Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Gafă de protocol. De ce s-a enervat Klaus Iohannis pe aeroportul din Paris (video)

Gafă de protocol. De ce s-a enervat Klaus Iohannis pe aeroportul din Paris (video)

scris de B.C.R
39 afisari

Klaus Iohannis a plecat, marţi, într-o vizită oficială în Franţa. La aterizarea aeronavei prezidenţiale, la Paris, a avut loc un incident de protocol, care l-a enervat pe şeful statului.
iohannis aeroport parisCunoscut pentru calmul său, acesta a coborât din avion cu soția sa, Carmen Iohannis, dar s-a enervat pentru că soția sa nu a fost condusă la mașină. Totul a pornit de la o lipsă de comunicare între staff-ul prezidenţial şi organizatori, în condiţiile în care protocolul prevede că reprezentanţi ai părţii franceze ar fi trebuit să fie prezenţi la sosirea aeronavei şi să conducă delegaţia română la maşinile deja pregătite.

Iohannis s-a arătat deranjat de faptul că prima doamnă, Carmen Iohannis, a coborât din avion, uşor dezorientată, şi nu a fost condusă la maşină. Când a ajuns la limuzina prezidenţială, Klaus Iohannis şi-a scos singur haina. Deşi în jurul său erau membri ai delegaţiei, nimeni nu i-a luat haina, astfel că, după ce a aşteptat câteva momente, într-un gest nervos, a aruncat-o pe capota maşinii.

Şeful statului și-a pierdut cumpătul pentru că cel care trebuia să-i ia haina din mână, aghiotantul francez, nu a făcut acest lucru. El și-a aruncat haina pe mașină, iar aceasta a fost ridicată de un francez, care i-a dat-o generalului Lucian Pahonțu, șeful SPP, care la rândul său a dat haina mai departe, sefei de protocol de la Cotroceni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult