Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Gitenstein: Cresterea taxelor este nepotrivita pe timp de criza

Gitenstein: Cresterea taxelor este nepotrivita pe timp de criza

scris de Ziua Veche
0 afisari

Ambasadorul SUA la Bucuresti Mark Gitenstein a declarat vineri intr-un interviu acordat Mediafax ca reducerea pensiilor si a salariilor este cea mai buna solutie, el pronuntandu-se impotriva cresterii taxelor, considerata o masura nepotrivita in perioada de criza.

“Sunt niste solutii mai bune decat oricare alte solutii pe care le-am auzit. Aproape toate partidele politice au fost implicate in luarea deciziilor politice care au dus la cresterea deficitului bugetar, fie in luarea deciziei de a imprumuta bani in conditii foarte clar stabilite. Toate partidele au stiut foarte bine care vor fi consecintele deciziei lor”, a spus ambasadorul.

“Cresterea impozitelor nu este o solutie. Cred ca Mugur Isarescu a avut dreptate: cresterea taxelor nu este o masura de luat in mijlocul recesiunii. Noi nu facem asa ceva in Statele Unite si cred ca nici aici nu ar trebui luate astfel de decizii. Deci ce alta solutie exista? (…) Aveati nevoie de o alta transa pentru a va sustine economia. Sincer, nu era alta optiune”, a comentat ambasadorul.

El a confirmat ca o crestere a taxelor ar descuraja potentialii investitori. “Cea mai scurta cale pentru a face situatia mai buna pentru populatie este sa angajezi cat mai multi oameni si sa le cresti salariile. Iar acest lucru trebuie sa se intample in primul rand in sectorul privat”, a mai spus el.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult