Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Gabriel Oprea a ameninţat PDL cu demisia

Gabriel Oprea a ameninţat PDL cu demisia

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a condiţionat sprijinirea Coaliţiei guvernamentale de către partidul său şi rămânerea sa în Guvern de constituirea grupurilor parlamentare ale UNPR la Cameră şi la Senat.


Grupuri parlamentare pentru UNPR în Cameră şi Senat sau demisia mea din Guvern”, le-a spus liderilor PDL Gabriel Oprea, la ultimele negocieri din Coaliţie înainte de moţiunea de cenzură a opoziţiei, conform cotidianului Gândul. Următorul pas pentru UNPR ar fi preluarea portofoliului Justiţiei de către independentul Cristian Diaconescu. „Cristi e foarte bine văzut şi în ţară, şi afară. Are şanse reale inclusiv pentru funcţia de preşedinte al României. De ce n-ar putea prelua Justiţia?” au declarat surse din UNPR. “În acest fel am întărit şi Coaliţia, şi grupul. Vom fi mobilizaţi, iar în acest moment o moţiune de cenzură nu mai are nicio şansă”, a precizat, pentru Gândul, ministrul Oprea. El a susţinut că era absolut necesar acest răspuns pozitiv din partea democrat-liberalilor, atât timp cât independenţii s-au manifestat întotdeauna ca o trupă disciplinată.

La Camera deputaţilor, s-a acceptat înfiinţarea grupului parlamentar al UNPR, urmând ca acelaşi demers să aibă loc şi la Senat. “Noi am aşteptat rezultatul de la Cameră şi, în mod categoric, săptămâna viitoare ne vom lupta pentru drepturile noastre legitime, de membri ai Senatului, egali cu ceilalţi colegi. Vom avea o opoziţie puternică, dar vom învinge, fără îndoială. Nu am niciun fel de emoţie”, a declarat, pentru Gândul, senatorul independent Şerban Mihăilescu. Fostul parlamentar social-democrat spune că, odată cu înfiinţarea grupului parlamentar al UNPR, va deveni membru al Comisiei de Regulament a Senatului. “Ca urmare a actualului regulament, toţi cei care au devenit independenţi sunt la dispoziţia fostelor grupuri parlamentare, iar acestea îi exclud din Comisiile în cadrul cărora au activat. În consecinţă, la ora asta, în multe Comisii există locuri libere, iar domnul Câmpan şi cu mine am rămas pe dinafară, în timp ce senatori de la PSD şi PNL fac parte din două sau mai multe astfel de Comisii. De exemplu, eu am fost exclus din comisia economică, locul meu fiind luat de un alt senator, şi el aflat la a doua Comisie. Şi uite aşa rămâi un fel de rezervă eternă, fapt care este împotriva Regulamentului”, a explicat Mihăilescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult