Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Geoana: Romania nu se poate baza pe faptul ca economia nationala va fi tractata de cele occidentale

Geoana: Romania nu se poate baza pe faptul ca economia nationala va fi tractata de cele occidentale

scris de Ziua Veche
2 afisari

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, apreciaza ca Romania nu poate reveni la o crestere economica pe „modelul economic al ultimilor 20 de ani”, iar guvernantii nu se pot baza ca economia va mai fi „tractata” de cele occidentale, care vor „creste in ritmuri mediocre”.

Mircea Geoana a declarat, miercuri, la Craiova, ca sarcina social-democratilor de a da o noua directie Romaniei nu a fost niciodata mai grea in ultimii 20 de ani.

 

„Nu am crezut in urma cu cativa ani, cand ne pregateam sa intram in Europa, ca vom parcurge o criza asa de profunda si care depaseste cu mult dimensiunea economica sau financiara. Este o criza structurala, este o criza de incredere, este o criza de proiect. Niciodata in ultimii 20 de ani sarcina si obligatia PSD de a da o directie acestei tari, nu doar o alta guvernare nu a fost mai grea decat astazi”, a declarat Mircea Geoana.

El a apreciat ca Romania nu isi mai poate „permite” sa mearga pe modelul economic al ultimilor 20 de ani. „Faptul ca noi ne pregatim de o noua guvernare este un lucru bun, dar nu suficient, pentru ca nu ne mai putem permite sa revenim la guvernare si sa mergem pe modelul economic pe care in ultimii 20 de ani, din interior si din exterior, Romania a fost obligata sa-l imbratiseze”, a spus Geoana.

Presedintele Senatului a adaugat ca Romania nu se poate baza ca economiile occidentale sa „tracteze” economia nationala pentru a pune bazele unei cresteri economice.

„Am fost in America in ultimele zile si vreau sa va spun ca prognozele economice din SUA si pana in Europa de Vest sunt foarte sumbre. Nu ne putem astepta la o relansare economica tractati de economiile occidentale, pentru ca economiile occidentale vor creste in ritmuri mediocre si sunt mediocre„, a afirmat Geoana.

Fostul presedinte al PSD a sustinut ca social-democratii trebuie sa propuna un alt model economic care sa dea Romaniei o noua directie. „Nu vom putea reveni la cresterea economica si la crestere de standard de viata in Romania pe modelul economic al ultimilor 20 de ani. Vom fi obligati sa venim cu un alt model de dezvoltare in aceasta tara si printre piesele fundamentale de utilizat este imensul potential al agriculturii, al mediului rural si al celor 40% din cei care muncesc si traiesc la tara”, a spus Mircea Geoana.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult