Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE – Gabriel Oprea a preluat puterea în Guvern

UPDATE – Gabriel Oprea a preluat puterea în Guvern

scris de P.C.R.
3 afisari

Vicepremierul pentru securitate națională Gabriel Oprea va exercita, în perioada 16 – 19 iunie, atribuțiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activității Guvernului.

guvernul-va-fi-condus-de-vicepremierul-gabriel-oprea-in-urmatoarele-patru-zile-Decizia aparține premierului Victor Ponta și a fost publicată luni în Monitorul Oficial. Premierul Victor Ponta se află în Turcia pentru a se opera la un genunchi.

Premierul Ponta a postat, marti dimineata, pe Facebook, urmatorul mesaj:

Mulțumesc tuturor celor care în aceste zile au avut un gând bun pentru mine – operația a fost mult mai complicată decât se anticipa, dar sunt convins că până în Decembrie voi putea face sport din nou.

Mulțumiri speciale Doctorului Ionuț Codorean care a fost lângă mine și mi-a dat curaj prin profesionalismul său (evident că am totală încredere în medicii români – aici însă am ceva ce era imposibil acasă – LINIȘTE și ODIHNĂ)!

Vreau să-i asigur și pe cei care „se bucură” de necazul meu că mă voi întoarce mai sănătos și mai puternic!

Victor Ponta a fost sfătuit de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să meargă pentru operaţia de la genunchiul stâng în Franţa, acolo unde şi-a făcut el o intervenţie asemnătoare acum 9 ani, după ce a derapat cu motocicleta.

Călin Popescu Tăriceanu: „E mai ușoară a lui (operația – n.r.), eu am avut o operație mai grea de ligamente. I-am dat un sfat, dacă vrea să apeleze la acelali chirurg cu recunoaștere profesională foarte mare”.

Premierul Victor Ponta a vorbit despre accidentarea lui acum trei săptămâni, într-o deplasare oficială la Tirana. S-a îndreptat şchiopătând spre preşedintele Albaniei şi i-a explicat incidentul. Premierul s-a lovit la piciorul stâng în timpul unui meci de baschet.

În 2006, fostul preşedinte Traian Băsescu a fost operat de hernie de disc la o clinică din Viena. El a ales o clinică din străinătate, după ce a fost evaluat la un spital din Capitală. Un an mai târziu, fostul şef de stat apela la medicii din ţară pentru o nouă intervenţie chirurgicală. Operaţia la glanda tiroidă a fost făcută de chirurgii de la Spitalul Militar.

Tot în ţară s-a operat şi Ion Iliescu.

„Eu am avut două operații, ambele le-am efectuat în țară. Prima privind vezica biliară, în anii 90, am efectuat-o în spitalul Elias (…) și după anul 2000 am avut o a doua operație, plasarea unor stenturi pe artera coronariană, făcută în clinica profesorului Brădișteanu (…). Legat de efectuarea acestei a doua operații, am făcut un control și la Paris, într-o vizită pe care am făcut-o în anul respectiv. Dar operația propriu-zisă am făcut-o în țară. Ambele operații le-am făcut în București”, a spus fostul șef al statului.

În schimb, fostul premier Adrian Năstase a optat pentru clinicile din străinătate. El s-a tratat, în 2003, în Germania, unde a fost operat la glanda tiroidă, iar în martie anul acesta a fost în Franţa, unde medicii i-au montat un stent.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult