Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Geoana tine cu dintii de functia ce i-a mai ramas

Geoana tine cu dintii de functia ce i-a mai ramas

scris de Ziua Veche
1 afisari

Pesedistul care a ratat toate cursele electorale din ultimul timp, Mircea Geoana, si-a facut singur dreptate si a inchis miercuri lucrarile in plen ale Senatului, dupa ce a anuntat ca analizeaza posibilitatea de a se adresa Curtii Constitutionale si Comisiei de Regulament in legatura in privinta cererii de revocare a sa din fruntea acestei Camere a Parlamentului.

 Pe cat de hotarat este Geoana sa tina cu dintii de unica functie pe care o mai are, tot pe-atat de convinsi sunt democrat-liberalii sa-i faca viata grea la sefia Senatului. Desi i s-a sugerat sa cedeze presedintia de sedinta unui alt membru al conducerii Senatului, Geoana si-a judecat cauza singur si s-a declarat nevinovat. El s-a aparat astfel de cele peste 70 de voturi care ii erau defavorabile, in conditiile in care erau 110 senatori prezenti. Cei mai vajnici aparatori ai perdantului la prezidentiale si la sefia PSD s-au aratat a fi liberalii. Balamucul din Senat a durat aproape cinci ceasuri, timp in care unii alesi s-au zapacit cu totul. Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu s-a enervat cumplit pentru simplu fapt ca desi a vrut sa voteze in favoarea lui Geoana, a votat pe dos. „De dimineata, mi-am pus in cap un singur lucru: ’Nu’ pentru ziua de astazi, pentru ca mi se pare o fortare fara seaman, aceasta piesa jucandu-se deja. Sculandu-ma de dimineata in cap cu ‘Nu’, la primul  vot care a venit dupa o ora de tampenii spuse care mai de care, fireste am votat in gura mare ’Nu’”, a explicat Diaconu. El a subliniat că „a fost o greseala de deget, atata tot”. „Lucru care ma enerveaza din ce in ce mai tare, pentru ca eu am vrut sa fiu in banca mea, linistit, civilizat. Dar in clipa in care imi folosesc mie numele in felul asta, inducand pervers optiunea mea, care a fost o greseala de moment, o sa aiba din partea mea chiar ce merita: vorbe, vorbe”, a avertizat liberalul.

“Senatul sunt eu”

 Pedelistii prin vocea lui Iulian Urban i-au transmis senatorului PSD ca Senatul Romaniei nu este Senatul lui Mircea. “Vine presedintele Senatului sa ne spuna ca nu vrea el sa puna pe ordinea de zi, ceva, o lege, o solicitare, pentru ca i se pare ca este neconstitutionala. ‘Senatul sunt eu, statul sunt eu’. Ne intoarcem undeva acum doua secole in istoria omenirii, atunci cand oamenii au trebuit sa iasa in strada sa mearga sa darame Bastilia”, s-a revoltat Urban. “Orice cerere pe care noi o facem, domnia sa spune ‘Eu consider, ca asa mi se pare mie – desi nu e nici macar jurist – ca aceasta este neconstitutionala si refuz s-o pun pe ordinea de zi’. Eu, ca senator, din punctul meu de vedere mi se pare absurd sa ajungem in situatia in care noi, cei 136 de senatori, sa fim redusi la statutul de simple marionete. (…) Se ascunde in spatele Regulamentului si spune ca ‘Eu am dreptul patru ani de zile sa gresesc, sa incalc legea, sa abuzez de functie si voi nu aveti dreptul sa ma schimbati”, a concluzionat Urban.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult