Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Funeriu, pus de Băsescu în Consiliul de conducere al ICR

Funeriu, pus de Băsescu în Consiliul de conducere al ICR

scris de A.B.
6 afisari

Traian Băsescu l-a numit pe Daniel Funeriu în locul lui Valeriu Turcan în funcţia de membru în Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român (ICR).

funeriu

Foto: qmagazine.ro

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, Decretul privind eliberarea lui Valeriu Turcan din funcţia de membru în Consiliului de conducere al Institutului Cultural Român (ICR). De asemenea, şeful statului a semnat în aceeşi şi Decretul privind numirea lui Daniel Petru Funeriu în calitatea de membru în Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român. În septembrie 2011, preşedintele Băsescu l-a numit pe Valeriu Turcan în Consiliul de conducere al ICR. La acea vreme, Turcan era consilier prezidenţial pentru Comunicare Publică şi purtătorul de cuvânt al şefului statului. În februarie 2012, Valeriu Turcan a demisionat din funcţiile de la Cotroceni.

Funeriu a ocupat funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în guvernul condus de Emil Boc, începând din decembrie 2009. În vârstă de 41 de ani şi membru al PDL, Daniel Funeriu a fost anterior deţinerii postului de ministru al Educaţiei şi vicepreşedinte al Comisiei prezidenţiale pentru politici în educaţie şi cercetare (începând cu noiembrie 2006), precum şi europarlamentar şi membru în grupul de experţi pentru elaborarea Strategiei cercetării din România între 2007 şi 2013. Misiunea Institutului Cultural Român (ICR), al cărui preşedinte este Horia-Roman Patapievici, este promovarea culturii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în afara ei. Activitatea Institutului Cultural Român este înţeleasă ca o modalitate complementară de atingere a obiectivelor strategice ale României, alături de iniţiativele externe de factură politică şi economică.

Pe lângă sediul central de la Bucureşti, ICR mai are deschise alte 18 centre în străinătate: la Budapesta, cu filiala de la Seghedin, la Berlin, Viena, Londra, Paris, New York, Roma, Veneţia, Madrid, Lisabona, Istanbul, Varşovia, Praga, Tel Aviv, Stockholm, Chişinău şi Bruxelles (Centrul Român de Informare).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult