Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Geoana se leapada de Voicu

Geoana se leapada de Voicu

scris de Ziua Veche
9 afisari

.Fostul sef al PSD Mircea Geoana se ciondaneste cu sefii PDL Emil Boc si Vasile Blaga pe tema Catalin Voicu.

Geoana nu recunoaste ca, dupa ce Voicu a ratat portofoliul Internelor, el, in calitate de sef al PSD, a insistat pentru ca senatorul sa ajunga macar secretar de stat la respectivul Minister sau, in cel mai rau caz, prefect de Giurgiu, asa cum a dezvaluit Blaga. Minte sau este dezinformat, sustine Geoana despre secretarul general al PDL. “Eu fac apel la dl Blaga, pe care eu il stiu un om serios sa retracteze aceasta declaratie pe care se pare ca o afirma in relatie cu primul ministru, iar domnuluilui prim-ministru Emil Boc ii cer acelasi lucru, sa infirme aceasta solicitare pentru ca este neadevarat, este un lucru mincinos si este o strategie de fructificare politica a cazului Voicu, incercand pana la urma sa improaste in toate directiile, fie ca e vorba de familia mea, fie ca e vorba de reputatia mea, ii rog cu toata seriozitatea sa inceteze cu acest tip de atacuri politice. Dl. Blaga minte sau este dezinformat„, solicita Geoana. El neaga si ca a primit, ca presedinte al Senatului, din partea SRI sau a altei structuri “vreo informare cu privire la dl. Voicu sau alt coleg de-al nostru”. Ministrul de Interne Vasile Blaga sustine, intr-un interviu pentru “Gandul”, ca a aflat de la primul-ministru Emil Boc ca senatorul Catalin Voicu a fost propus de Mircea Geoana, dupa ce Gabriel Oprea a obtinut sefia MAI, ca secretar de stat in Minister si apoi ca prefect de Giurgiu. Blaga spune ca SRI ar fi trimis premierului informatii legate de Catalin Voicu, asa cum se intampla in cazul oricarei persoane care este propusa pentru o functie de demnitate publica, din care rezulta ca senatorul PSD nu este compatibil cu functia de secretar de stat. ”De fiecare data cand cineva este numit intr-o functie de demnitar, se cer din partea structurilor de informatii informatii, nu numai de la SRI, dar in principal de acolo. Din datele pe care le am, da, au prezentat date care-l faceau incompatibil cu functia de secretar de stat”, afirma Blaga. El subliniaza: “Din aceleasi motive n-a putut ocupa functia (n.r.- de prefect de Giurgiu). S-a opus primul ministru. Eu eram pe atunci ministrul Dezvoltarii, nu aveam atributii. Sunt chestiuni pe care le-am aflat ulterior de la premier”.

 Confirmarea lui Boc

Primul-ministru Emil Boc a declarat luni la B1 TV ca PSD a incercat sa-l impuna pe senator si in alte functii publice. “Eu oarecum retrospectiv acum, gandindu-ma la 2009 si la presiunea cu care PSD voia sa-l impuna pe domnul Voicu in diverse functii publice imi dau seama ca in fapt erau alte interese decat acelea care vizau satisfacerea interesului public. Ce ar fi insemnat ca o asemenea persoana sa ajunga in varful Ministerului de Interne de exemplu, sau in alte pozitii, va dati seama ce ar fi insemnat pentru aceasta tara? Stiam de disputa din PSD legata de Catalin Voicu, am aflat ca s-a inchis atunci subiectul cu ministrul Gabriel Oprea, dar au mai fost si dupa aceea incercari de a-l impune pe Catalin Voicu nu numai acolo”, a afirmat Boc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult