Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Georgică Severin: Opoziţia renunţă la greva parlamentară

Georgică Severin: Opoziţia renunţă la greva parlamentară

scris de A.B.
5 afisari

Parlamentarii Opoziţiei şi-ar putea întrerupe protestul dacă vor dobândi majoritatea la Senat, a declarat senatorul PSD Georgică Severin.

georgica severin Liderii USL iau aceasta posibilitate în calcul, în urma locurilor rămase libere după desemnarea unor parlamentari ai Puterii în CNA, CNVM şi alte instituţii.

 Georgică Severin a afirmat că există parlamentari ai PDL care l-ar putea urma pe Sorin Frunzăverde la PNL, unul dintre aceştia fiind senatorul democrat-liberal de Caraş Severin Iosif Secăşean.

 „Iosif Secăşean şi-a exprimat intenţia ca, în prima şedinţă, să-şi anunţe trecerea la PNL. Din informaţiile mele mai sunt şi alţii, nu dau nume în momentul de faţă”, a spus, pentru Agerpres, senatorul PSD.

 El a menţionat că senatorii PDL şi PSD Radu F Alexandru şi Gheorghe Marcu au trei luni să se decidă dacă vor pleca la CNA, respectiv la CNVM.

 „E foarte probabil ca, într-un termen foarte scurt, Opoziţia să dobândească majoritatea chiar şi fără dl. Geoană. Dacă dl Geoană va fi alături de noi, cu atât mai bine. E un moment pe care îl aşteptam cu toţii (…) şi se va dovedi că actuala Putere se află într-o zonă în care se omoară între ei. (…) Când vom avea o majoritate la Senat, greva parlamentară va înceta. Vom avea probleme cu colegii de la PDL care ar putea intra într-o grevă nedeclarată, dar sunt şi acum. Mi se pare însă absolut normal dacă ai majoritatea că nu mai ai motivaţia (n.r. – unui protest parlamentar). Sunt destule situaţii în care Senatul e Cameră decizională. Puterea, care afirma că are majoritatea, de fapt nu o are şi sunt destule probleme în Camera Deputaţilor şi la Senat”, a argumentat Severin.

 Potrivit senatorului, cele patru condiţii care au stat la baza declanşării protestului parlamentar „erau legate de situaţia în care Opoziţia nu avea majoritate”. „Deci responsabilitatea noastră este de a asigura funcţionarea Parlamentului în condiţiile în care Puterea nu e în stare”, a adăugat Georgică Severin.

 În altă ordine de idei, senatorul PSD a afirmat că decizia CCR privind neconstituţionalitatea Legii lustraţiei dovedeşte că „respectiva lege a fost făcută pe genunchi”, fiind „profund neconstituţională pentru că ataca categorii întregi de cetăţeni fără a ţine cont de vina individuală”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult