Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Geoana, acuzat de masluirea alegerilor din PSD

Geoana, acuzat de masluirea alegerilor din PSD

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Miron Mitrea a facut un apel la boicotarea lucrarilor Congresului extraordinar al PSD din 20 febuarie, daca Mircea Geoana nu renunta la fraudarea alegerilor. Senatorul de Vrancea a aratat ca se va adresa pesedistilor din teritoriu printr-o scrisoare in care le va prezenta punctul sau de vedere privind aranjamentele din Congres si in care va invoca si posibilitatea boicotarii acestuia. 


Mitrea, care candideaza la sefia PSD, a lansat o serie de acuzatii grave la adresa actualului presedinte al PSD, intr-o declaratie pentru Mediafax. Senatorul de Vrancea a sustinut ca Mircea Geoana impreuna cu „gasca” din jurul sau, a eludat decizia Consiliului National privind norma de reprezentare si a stabilit propria norma, pe care a trimis-o deja in judete, pentru a fi aplicata la nivelul Conferintelor Judetene. “Norma de reprezentare are la baza rezultatele din turul doi al alegerilor prezidentiale, ca si cum noi am fi un partid PSD plus PNL”, a explicat Mitrea.

 

El a aratat ca s-a stabilit ca si criteriu de baza al normei de reprezentare performanta din turul doi al alegerilor prezidentiale pentru a-l avantaja pe liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, care, astfel, ar avea mau multi delegati la Congres care sa il sustina pe Mircea Geoana.

 

Seful PSD si gasca din jurul sau

 

Organizarea rapida a Congresului, norma de reprezentare si modul in care Geoana o impune – in favoarea „gastii” din jurul lui – sunt argumente clare pentru Miron Mitrea ca liderul PSD doreste sa fraudeze alegerile interne din PSD. “In aceste conditii, daca nu se renunta la aceste aranjamente evidente pe care le face Mircea Geoana, eu am sa fac apel la boicotarea Congresului. Daca nu renunta la incercarea de a falsifica Congresul PSD, eu am sa fac apel la boicotare, in sensul neparticiparii la Congres”, a avertizat Mitrea, adaugand: “Ori facem un Congres cu alegeri corecte, ori nu mai facem niciun Congres pentru Geoana si gasca lui intr-un moment in care eu stiu sigur ca Mircea Geoana nu are niciun fel de sprijin in randul oamenilor din partid. El are sprijin in randul unor lideri care nu-si vad un viitor decat alaturi de el”, a precizat Mitrea.

Organizatia PSD Bucuresti, condusa de Marian Vanghelie, ar putea avea, la Congres, circa 220 de delegati din 1500, conform unor surse citate de Mediafax, adica dublul numarului de delegati pe care organizatia l-a avut la Congresul din 2006.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS