Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Gitenstein: Nimic nu s-a schimbat in primii 10 ani dupa Revolutie

Gitenstein: Nimic nu s-a schimbat in primii 10 ani dupa Revolutie

scris de Ziua Veche
1 afisari

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat, miercuri, ca in opinia sa in primii zece ani dupa Revolutie in Romania nu au existat schimbari, iar ceea ce nu functioneaza nici acum sunt sistemul sanitar, sistemul de educatie publica si unele institutii.

 

„Un bun exemplu de ceea ce functioneaza se afla aici, in aceasta camera”, a spus Gitenstein, potrivit Mediafax, in timpul vizitei pe care a facut-o, impreuna cu sotia sa, Elisabeth Gitenstein, la Complexul Educational Lauder-Reut.

El a spus insa ca exemple de ceea ce nu functioneaza sunt sistemul sanitar, sistemul de educatie publica si unele institutii publice.

„Revolutia a avut loc cu 20 ani in urma. Parerea mea umila si personala este ca mai nimic nu s-a schimbat in primii cel putin zece ani. Odata cu alegerea lui Emil Constantinescu lucrurile au inceput sa se schimbe”, a sustinut ambasadorul SUA.

De altfel, Mark Gitenstein le-a povestit elevilor de la Lauder Reut ca l-a cunoscut pe Emil Constantinescu, pe care l-a catalogat drept „un mare lider”.

„Practic, ati avut doar zece ani pentru schimbari. Si ceea ce ati incercat sa schimbati in zece ani, la noi a durat 100 de ani”, a adaugat Gitenstein.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult