Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Geoana minte si pierde garantat de Vanghelie

Geoana minte si pierde garantat de Vanghelie

scris de Ziua Veche
3 afisari

In fata la Romexpo au fost postate vineri afise in care apareau Geoana si Vanghelie cu mesajul: „Castigam impreuna, eu si Vanghelie. Garantat Vanghelie”. Primarul de la sectorul cinci a declarat ca banerele sunt opera unor „oameni din partid apropiati de Traian Basescu”.

 

La PSD a existat si o propunere de amanare a alegerilor interne pentru functiile de conducere. Aceasta s-a intamplat la sedinta liderilor care a avut loc vineri, la Palatul Parlamentului, inaintea Comitetului Executiv National, a confirmat pentru ziuaveche.ro vicepresedintele partidului Ion Stan.

Stan a evitat sa precizeze numele celui care a venit cu aceasta idee contrazicandu-l astfel pe seful sau, Mircea Geoana, care a iesit in fata presei si a dat vina pe ziaristi pentru campania de intoxicare din aceste zile.

Surse din partid au lansat ideea ca vineri dimineata presedintele PSD, Mircea Geoana le-a propus liderilor de organizatii si vicepresedintilor amanarea alegerilor pentru functiile de conducere centrale. Stan a explicat ca a fost o propunere, dar nu de amanare a Congresului ci de amanare a alegerii echipei de conducere. „Au ramas sa se discute toate aceste variante tehnice, precum si procedura de alegere a noii echipe”, a precizat Stan, mentionand ca „atata vreme cat a fost vorba de o propunere a unui coleg pesedist nici vorba de intoxicare”. Stan s-a intrebat retoric de ce le este frica pesedistilor sa isi asume unele decizii sau propuneri. „Eu inteleg ca este o teama in partid, acum generala. Teama de a ne asuma anumite documente pe ordinea de zi a Congresului, teama ca nu iese modificarea actualului Statut si atunci lista inchisa pica si unii vor ramane pe dinafara si nu-si mai vad privilegiile satisfacute”.

Daca in urma cu putin timp astrele pareau sa ii surada lui Mircea Geoana, vineri a fost o zi nefasta. Astfel, plenurile lui s-au dus de rapa avand in vedere ca presedintele PSD va fi ales prin vot individual si nu pe liste. La aceasta se adauga si renuntarea la infiintarea unui post de prim-vicepresedinte.

Mircea Geoana a mai fost lovit de „flacara violeta” la infruntarea cu Traian Basescu, dinaintea turului doi al alegerilor prezidentiale. Ca urmare a fost presedinte de tara de duminica seara pana luni dimineata.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult