cei de la putere se comporta ca si cand au ocupat Romania. Sunt o putere straina care vine si isi imparte Romania fara a tine cont de regulile constitutionale si regulile bunului-simt”, a afirmat luni Victor Ponta, dupa reuniunea conducerii PSD. El a explicat ca sunt trei motive pentru care puterea incearca sa-l revoce pe Geoana din fruntea Senatului, incalcand Constitutia: PD-L si Traian Basescu nu doresc ca functia numarul doi in stat sa fie la reprezentantii opozitiei; independenti vor sa „primeasca pretul pentru tradarea lor” si, in fine, UDMR isi doreste functia de presedinte al Senatului, in conditiile in care in ultimii 20 de ani, pe baza voturilor obtinute, formatiunea a fost reprezentata „de cele mai multe ori la putere si foarte rar in opozitie”.

„Daca astea sunt cele trei motivatii reale, si astea sunt, pentru a incalca Constitutia si a pune practic in discutie toate principiile democratice, inseamna ca ce am spus in lunile trecute, ca democratia in Romania este de fapt in pericol, este adevarat”, a conchis seful PSD.

Cererea de revocare a lui Mircea Geoana de la sefia Senatului a fost depusa joi la Biroul Permanent, fiind semnata de 57 de senatori, dintre care 48 ai PDL, doi ai UDMR si sapte de la independenti.

0 comentariu

CALUGARUL 25-02-2010 - 17:52

Aerosmith, cea mai buna trupa de rock din SUA ? Pushkea pe limba ta, tu, Luano taica. Doamne, apara si pazeste. I-am vazut live in Kansas City; niste muhaiele, niste bashinosi. Muzica ?, mh, nu-i rea, insa cind ii vezi pe stafiditii astia cu burti si riduri, o iei la fuga, bre. Pai cum poate sa cinte astia despre dragoste, cind nici viagra nu-i le mai resurrect morkovelul lor ? Sa fim seriosi ! E ok sa-i asculti la radio, dar nu sa-i vezi. In Romania vin sa faca bani pe seama fraierilor !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult