Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Generalul american Wesley Clark, consilierul lui Ponta (VIDEO)

Generalul american Wesley Clark, consilierul lui Ponta (VIDEO)

scris de D.S.S.
10 afisari
Premierul Victor Ponta l-a prezentat, joi, la Guvern pe generalul american în rezervă Wesley Clark, anunţând că acesta a acceptat să îl consilieze pe probleme strategice, de securitate şi economie.

Generalul Wesley Clark, consilierul lui Ponta

Wesley Clark a fost comandant NATO şi candidat la alegerile pentru Casa Albă, din 2004. Clark a condus campania din 1999 a NATO de bombardare a obiectivelor sârbeşti din Kosovo şi a fost unul dintre primii critici ai războiului SUA din Irak.
Generalul american Wesley Clark a fost comandantul forţelor NATO din Europa în momentul operaţiunii Alianţei împotriva Serbiei, în 1999. După retragerea din armată, generalul Clark a început o afacere profitabilă în domeniul bancar, dar nu a neglijat legăturile create în Kosovo, acum un stat care şi-a proclamat unilateral independenţa. Wesley Clark a rămas celebru pentru ordinul pe care l-a dat trupelor NATO de a ataca aeroportul din Priştina, imediat după ce acolo au aterizat trupe ale Federaţiei Ruse, în 1999.

46 comentarii

Nicu 07-07-2012 - 10:41

Ponta a zis un adevăr, și mă rog să aibă dreptate, chiar dacă nu și-a dat seama de el.
„I hope that the political momentum is not going to influence the future of the country.” El folosește greșit cuvântul momentum. Trebuia să spună moment, nu momentum.
Ideea este că dacă folosește cuvântul momentum, fraza se traduce prin „sper că mișcarea politică din țară nu va influența viitorul.” Și asta sper și eu, să eșueze la referendum.

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult