Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Geoana ameninta ca lasa PSD fara sefia Senatului

Geoana ameninta ca lasa PSD fara sefia Senatului

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Atacat de fortele castigatoare ale Congresului PSD, fostul lider al partidului, Mircea Geoana, a contraatacat, anuntand pe blog ca este gata sa isi depuna mandatul de presedinte al Senatului. Gestul lui Geoana ar avea insa doua taisuri, PSD riscand, prin inlaturarea sa, sa piarda sefia Camerei Superioare datorita noii configuratii politice a acesteia.

 

Imi pun mandatul de presedinte al Senatului la dispoziţia partidului. Daca decizia PSD va fi ca trebuie sa demisionez, voi demisiona. Nu am nici o problema in acest sens”, a scris Geoana, drept raspuns la un atac initiat de Adrian Nastase. Acesta din urma s-ar fi simtit “cu musca pe caciula” si ar fi “imbarbatat de noul statut informal pe care il are in partid”, dupa victoria fostului sau discipol, Victor Ponta, potrivit lui Geoana. Amenintarea vine dupa ce Nastase s-a aratat, tot pe blog, “surprins” declaratiile acestuia la retragerea lui Cristian Diaconescu din partid. Reactia lui Mircea Geoana este insa nu doar nepotrivita ci si jignitoare. Dupa ce cu totii am afirmat categoric ca dorim sa pastram functia de la Senat pentru Mircea Geoana, indiferent de cat de simpatic ni se pare domnia sa, vad ca domnul Geoana continua sa se comporte ca o victima”, a scris fostul premier. Raspunsul fostului lider pesedist ar putea insa sa dauneze partidului, care ar avea mari dificultati in a mentine sefia Senatului. Geoana a fost ales in baza Protocolului dintre PSD si PDL, dar, in prezent, majoritatea in Senat este reprezentata de grupurile PDL, UDMR si cel al independentilor, in total 70 de parlamentari. In schimb, chiar cu sprijinul PNL, social-democratii nu ar putea intruni mai mult de 67 de voturi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS