Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Funeriu a căzut în sus. Consilier la Preşedinţie

Funeriu a căzut în sus. Consilier la Preşedinţie

scris de A.H.
1 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul pentru numirea fostului ministru al Educaţiei Daniel Funeriu în funcţia de consilier prezidenţial, informează Administraţia Prezidenţială.

funeriu_bac

Danile Funeriu (foto:Agerpres)

Daniel Funeriu a făcut parte din Cabinetul Emil Boc, din decembrie 2009 până la data de 6 februarie a acestui an, când fostul premier a decis să depună demisia Guvernului său. Fostul ministru al Educaţiei, Cercetării, Inovării, Tineretului şi Sportului a fost numit, în 2006, de preşedintele României în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniile educaţiei şi cercetării. Anul trecut, noua Lege a Educaţiei a fost adoptată şi a intrat în vigoare.
Daniel Funeriu a coordonat, în perioada 1999-2002, cercetări ştiinţifice la Scripps Research Institute din California, de unde a fost recrutat de guvernul japonez. Între anii 2002-2006 a condus cercetări ştiinţifice la Institutul de Studii Avansate din Osaka. În 2006 a câştigat cel mai mare premiu de cercetare (Marie Curie Excellence) oferit de Uniunea Europeană: două milioane de euro. Daniel Funeriu, fost olimpic internaţional la chimie, s-a aflat pe poziţia a patra pe lista de candidaţi a Partidului Liberal Democrat (PLD) la alegerile din 25 noiembrie 2007 pentru Parlamentul European (PE), dar nu a reuşit să obţină o poziţie eligibilă.
În ianuarie 2009, a ajuns în Parlamentul European, alături de alţi patru colegi din Partidul Democrat Liberal (PDL), după ce o serie de eurodeputaţi au intrat în Parlamentul României, după alegerile din noiembrie 2008, transmite Agerpres.

2 comentarii

Arhimede 12-02-2012 - 07:59

Toţi cei care au o contribuţie majoră la distrugerea poporului şi statului român sunt răsplătiţi.

Ciu Huhu 12-02-2012 - 14:07

Rasplatiti de ghici cine?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult