Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Geoană visează la Cotroceni, dar îl susține pe Ponta la prezidențiale

Geoană visează la Cotroceni, dar îl susține pe Ponta la prezidențiale

scris de C.S.
2 afisari

Mircea Geoană și-a exprimat susținerea pentru Victor Ponta, dacă acesta va decide să candideze la alegerile prezidențiale din toamnă. Senatorul PSD nu s-a ferit, însă, să își declare disponibilitatea de a prelua chiar el rolul de prezidențiabil al partidului.

Geoană visează la Cotroceni.

Întrebat dacă Ponta este, în mod oficial, candidatul PSD, Geoană a precizat că această hotărâre va fi anunţată la nivelul partidului după alegerile europarlamentare din 25 mai.

„Eu sunt absolut convins de faptul că PSD trebuie să aibă candidat la prezidenţiale. (…) Nu este o formulă care să servească interesul PSD sau să servească democraţia românească ca principalul partid al României, care azi reprezintă 40 la sută din intenţiile de vot ale ţării, să nu aibă propriul candidat. A fi o desistare a PSD de la poziţia de prim partid al României şi ar fi şi o desistare, într-un fel, a jocului democratic, nereprezentând un segment atât de important în competiţia electorală. (…) Ar fi nenatural, nefiresc ca PSD să nu aibă candidat”, a adăugat Geoană.

El a menţionat că în acest moment în PSD sunt două nume – Victor Ponta şi Mircea Geoană – cu atributele şi susţinerea necesare pentru o candidatură la Preşedinţie.

„În interiorul PSD în acest moment sunt două nume – Victor Ponta şi cu mine – care au atributele, calităţile, experienţa şi susţinerea din partid şi în opinia publică ce ne-ar permite să candidăm la Preşedinţia României”, a spus el.

Geoană a precizat că, în tradiţia PSD de până acum, liderul partidului candida la prezidenţiale, foştii preşedinţi ai formaţiunii, inclusiv el, procedând astfel.

„Şi dacă Victor Ponta decide că vrea să candideze, îl vom sprijini cu toţii, dacă el hotărăşte să nu candideze, ne îndreptăm către următorul candidat, numele meu este acolo, este explicit spus chiar de către preşedintele partidului”, a continuat el.

Potrivit lui Geoană, candidatul PSD pleacă în aceste alegeri cu prima şansă, intrarea în turul II fiind, în opinia sa, „un lucru evident” pentru cel care va participa la acest scrutin din partea PSD.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult