Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Funar: Eminescu a fost asasinat de evrei

UPDATE Funar: Eminescu a fost asasinat de evrei

scris de Ziua Veche
10 afisari

 .

Update 17.23: Eminescologul Dumitru Vatamaniuc a declarat pentru Mediafax privind afirmatiile lui Gheorghe Funar potrivit carora Eminescu „a fost asasinat” de evrei, iar acte medicale ale scriitorului au disparut din Biblioteca Academiei, ca documentele respective nu au fost niciodata la Academie si nici gasite. Vatamaniuc, membru de onoare al Academiei Romane a precizat ca nu au fost gasite actele medicale ale lui Mihai Eminescu si nici nu se stie daca au fost intocmite de doctorii care l-au tratat, nici in tara, nici la Viena, unde poetul a fost internat. Eminescu a fost diagnosticat cu „alienatie mintala”, urmand tratamentul aplicat la vremea aceea pentru aceasta boala, si anume injectiile cu mercur, a precizat Vatamaniuc.


 

„Marti se implinesc 121 de ani de la moartea lui Eminescu, iar in acest interval nu a fost voie sa se stie adevarul despre acest tragic eveniment. Adevarul a fost falsificat. Eminescu nu a murit de moarte buna, a fost asasinat de nişte alogeni. Erau evrei, insi din poporul ales, cei care au pus la cale asasinarea poetului, deranjati de scrierile politice si poeziile lui Eminescu. A fost otravit cu injectii cu mercur facute de Francisc Isack, un medic evreu”, a afirmat luni, intr-o conferinta de presa, liderul PRM Gheorghe Funar, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, mai multe acte medicale primare referitoare la starea de sanatate a lui Eminescu ar fi disparut din Biblioteca Academiei Romane. Liderul PRM a mai sustinut ca din documentele vremii reiese ca, pentru a-l lichida pe poet, ” i-a fost inscenata nebunia si s-a pedalat pe eticheta de nebun, l-au discreditat, dupa care l-au internat abuziv in diverse sanatorii de boli psihice, unde l-au supus la proceduri diabolice de distrugere biologica, prin administrarea de substante chimice nocive, inclusiv injectii cu mercur, in doze foarte mari, de patru grame de mercur pe zi”. 

„Intoxicatia cu mercur a grabit sfarşitul lui Mihai Eminescu. Moartea lui Eminescu a fost, de asemenea, provocata de o lovitura la cap, cu o caramida, data de un nebun autentic in curtea Spitalului «Caritatea» din Bucureşti, in timp ce poetul se plimba pe o alee. Alti raspandaci au sustinut ca Eminescu a avut sifilis, dar medicii romani au constatat ca Eminescu nu a fost sifilitic”, a precizat Gheorghe Funar. 

Secretarul general al PRM a facut apel la eminescologi sa publice „numele, prenumele si adevarata identitate a celor care l-au asasinat pe Mihai Eminescu” si a spus ca „adevarul trebuie cunoscut si trebuie sa se stie cine l-a asasinat, iar cei care au pus la cale asasinarea lui Eminescu nu trebuie iertati”. 

„Nu sunt antisemit, nu am nimic cu evreii, nu am probleme cu evreii, dar adevarul trebuie cunoscut. Daca urmaşii evrei de astazi ai celor care l-au asasinat recunosc si daca si-ar cere scuze poporului roman, ar fi si mai bine”, a spus liderul PRM. 

Gheorghe Funar a citat din mai multe articole ale lui Eminescu, aparute in ziarul „Timpul” in 1881, in care acest scria ca „rasa determinanta a sortii acestei tari nu mai este cea romaneasca, ci strainii romanizati”.

0 comentariu

cititor vechi 08-03-2010 - 19:05

Ce Doamne iarta-ma facem aici? Noi postam si voi stergeti? Pai e frumos? Bine, adevaraul ca falsul Huhu cam sarise calul. Dar eu postasem mai inainte un comentariu bunicel. Nu mai cenzurati forumul! Voi nu luptati pentru libertatea de exprimare? Haide, Mariuse, degeaba ai scris tu mandrete de jurnal daca imi stergi gandurile cu buretele

seherezada 08-03-2010 - 23:07

aoleU ! de ce atita binecuvintata liniste ?

cetitor nou-nout 09-03-2010 - 04:14

Dar ce draga Sehe, aveai tu ceva de spus si nu puteai de harmalaia de prin zona?

un crestin 09-03-2010 - 06:11

de aia ca poporul Domnului ne-a parasit

cititor vechi 09-03-2010 - 07:31

Bai, dati drumul la forum ca noi ne caram daca nu ne lasati sa ne exprimam liber! Pana si la scortosii aia de la gandul e liber pe forum. Ce-ati patit? V-ati imbolnavit de streche?

seherezada 09-03-2010 - 08:53

[quote name=”Marius BATCA”]”@ Pana la urma, noua fata a site-ului Ziua Veche este buna. Asa sustineti voi, cititorii nostri! Noi mai lucram la ea. Cred ca si voi.”[/quote]

Mai sint multe de aranjat.
De exemplu:
(1)cind dai click pe „BREAKING NEWS”, apar stiri din miezul lui Februarie;
(2)cind dai click pe oricare din „sectiunile” de pe „banderola NEAGRA” de sub titlul ziarului …,
toate articolele, indiferent de data cind au fost scrise, capata DATA si ORA la care se afla Romania in acel moment !!

cititor vechi 09-03-2010 - 12:02

Ce tot ii faceti? De ce nu dati drumul la forum sa fie libertate cum era inainte cand il plesneam peste botic pe Calugarix-Dominatrix? Cred ca ati remarcat ca a inceput sa scada serios si numarul celor care raspund cu „da” la intrebarea daca ne place sau nu noua fata a ziarului. Pai daca nu ne lasati sa ne iexprimam?! Dam cu „nu” in voi, ce sa facem?! Faceam si noi cum faceti voi cu texele…Ce noi va dam „bun de tipar” inainte sa vi le publicati? Va dati seama ca la unele, care „e” cam proBasescu, ar cam trebui sa ne dati spor de toxicitate…Dar, hai treaca de la noi. Auziti, dar de ce nu dati macar un comunicat ceva, sa stie si forumistii ca gata, nene, s-a terminat cu libertatea? MMMMM?

Huhu Ciu.. 09-03-2010 - 17:09

E trist dar adevarat!!!!!

Ciu Hu 09-03-2010 - 17:33

Toate cele bune.

cetitor nou-nout 09-03-2010 - 17:42

Bine te-ai intors. Am crezut ca ne-au inchis gura, dar a fost numai o defectiune tehnica. Deh, se mai intampla. Si in loc de „Salut”, iti spun „jos Basescu”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult