Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Geoana, acuzat ca vrea sa trucheze Congresul PSD

Geoana, acuzat ca vrea sa trucheze Congresul PSD

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Radu Podgoreanu, membru in Consiliul National al PSD, i-a adresat duminica o scrisoare deschisa liderului social-democrat Mircea Geoana, in care l-a acuzat pe acesta de intentia de ”trucare” a Congresului extraordinar din 20 februarie, scrie Hotnews.ro. Radu Podgoreanu il avertizeaza pe Mircea Geoana ca, in cazul in care va impune sistemul de vot pe liste, isi va asuma „consecinta inevitabila a ruperii PSD”.”Siretlicul marunt cu votul pe liste inchise, prin care doriti sa cumparati obedienta catorva presedinti de organizatii nu tine cont ca in partid nu conteaza doar unii sefi vremelnici si baroni locali, ci masa membrilor de partid, care nu va va urma intr-o noua aventura paguboasa. Daca veti impune sistemul de liste, va asumati consecinta inevitabila a ruperii partidului. (…) Cum credeti, domnule Geoana, ca, simplificand in statut procedurile de excludere din partid, veti face partidul mai puternic? Ce lider de partid aflat in opozitie se gandeste cum sa-i excluda mai usor pe cei care au curajul opiniei lor? Stupid si rauvoitor. Mizati pe cerberii care vor incerca sa controleze votul delegatilor. (…) Desi norma statutara impune participarea la congres a membrilor Consiliului National, ati cerut presedintilor de organizatii, ce va sunt vasali, sa-i excluda de pe liste pe cei care gandesc altfel decat cum v-a recomandat Vanghelie sa ganditi”, afirma Radu Podgoreanu. 

 

„Toate manevrele de culise pe care le faceti in aceste zile au un puternic damf de stalinism statut, care provoaca greata celor care au inca deprinderea de a gandi liber si care nu se vand pentru meschine si artificiale functii politice sau pe banii murdari pe care cu darnicie ii risipiti”, se arata in scrisoarea deschisa, citata de Ziare.com.

„Partidul nu este, domnule Geoana, nici una din proprietatile ilustrei dumneavoastra soacre si nici unul din economatele lui Vanghelie, asa ca nu va mai purtati ca un arendas obtuz, care face ce vrea pe mosia sa”, continua fostul deputat PSD.
„Este evident ca ati optat pentru aceasta solutie, deoarece sperati sa fracturati astfel partidul si sa ramaneti singur stapan pe masa amorfa de obedienti. Aceasta strategie de cernere a partidului prin ciurul lui Vanghelie, pe care doriti, cu ardoare, sa-l ridicati la Congres in rang de prim-vicepresedinte (corect, masura pentru masura), este aberanta”, mai spune Podgoreanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult