Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Geoana ii da replica lui Ponta: In familie au avut in acelasi timp doi ministri si un europarlamentar

Geoana ii da replica lui Ponta: In familie au avut in acelasi timp doi ministri si un europarlamentar

scris de Ziua Veche
0 afisari

Mircea Geoana raspunde atacurilor lui Victor Ponta, sustinand, intr-un interviu acordat EVZ, ca iesirea actualului lider al PSD poate avea si „un mobil ascuns pe langa dorinta de legitimare”. Iata principale idei expuse de Geoana:@ Mi-este si greu sa-mi dau seama care este motivatia reala a acestui atac lipsit de bun simt si de logica. Fie este vorba de o criza de identitate, o criza de afirmare din partea unui tanar politician, fie exista un alt interes politic pe care eu nu-l pot deslusi.

@ Desi pare aberant, incep sa cred ca acesta ar putea sa fie unul din scopurile ascunse ale acestui atac (schimbarea lui geoana din fruntea Senatului – n.red), si nu este primul atac. Am fost foarte retinut in a replica la o serie continua de atacuri la adresa mea, dar este foarte posibil sa fie un scop ascuns al domnului Ponta.

Poate il deranjeaza ca un alt PSD-ist ocupa o functie importanta in statul roman, singura reduta care a ramas la dispozitia noastra. Iar daca acesta este mobilul sau real face un deserviciu profund partidului si echilibrului democratic al tarii. Pentru ca este clar ca succesorul meu la sefia Senatului in actuala legislatura va fi in mod sigur un PDL-ist. Daca asta este scopul inseamna ca e vorba de un alt calcul si un alt aranjament.

@ Nu stiu, nu pot sa fac astfel de acuzatii (un aranjament al lui Ponta cu PDL – n.red), dar este clar ca e vorba si de un mobil ascuns pe langa dorinta de legitimare prin contrast cu „era Geoana”. in „era Geoana” – imi vine si sa-l compatimesc pe Victor Ponta cat de greu a dus-o in „era Geoana”. Mi-aduc aminte ca fara interventia mea si fara crearea unui post de vicepresedinte pe probleme juridice nu ar fi ajuns vicepresedinte al PSD.

L-am facut vicepresedinte al PSD cu mana mea. Il compatimesc pe el si pe Ilie Sarbu, si pe Daciana, care intr-o singura familie au avut in acelasi timp o colectie exceptionala: doi ministri si un europarlamentar. Mi se pare foarte productiv pentru familia sa. in „era Geoana” a foarte greu cand m-a rugat sa-mi fie purtator de cuvant al campaniei prezidentiale. Atunci avea aceeasi opinie despre asa-zisa lipsa de viziune pe care o aveam? Eu cred ca e o problema!

Interviul integral aici http://www.evz.ro/detalii/stiri/geaona-ponta-are-o-atitudine-de-pussti-obraznic-902996.html

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult