Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Geoana ar putea fi dat in judecata de presedintele ANI

Geoana ar putea fi dat in judecata de presedintele ANI

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Presedintele Agentiei Nationale de Integritate ar putea sa il dea in judecata pe Mircea Geoana. Declaratia a fost facuta de Catalin Macovei la emisiunea 3×3, de la Realitatea Tv. 


 

 „Domnul presedinte al Senatului sustine ca este o facatura politica si ca anumite insituttii, cu referire la noi, sunt pres in fata oamenilor politici. La un moment dat, chiar l-a numit pe cel care ar da comenzi, pe Traian Basescu.  Vreau sa va spun ca analizez posibilitatea sa formulez o actiune in instanta in care presedintele Senatului sa dovedeasca cele spuse. Eu personal intentionez sa il dau in judecata. In urma acestor declaratii politice sunt terfelilte institutiile publice. In momentul in care spune ca aia actioneaza la comanda, sunt pres in fata oamenilor politici, este o chestie care te lezeaza”, a declarat Macovei.

Vineri, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in cazul presedintelui Senatului, Mircea Geoana, pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii. Cercetarile ANI au fost extinse si asupra sotiei liderului PSD, Mihaela Geoana. Potrivit Agentiei, Mircea Geoana nu a mentionat sau a mentionat eronat in declaratiile de avere completate si depuse in 2006 si 2008 veniturile, „bunurile proprii, comune si cele detinute in indiviziune” detinute sau realizate impreuna cu familia sa.

Concluziile cercetarilor efectuate de ANI si asa-zisele „indicii temeinice” identificate de Agentie reprezinta o suma de neadevaruri si de erori comise fie intentionat, fie din lipsa de profesionalism, a replicat Geoana in aceeasi zi. „Aspectele retinute din comunicatul ANI cu privire la pretinsa incalcare a prevederilor art. 292 Cod Penal nu sunt altceva decat o incercare vadita de defaimare a persoanei mele in ochii opiniei publice fata de un subiect fara continut real, deoarece cele indicate reprezinta doar chestiuni artificiale legate de aspecte formale privind incheierea unor acte juridice”, argumenteaza liderul PSD intr-un comunicat.

0 comentariu

CALUGARUL 22-02-2010 - 20:04

… Geoana va iesi din viata politica pentru vreun an de zile, dupa care se va duce direct la PNL ! Trust me ! Om trai si om vedea !

un crestin 23-02-2010 - 07:25

faptul ca partidul isi abandoneaza eroii raniti in luptele corp la corp din arene.
Mircea Geoana a fost lansat in cursa prezidentiala ca avand ceke mai mari sanse de castig. Daca n-a fost sa fie… jos cu el la podea si la pumni.

Bine zici, locul lui e la liberali dupa cum liberal e inlauntrul lui.

[quote name=”CALUGARUL”]… Geoana va iesi din viata politica pentru vreun an de zile, dupa care se va duce direct la PNL ! Trust me ! Om trai si om vedea ![/quote]

costy 24-02-2010 - 20:01

…altfel pierde trenul pnl si poate trece direct la oastea lui Oprea.

–––

#1 Sa nu va mire cind … — CALUGARUL 22-02-2010 22:04
… Geoana va iesi din viata politica pentru vreun an de zile, dupa care se va duce direct la PNL ! Trust me ! Om trai si om vedea !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult