Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Geoană suspendat şase luni din PSD. Iliescu: “Mircea ai atins limita penibilului!”

Geoană suspendat şase luni din PSD. Iliescu: “Mircea ai atins limita penibilului!”

scris de A.H.
3 afisari

UPDATE 18.05: Chiar dacă preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu s-a pronunţat în favoarea unei pedepse mai blânde pentru Mircea Geoană, în şedinţa de luni dimineaţa, fostul şef de stat l-a plesnit fără milă pe şeful Senatului.

“Mircea, în momentul de faţă ai atins limita penibilului!”, i-a spus Iliescu lui Geoană, susţin surse din conducerea PSD citate de realitatea.net. Aceasta după ce Geoană şi-a prezentat motivele care au dus la ieşirea sa publică legată de alegerile prezidenţiale, precizând că-i pare rău pentru modul în care evoluat lucrurile între el şi preşedintele PSD, Victor Ponta.

Conform surselor citate, “Iliescu a dat cu el pe jos, a şters cu Geoană podeaua de la partid”. “Nu cred că un bărbat ar fi suportat aşa ceva. Eu m-aş fi ridicat şi aş fi plecat definitiv”, a afirmat un alt lider social-democrat, susţinător al lui Geoană la momentul congresului PSD.


UPDATE 15.25:Eu rămân un membru al acestui partid, indiferent de lupta politică care se duce.

Trebuie să spun că aş fi preferat ca cei din conducere care au votat împotriva mea să fie alături de mine în lupta împotriva adversarului comun. Nu cred că lupta de putere din interiorul partidului este calea de urmat pentru noi. (…) Dreptul la liberă opinie în partid trebuie să rămână necenzurat. Dreptul de a vorbi liber într-un partid trebuie să rămână necenzurat. Din punctul meu de vedere, această decizie nu are temei statutar. Este un subiect pe care aş vrea să îl închidem pentru că a escalada acreastă chestiune reprezintă o ocazie pentru adversarii politici să ne atace”, a declarat Mircea Geoană după ce liderii partidului au decis să-l sancţioneze.

El a subliniat: “Nu am făcut declaraţii împotriva partidului. Dacă m-am referit la vreunul dintre colegi este dreptul fiecărui membru de partid. Din punctul meu de vedere, decizia apaţine organizaţiei din care fac parte de la Dolj cu care am să mă sfătuiesc. Continui să fiu membru al acestui partid”.

Geoană a ţinut să precizeze că decizia BPN “nu are temei statutar”, pentru că o astfel de hotărâre trebuie luată de organizaţia din care el face parte, respectiv cea din Dolj. Geoană a adăugat că nici decizia anterioară, prin care i-a fost impus un aşa-zis moratoriu, nu a fost statutară.


UPDATE 14.45: Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, împreună cu alţi cinci lideri PSD au votat împotriva sancţionării lui Mircea Geoană cu suspendarea din partid pentru şase luni de zile, au declarat pentru NewsIn surse social-democrate.

Pe lângă Iliescu, au mai votat împotrivă vicepreşedinţii Marian Vanghelie, Ecaterina Andronescu, Ion Toma, Ion Prioteasa şi Aura Vasile – mandatată de vicepreşedintele Adrian Severin. La vot a fost o singură abţinere, cea a Rodicăi Nassar.

Mircea Geoană a fost suspendat din PSD pentru şase luni, cu menţiunea că îşi păstrează funcţia de preşedinte al Senatului. Decizia a fost luată de membrii Biroului Permanent Naţional al social-democraţilor, iar anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan.

El a explicat faptul că această suspendare va însemna că Geoană nu va putea vorbi în numele PSD şi nici nu va lua parte la acţiunile de partid.

Am luat o decizie, un avertisment foarte clar, o sancţiune pentru domnul Geoană. Sunt convins că în perioada următoare va avea ocazia să ne demonstreze că vrea să rămână în echipa PSD. Dacă va face altfel, responsabilitatea îi va aparţine. Pentru mine, acest subiect este unul închis. Pot să spun faptul că regret că s-a ajuns într-o astfel de situaţie, nu este vina noastră, dar era important să punem capăt acestui subiect artificial. Sancţiunea este un semnal foarte clar pe care îmi dorec ca domnul Geoană să îl înţeleagă în mod corect”, a declarat Ponta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult